fbpx

Pelle från Torekov

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 11 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Jag vet inte om ni har noterat det – men guldpriset noterat i dollar befinner sig nu i ett mycket intressant läge. Detta efter har under snart 18 månader sett från toppen i augusti 2020 tröskat i sidled med tydlig dragning nedåt. Samtidigt har guldpriset i sitt sidledes traskande byggt högre och högre bottnar på slutet — trycket ökar, är det dags?

Guldet är mytomspunnet som någonting investerarna flyr till i osäkra tider, samtidigt känns det som att det påståendet går att ifrågasätta. Guldpriset föll i samband med finanskrisen och det gick inget vidare under den allmänna tillgångslikvidationen under Covid-krisens inledning heller. Jag kan snarare tycka att guldet rör sig mer eller mindre som marknaden i övrigt – finns det pengar att investera eller finns det inte…det torde påverka även guldpriset. Sen förefaller det under korta perioder stiga vid chocker – så som exempelvis hot om krig eller så.

Ett bra sätt att komma runt vad guld är, vad man ska ha det till eller om och varför det ska stiga eller gå ner är att försöka se till den tekniska bilden. I fallet med Guld kan vi konstatera att priset i dollar haft dragning nedåt, men kolla in den fallande trendlinjen om vi bortser från toppen i augusti 2020!

En trend är inte solid och frisk om den inte kan bekräftas i flera olika valutor – är en tes. Guldet noterat i SEK befinner sig på flykt norrut efter en tydlig botten i mars 2021. Noterat i EUR ser det om än inte lika spänstigt ut ändå bättre ut än i dollar. Så även i YEN där vi snart kan vara på gång att sätta nya All time highs. Vad betyder detta då? Inget är så klart helt säkert – men det förefaller som att dollarns styrka senaste tiden har grumlat den tekniska bilden något. I många valutor ser det starkare ut – vad händer om dollarn vänder ned ett tag och guldet behåller sin generella styrka!?

FED har talat och är i skrivande stund i färd med att kommunicera en mer “hökig” inställning relaterat stimulanserna man haft på plats sedan länge. I det korta perspektivet föreföll det som att det initialt blev en negativ reaktion på detta för guldet och nu är frågan om den långa trenden klarar av att fånga upp fallet. Risken är så klart att guldpriset bryter ned ytterligare.

Man kan aldrig veta åt vilket håll det barkar – men tiden är mogen för en upplösning på det senaste ett och ett halvt år av sidledes fjantande. Det är dags för guldmarknaden att visa sin hand – det tycker i varje fall jag, och jag är tålmodig.

När det gäller aktiemarknaden – definierat som SP500 har vi nu jobbat oss ned från All time highs i mer eller mindre en rak linje, men befinner oss vid intressanta nivåer för en studs. Även SP500 och börserna generellt ska sägas – reagerade till slut negativt på FEDs räntebesked om framtida höjningar. Nu hör det dock till saken att om man reflekterar över utvecklingen på de amerikanska börserna, och de väst-europeiska marknaderna så befinner vi oss fortfarande på relativt höga nivåer. Med det sagt så är i varje fall jag av åsikten att trenden – i skrivande stund är fortsatt positiv. Addera därtill våganalys i form av Elliott Wave så ser vi att det förmodligen är så att den egentliga toppen för föregående uppgång är redan i november förra året och toppen vi fick nu i början på detta året endast är en del av en rekyl-cykel. Corona-uppgången är i så fall inte klar än, men inget är säkert i denna värld och man behöver alltid fundera över vilken risk man faktiskt tar med sina investeringar eller trading med guld.

Personligen söker jag fortfarande en lite större uppgångsfas som jag om den kommer – förmodligen kommer hoppa av alldeles för tidigt… Vad tror du själv? Ifall du vill initiera trading av guld eller krypto som CFD till lägre spread, så kan du prova på Skilling idag!

Graf: XAUUSD

Graf: XAUEUR

Graf: XAUJPY

Graf: US500 cfd


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading med 10+ råvaror, såsom guld, silver och olja som CFD. Skaffa ett riskfritt demokonto hos Skilling nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.