fbpx

Magnus från Huddinge

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 36 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Onlinemäklaren Skilling är en av marknadens högst rankade aktörer för valutahandel och trading med andra finansiella instrument – inte minst börsindex, av vilka mäklaren har ett brett utbud av olika instrument. Nedan listar Valutahandel de topp index som tradas mest bland plattformens skandinaviska kunder, samt ger tips på hur du enkelt kan komma igång med indexhandel hos Skilling.

Kort om Skilling

Skilling lanserades år 2019 och har på blott fyra år framgångsrikt vuxit till en av de bäst ansedda tradingsajterna på den europeiska marknaden. Plattformen har skandinaviska grundare och har med sin svenska inriktning kommit att bli särskilt populär bland just svenska traders, med många svenska instrument i utbudet såväl som att man står under betryggad tillsyn av svenska Finansinspektionen.

Under sina hittills aktiva år har Skilling lyckosamt profilerat sig som en mångsidig mäklare med ett utbud som idag innehåller över 1000 olika instrument – inkluderat allt från valutor (50+ par), aktier, krypto, hårda och mjuka råvaror, börshandlade fonder och förstås – index. På sajten finns idag närmare 25 olika index tillgängliga för trading, med en bra global spridning från Australien genom Asien och Europa till de Nord- och latinamerikanska marknaderna. Trading med index låter dig spekulera i den generella prisutvecklingen för ett stort antal aktier, med bättre riskspridning och bredare exponering än med enskilda tillgångar.

Vill du trada index och letar inspiration i hur andra handlar och vilka instrument som just nu är mest eftertraktade? Nedan listar vi de index som drar flest kunder på plattformen i detta nu.

Vilka är de hetaste indexen hos Skilling?

– US100 (US Tech 100)
US100, även känt som US Tech 100 eller NASDAQ 100, är ett börsindex som representerar utvecklingen för aktier listade av de 103 största bolagen, utanför den finansiella sektorn, på den amerikanska NASDAQ-börsen. Indexet inkluderar bolag med flera olika inriktningar – såsom telekom, IT, hälso- och sjukvård, media och detaljhandel. Några av de aktier som ingår i US100 index är Microsoft Corporation, Adobe Inc, Cisco Systems Inc, Biogen Inc, Starbucks Corporation, eBay Inc, American Electric Power Company Inc, Netflix Inc och Alphabet Inc.

De senaste 5 åren har US100 nästan fördubblats i pris, från omkring $6200 i december 2019 till över $14600 idag. En brant prisstegring sågs under 2021, följt av en längre svacka i fjol, men under 2023 har värdet återhämtat sig betydligt och är med sin exponering mot de 103 största aktierna i icke-finansiella bolag på NASDAQ ett hett instrument för många traders och investerare.

Med detta index får du bred spridning mot 100+ olika bolag såväl som flera olika branscher och sektorer. Hos Skilling kan du dessutom handla indexet med CFD:er för ännu snabbare och smidigare trades. Bli kund hos Skilling nu.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla populära index med CFD:er och grymma villkor. Upptäck prisbelönta mäklaren Skilling du med!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Minimum spread: 11 pips
Genomsnittlig spread: 21 pips
Minsta kontrakt: 0,01

– S&P500 (Standard & Poor 500)
S&P500 är det näst största indexet i USA, efter Dow Jones Industrial Average. Standard & Poor 500 följer utvecklingen för 500 av de största publika aktiebolagen på den amerikanska marknaden, listade på antingen NASDAQ eller NYSE. Tanken är att indexet ska vara en återspegling av industrisektorn i USA, varför de inkluderade aktierna utifrån vissa kriterier väljs ut av en kommitté. Ett grundläggade krav är att ett bolag måste ha ett marknadsvärde på minst 5,3 miljarder USD, samt att det måste vara amerikanskt.

Precis som US100 har utvecklingen för S&P500 gått uppåt de senaste 5 åren. Historiskt har värdet pendlat mellan högt och lågt, där bland annat bolånekrisen och finanskraschen 2007-2008 satte djupa spår under flera år. Med undantag för andra halvan av 2022 har utvecklingen emellertid varit bra sedan mars 2020 fram tills nu. Efter dippen i början av pandemin har värdet nästan fördubblats, från $2300 till cirka $4300 idag. Vill du ha ett stort index med många bolag och viktat mot industrin snarare än mot tech, kan S&P500 vara ett potentiellt bra val.

Minimum spread: 9 pips
Genomsnittlig spread: 9 pips
Minsta kontrakt: 0,1

– DE40/GER40 (Germany 40)
DE40 är det enda icke-amerikanska indexet bland de fyra som handlas mest just nu hos Skilling. Indexet går även under namnen DAX 40 och Germany 40, och det fullständiga namnet är Deutscher Aktier-index. DE40 representerar utvecklingen för de 40 högst värderade publika aktiebolagen på tyska Frankfurt Stock Exchange. Såväl bolagen som börsen tillhör de största i Europa, varför indexet också är ett av de mest tongivande på den europeiska marknaden. DE40 lanserades 1988 och är sedan dess en viktig måttstock på hur den tyska ekonomin mår. Fram till 2021 innehöll det endast 30 bolag och hette därför DE30/DAX 30/GER30, men för ett par år sedan adderades ytterligare 10 bolag som uppfyllde kriterierna och indexet blev istället DE40.

Trading med det här indexet ger dig exponering mot 40 av Tysklands största och högst värderade bolag. Du får också spridning över många olika sektorer, däribland industrier, hälso- och sjukvård, läkemedel, kemikalier samt landets fordonsindustri.

Minimum spread: 29 pips
Genomsnittlig spread: 33 pips
Minsta kontrakt: 0,01

– US30 (Dow Jones 30)
Sist ut bland de mest tradade indexen bland Skillings skandinaviska kunder är US30, även känt som Dow Jones Industrial Average, USA30 eller DJIA. US30 är ett av de äldsta och mest tongivande indexen på den amerikanska marknaden, med ett värde som följer det för 30 av de största och högst värderade publika aktiebolagen på Dow Jones-börsen. Från det att indexet först lanserades år 1896 och fram till idag, har innehållet förändrats markant. Inte ett enda av de bolag som fanns med från början finns idag kvar i indexet, mycket på grund av att vi idag har teknologi som konkurrerar med industrin om utrymmet och nyttan i våra liv. Idag finns bland andra tungviktare som Visa, Intel, Apple och Microsoft bland de aktier som inkluderas i US30.

Den stora transformationen till trots är US30 ett av de mest betydelsefulla börsindexen i USA såväl som globalt. Liksom med övriga på topplistan får du bred exponering mot några av de största bolagen i världen, inom olika branscher men med stort utrymme för ny teknologi i olika former.

Minimum spread: 34 pips
Genomsnittlig spread: 43 pips
Minsta kontrakt: 0,01

Så handlar du index hos Skilling

För att trada index hos Skilling behöver du ett verifierat konto. Bra är att börja med ett riskfritt demokonto i upp till 30 dagar, för att sedan gå över till livekonto när du känner dig redo. Hos Skilling kan du verifiera ditt konto med BankId, vilket förenklar KYC-processen avsevärt. När kontot är igång och du har gjort en första insättning är det bara att välja instrument och göra din första trade. På sajten finns 20+ olika index att välja mellan för smidig CFD-handel, med konkurrenskraftiga spreads och flera olika tradingplattformar att välja bland.

För mer detaljer om mäklaren och dess utbud – se vår utförliga recension om Skilling. Är du redo att komma igång redan nu kan du registrera dig snabbat och enkelt hos Skilling här.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.