fbpx

Marie från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 17 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Crypto botar är ett enkelt och smidigt alternativ att få in en fot på kryptomarknaden för de som är nybörjare och saknar tidigare erfarenhet och kunskap om industrin. Men hur fungerar egentligen en crypto bot – och kan man känna sig trygg med att ens pengar är säkra i en sådan?

Fjolåret var året då kryptovalutor gick från att främst intressera techintresserade traders med en näsa för innovativa instrument och en villighet att ta risker, till att så sakteliga bli desto mer mainstream. Osäkerhet i världsekonomin och ett på många håll minskat förtroende för det konventionella finansiella systemet har fått allt fler småsparare och vanliga Svensson-investerare att vända blicken mot alternativa tillgångar som står utanför politisk kontroll och som inte korrelerar med övriga marknader.

Att ge sig in i kryptohandel som total novis kan dock vara lättare sagt än gjort. Instrumenten är komplexa och kryptomarknaden är vida känd som extremt volatil och osäker, varför det är viktigt att läsa på ordentligt och försöka att skaffa sig hyfsad insikt och kunskap om hur handel med kryptovalutor fungerar. För den som vill ha en enklare väg in finns crypto botar som bra alternativ. Tradingen sköts automatiskt och ställer inga höga krav på att man själv måste vara superinsatt i marknaden. Samtidigt innebär det att man överlämnar sitt kapital i händerna på någon annan (eller snarare något annat) att förvalta – vilket också det kan vara förenat med vissa risker.

Hur fungerar en crypto bot?

En crypto bot är precis som en fondrobot en teknisk mekanism – en strategi – som automatiserar trading genom att öppna och stänga positioner åt handlaren som använder den. Varje bot är designad och kodad för att fungera på ett specifikt sätt, varför olika botar skiljer sig åt och kvaliteten dem emellan kan vara mycket varierande. Vissa är helt enkelt bättre och mer träffsäkra än andra.

Mjukvaran i en crypto bot anpassas och designas för att hela tiden följa marknadens trender och agera med att inta och/eller avsluta positioner där efter. Den avancerade tekniken i botar gör det möjligt för dem att upptäcka och agera på trender betydligt snabbare och mer intuitivt än en människa. Väljer man en bra robot är det alltså fullt möjligt att göra riktigt bra affärer och gå ordentligt med vinst. Att botarna kan vara bra för nybörjare ska med andra ord inte misstas för att de inte också kan vara rejält lukrativa. Det finns också botar som riktar sig mer till erfarna traders.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Högkvalitativ kryptotrading med flexibel hävstång och snäva spreads. Prova eToro!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Automatiserad betyder inte avsaknad av risk

Botar är de facto snabbare och mer intuitiva i trading än en mänsklig hjärna någonsin kan vara. De kan vara aktiva dygnet runt och till skillnad från oss människor har de inga känslor som kan påverka omdömet och få dem att fatta ogenomtänkta och impulsiva investeringsbeslut.

Att de är automatiserade ska dock inte tolkas som att de också helt saknar risk. Handel med en bot, såväl för kryptovalutor som för andra slags tillgångar, är alltid förenat med ett visst risktagande. För att en bot ska vara lukrativ – och framförallt säker att placera sina pengar i – krävs att den är korrekt konfigurerad och kodad av någon som vet vad hen gör. Det är således viktigt att göra research om olika tillgängliga alternativ och välja sin bot med omsorg, precis som man gör när man väljer mäklare för handel med olika finansiella tillgångar.

Crypto botar har många fördelar – men se upp för nitlotter

Crypto botar är enkla att komma igång och gör det möjligt även för nybörjare att få in en fot på kryptomarknaden utan krav på år av tidigare erfarenhet och kunskap om industrin. De styrs av avancerad teknik och indikatorer istället för känslor och de behöver aldrig ta en paus. Lägg därtill att det idag dessutom finns många helt kostnadsfria botar att använda. Fördelarna med att använda en crypto bot är som synes flera.

Som nämndes ovan är det dock viktigt att välja bot med omsorg och att ordentligt kolla upp de du är intresserad av innan du placerar några pengar. Precis som det finns en mängd oseriösa mäklare där ute, finns dessvärre också flera crypto botar utvecklade i bedrägliga syften. Gör sökningar på nätet, ställ frågor i forum och håll koll här på Valutahandel – vi har vid flera tillfällen rapporterat om oseriösa kryptosajter som trendat på marknaden och där folk blivit lurade.

Vilka är de bästa crypto botarna på marknaden just nu?

Utbudet av crypto botar är stort och utökas hela tiden med nya alternativ som alla marknadsförs som bättre än övriga. En rekommendation är att, förutom att göra egen research, satsa på säkra och välkända kort – en populär bot som används av många och som är kompatibel på flera olika exchanges.

Exempel på bra crypto botar är bland andra CryptoHopper, BitsGap, HaasOnline, Shrimpy och 3Comma – vilka samtliga kan användas på flertalet exchanges och med olika coins.

Slutsats: Går det att lita på crypto botar?

Summa summarum kan sägas att crypto botar är ett utmärkt alternativ för att ta sig in på kryptomarkanden med en kortare inlärningsperiod och ett hjälpmedel som eliminerar känslor ur handeln och dessutom kan vara aktivt 24/7. Viktigt är dock att vara noggrann med vilken man väljer och att göra ordentliga bakgrundskontroller och back testing innan man satsar riktiga pengar.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla krypto, valutor, råvaror, index och aktier med CFD:er hos en populär mäklare med svensk inriktning. Prova Skilling!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.