fbpx

Niklas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 11 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Tack tack, nu nådde vi mer än 160 för yenen mot dollarn. Den japanska Yenen (JPY) har tappat rejält på slutet och handlas numera på nivåer som inte setts sedan 1986.

De största valutaparet mot yenen är givetvis USD och nu står USD/JPY i drygt 160.4. Traders som gillar runda nummer frågar sig nu ifall 170-nivån är i sikte, eller ifall Bank of Japan kommer att stödköpa yen igen?

I denna artikel så kommer Valutahandel.se ta upp resonemanget om potentiella interventioner, ifall 170-nivån är i sikte och vad Japan faktiskt kan göra rent politiskt för att få en vändning på nedgången för landets valuta.

När kommer nära intervention från BoJ?

Masato Kanda från finansministeriet (MoF) i Japan utfärdade en seriös varning, kanske den allvarligaste hittills, mot oönskade, spekulativa rörelser för den japanska valutan. Valutamarknaderna verkar dock nöjda med att kalla hans bluff eftersom USD / JPY har rört sig enkelt bortom tidigare nivåer där intervention ägde rum. Men frågan är nu snarast när – inte om – nästa intervention kommer.

Kommer 170 nivån testas snart?

Yen Ram på Bloomberg Mliv talar om att det strax kan bli dags att testa 170-nivån. Men det är ändå en knepig väg dit, inte minst då USD är relativt övervärderad och petrodollarns roll håller på att försvinna. Mr Ram menar dock att mycket ska hända för att 170-nivån testas. Vi på Valutahandel tror väl snarast att det är närmare till hands att 155 eller 150-nivån testas inom snar framtid, då BoJ troligtvis kommer att intervenera någon gång i sommar. Troligen tidigare snarare än senare för att yenen inte ska tappa allt för mycket. Du kan med fördel handla USD/JPY till lägst spread på Skilling (se recension). Sugen på att komma igång? Besök Skilling's webbplats nu!

Läge för trading med yen?

Yen är alltid en het kandidat för online trading älskare. Frågan är väl snarast om man köpa yen (och sälja dollar) i hopp över att centralbanken går in och stödköper när som helst? Eller om man ska köpa dollarn i hopp om att yenen ska nå nya bottenrekord? Prova yen trading hos Skilling's webbplats idag.

Hur kan Japan få se en starkare yen igen?

Den japanska yenen har försvagats trendmässigt på grund av olika ekonomiska och politiska faktorer. För att ta sig ur denna försvagningsfälla kan Japan överväga flera strategier:

Penningpolitiska justeringar

– Strama åt penningpolitiken: Bank of Japan (BoJ) kan överväga att höja räntorna eller trappa ned sitt aggressiva obligationsköpsprogram. Detta skulle öka attraktionskraften för yendenominerade tillgångar och därmed stärka yenen.
– Se över kontrollen av avkastningskurvan: Att ändra eller överge policyn för kontroll av avkastningskurvan (YCC) skulle kunna möjliggöra ett mer flexibelt och marknadsdrivet förhållningssätt till räntorna.

Finanspolitik och strukturreformer

– Finanspolitisk stimulans: Ökade statliga utgifter för infrastruktur, forskning och utveckling och andra tillväxtfrämjande områden kan öka den ekonomiska aktiviteten och investerarnas förtroende.
– Strukturreformer: Genom att genomföra reformer för att öka flexibiliteten på arbetsmarknaden, förbättra produktiviteten och uppmuntra innovation kan de långsiktiga ekonomiska utsikterna förbättras.

Interventioner i utländsk valuta

– Direkt intervention: Den japanska regeringen kan intervenera på valutamarknaden genom att köpa yen och sälja utländska valutor för att hålla uppe yenens värde.
– Samordning med andra länder: Att samarbeta med andra stora ekonomier och centralbanker för att stabilisera växelkurserna kan bidra till att mildra överdriven volatilitet och spekulativa attacker på yenen.

Ekonomisk diversifiering och handelspolitik

– Främja export: Att öka konkurrenskraften för japansk export genom handelsavtal, minska handelshinder och stödja viktiga industrier kan bidra till att förbättra handelsbalansen.
– Locka till sig utländska investeringar: Att skapa en mer gynnsam miljö för utländska direktinvesteringar (FDI) kan öka kapitalinflödet och stödja yenen.

Förbättra inhemsk konsumtion och investeringar

– Öka den inhemska efterfrågan: Politiska åtgärder som syftar till att öka den inhemska konsumtionen, t.ex. skattesänkningar eller stimulansåtgärder, kan minska exportberoendet och skapa en mer balanserad ekonomi.
– Stöd till små och medelstora företag (SMF): Genom att ge finansiellt och regleringsmässigt stöd till små och medelstora företag kan man stimulera innovation och ekonomisk dynamik.

Hantering av inflationen

– Riktad inflationspolitik: BoJ kan fokusera på att uppnå sitt inflationsmål genom åtgärder som balanserar prisstabilitet med ekonomisk tillväxt och undviker deflationstryck som försvagar yenen.

Globala ekonomiska förhållanden

– Övervaka globala trender: Att hålla sig uppdaterad om globala ekonomiska trender och anpassa politiken därefter kan hjälpa Japan att navigera i externa chocker och upprätthålla en stabil valuta.

Dessa strategier kräver noggrant övervägande och samordning mellan olika statliga och finansiella institutioner. Hur effektiva dessa åtgärder blir beror på de underliggande ekonomiska förhållandena och den globala ekonomiska miljön.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.