fbpx

Niklas från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 27 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
89% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Indiens Premiärminister Narendra Modi höll en samling i New Delhi där han fördömde attentaten i Sri Lanka och deklarerade nya hot om kärnvapen.Under påskhelgen dödades det minst 290 personer av Pakistanska terrororganisationer. Samlingen i New Delhi är ett av många steg i Modis omval inför det kommande valet.

Inför en storpublik förkunnade Premiärminister Modi att Indien inte längre är rädda för Pakistans hot. “Varje dag har Pakistan förkunnat att man har kärnvapen. Media rapporterar om Pakistans tillgång till kärnvapen. Så vad har vi då? Sparar vi de (kärnvapnen) till Diwali?” (Reds. översättning).

Diwali är en indisk ljusfestival och det Modi insinuerar är de cirka 140 kärnvapen som Indien besitter. Dessa kommentarer kommer en vecka efter Modis uttalande om att Indien har “modern av alla kärnvapen”. Det är lite ironiskt att det hotades med världens största atombomb på samma dag som Indien firar sin nationella fredsdag Mahavir Jayanti.priset på INR/USD

Den sittande premiärministern eskalerar hoten om atomvapen under ett intensivt schema för det indiska valet. Modis starka militära retorik ses av många som ett försök att attrahera väljare då situationen med Pakistan har dominerat media sedan slutet av januari. De flesta ser det som ett politiskt spel från Modi, men ingen vet säkert om hoten kommer aktualiseras. Många på sociala medier har kritiserat premiärministern för att använda terrorister och kärnvapenhot som en ploj för att samla indiska väljare.

290 döda i terristattack i Sri Lanka

Under påsksöndagen sörjde Modi det “blodiga spelet” som terrorister spelat på grannlandet Sri Lank. Åtminstone 290 personer blev bestulna på sina liv. Modi självutnämnde sig själv som den enda personen som kan eliminera terrorism från regionen.

“I vårt grannland Sri Lanka har terrorister spelat ett blodigt spel. De dödade oskyldiga människor… Kan ni föreställa er ett annat namn än Modi som kan eliminera terrorismen?” (Reds. översättning).

Ökade spänningar mellan Indien och Pakistan – hur verklig är kärnvapenhotet?

Spänningarna mellan Indien och Pakistan har stigit under de senaste månaderna efter att terrorister dödade 40 i Indien i februari. Den Pakistanbaserade terrorsekten Jaish-e-Mohammed, JeM, tog på sig ansvaret för terrordådet. Indien svarade med att spränga ett terroristläger i Pakistan med hjälp av stridsflyg. Sedan dess har upprustning skett i samband med ökad militära aggressioner från båda sidor.

Det uppskattas att Pakistan har tillgång till mellan 70 och 90 kärnvapenbestyckade missiler, Indien har uppemot 140 stycken enligt Nuclear Information Project at the Federation of American Scientists. Indien uppskattas har producerat tillräckligt med plutonium för cirka 150 till 200 kärnvapen men har troligtvis inte producerat fler än 130 till 140 stycken.

Indien håller också på att uppdatera sitt kärnvapenarsenal så att vapnen kan avfyras i luften, till havs och på land. Det är en strävan att modernisera sitt arsenal och de håller på att utveckla minst fem nya vapensystem som ska komplettera eller ersätta befintliga system.

Det är osäkert om Modis retorik och kärnvapenhot mot Pakistan är genuina eller om det är ord menade för hans omval. Vi följer läget, ett rätt-ut kärnvapenkrig skulle leda till stora svängningar på Forexmarknaden.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.