fbpx

Magnus från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 38 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Indien och Pakistan har en lång historia fylld av krig. Sedan början av 70-talet har dock de gamla ärkerivalerna haft någorlunda fred sinsemellan. Förutom en incident i slutet av 90-talet har det varit relativt lugnt, fram till den 14e februari. Sedan dess har mycket hänt och trots rapporter från USA som säger att läget är på väg att lugna ner sig så tyder bevisen på annat.

Reuters rapporterade i början av veckan att pakistans utrikesminister har lovat Vita Huset att Islamabad vill av-eskalera spänningarna med Indien. Economictimes.indiatimes rapporterade också att hot om vidare eskalering mellan länderna. Enligt tidningen ska den pakistanska regeringen ha sagt att de inte ser några fler aggressiva handlingar från Indien. Trots detta råder en upptrappning av personal i området.

Vad har hänt mellan Indien och Pakistan?

Situationen nu räknas som mer seriös än den var i slutet av 90-talet då in Indien och Pakistan utkämpade ett två månader långt krig. Den 14e februari dödades det 40 personer av en pakistansk självmordsbombare. Terroristen ska vara en del av Jaish-e-Muhammed (JeM) som är baserade i Pakistan. Som retaliation flög Indien ett gäng stridsflyg för att bomba ett terroristläger djupt inne i Pakistan den 26e februari. Dagen därpå svarade Pakistan med att skjuta ner två av Indiens MiG-21 stridsflyg och tillfångatog en indiskt pilot som senare gavs över till Indien den 1a mars.

Det finns viss oro att Indien kan göra fler attacker eller eskalera situationen för att avsluta krisen på ett starkt vis. Trots det ser Pakistan lätt på oron då en General ska ha sagt att det inte finns mer utrymme för vidare aggressivitet från Indien. Tongångarna lutar mot det mer positiva hållet men det är tydligt att Pakistan inte litar på Indien. Trots alla spänningar i regionen så flyttar Pakistan ett stort antal trupper och nästan hela flygvapnet till den indiska gränsen.priset på INR/USD

Pakistan rustar upp längst gränsen

Enligt en rapport i Hindustan Times har Pakistans flygvapen (PAF) aktiverats och flyttat hela landets skvadron av F-16 stridsjettar. Länderna har satt stopp en fortsatt dialog Generaler emellan, den enda mekanismen som låter en officerare från vardera sida föra en dialog över telefon i syftet att desarmera en farlig situation.

Pakistan har flyttat stora andelar av sina trupper vid gränserna mot Iran och Afghanistan i väst. Officiella källor säger att soldater, pansarfordon och andra tung artillerivapen har dragits från väst och placerats i Kashmir och längs den omstridda gränsen.

Indien stärker också sina positioner längs gränsen för att avvärja möjliga provokationer och hostil aktivitet från Pakistan. De är redo att “svara på ett passande vis med kärva konsekvenser”.

Efter den 26e februari så indiska luftstyrkor bombade ett JeM-läger svarade pakistanska styrkor med kraftig artillerering. Mellan den 26e och den 28e bröt den pakistanska armen mot de regler som satts upp för en vapenvila vid 62 tillfällen. De sköt artillerield mot indiska poster i områden runt Pir Panjal. Hittills under hela året har Pakistan brutit mot vapenvilan hela 487 gånger.

Hela situationen påverkar priset på flertalet valutor och valutapar. Följ situationen för att hålla din fundamentala analys aktuell.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.