fbpx

Markus från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 42 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Från och med nu kan användare på Facebook och Instagram koppla sina kryptoplånböcker och dela NFT:s med familj, vänner och följare på de bägge plattformarna. Nyheten visar tydligt att Meta fortsatt satsar på full fart framåt med integrering av krypto och att tron på kryptomarknadens framtid är stor – trots den nedgång vi sett under 2022.

Mark Zuckerbergs techföretag Meta gick igår ut med nyheten att användare på Facebook och Instagram nu kan koppla sina kryptoplånböcker direkt till de båda plattformarna. Tjänsten gör det möjligt att dela NFT:s med följare och vänner, och integreras nu som en del i Metas adaption av kryptovalutor på de sociala plattformarna. Inledningsvis kommer funktionen vara tillgänglig för Facebook-användare baserade i USA. På Instagram kan emellertid användare i alla de 100 länder där NFT:s är tillgängliga på plattformen kunna nyttja den nya funktionen.

Stora investeringar i krypto för Instagram och Facebook

Som ett modernt och innovativt techbolag har Meta en naturligt positiv inställning till kryptovalutor. Företaget vurmar för bredare adaption bland såväl företag som privatpersoner och har under de senaste åren gjort betydande investeringar i dels krypto, dels den hajpade MetaVerse-sektorn. Planerna på att integrera tjänster för krypto (NFT) på Instagram och Facebook kommunicerades ut första gången i maj 2022. Ett knappt halvår senare är bollen nu i rullning.

Under det gångna året har Meta med VD:n och frontfiguren Mark Zuckerberg i spetsen vid flera tillfällen hyllat de möjligheter som blockkedjeteknik öppnar för skapare av olika slag. Inte minst inom det egna området sociala medier. Tack vare blockkedjeteknik och NFT:s kan konstnärer och kreatörer inom olika specialiteter sprida sina verk och unika upplevelse på Instagram och Facebook, samt enkelt kunna kommunicera med och interagera med kunder och andra följare. De kan också, på ett innovativt och mycket smidigt sätt, tjäna pengar på sina kreationer. Direkt – helt utan att behöva blanda in någon tredje part.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Säker kryptohandel med CFD:er på svenska. Hög transparens och grymma villkor. Prova Skilling !

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Den nya kryptotjänsten som släpptes igår har föregåtts av en testperiod där kreatörer under några månader fått möjlighet att släppa sina NFT:er på Instagram. Pilotprojketet har då inte innefattat Facebook, men har konstaterats mycket framgångsrikt och som en viktig del i hur Meta kan expandera den aktuella tekniken till andra plattformar i sitt nätverk. Tjänsten har hjälpt kreatörer att dels få spridning på sina NFT:er, dels tjäna mer pengar på dem.

Till en början stöd för Ethereum, Flow Network och Polygon

Initialt kommer det finnas stöd för tre olika kryptoplånböcker på Instagram och Facebook – Ethereum, Polygon och Flow Network. Utöver dessa finns också stöd för ett antal tredjepartsplånböcker, däribland Trust Wallet, MetaMask Wallet, Dapper Wallet och Coinbase Wallet.

Framgent väntas man bredda stödet om satsningen blir framgångsrik och efterfrågan på fler kryptoplånböcker finns.

Hur kopplar man en kryptoplånbok till Instagram och Facebook?

Enligt Meta ska det vara en enkel process att koppla sin kryptoplånbok till de bägge sociala medie-plattformarna. Först och främst måste man vara inloggad på sitt konto för att komma åt de inställningar där anslutningen görs. Inställningarna hittas under “Settings”, var efter man klickar i “Digital Collectible” och väljer att ansluta. Ett nytt fönster kommer då att öppnas, i vilket man får uppge sitt lösenord för den plånbok man önskar ansluta samt en del övrig information. Slutligen får man signera sin förfrågan digitalt och anslutningen är därefter klar. Allt som allt tar det endast ett par minuter att koppla sin plånbok för krypto till Instagram och Facebook.

Såväl Facebook och Instagram kommer att visa en del extra information om varje ansluten NFT, till exempel namnen på kreatörerna som skapat dem, ursprunglig blockkedja och en beskrivning av protokollet.

Varför breddar Instagram och Facebook för mer krypto?

Ett brinnande kryptointresse är drivande i projektet. Meta har investerat mycket kapital i krypto och är ett av de företag som ligger i framkant vad gäller adaption av krypto. Genom att man via Instagram och Facebook breddar för mer krypto kan man ta ett stort kliv framåt i att göra det mer lättillgängligt för fler och att optimera möjligheterna för skapare av NFT:s att tjäna pengar. Genomslaget spås bli stort i takt med att tjänsten blir tillgänglig i fler länder, givet de sociala mediernas popularitet i världen.

Mer i ämnet krypto och Meta finns att läsa i flera artiklar på Valutahandel – däribland . Har du själv inte kommit igång med kryptohandel än men är intresserad av att testa? Börja med ett demokonto hos Skilling. Med demokontot kan du prova plattformen och handel med krypto-CFD:er i en fiktiv miljö helt utan risk. Även copytrading-jätten eToro är en grym kryptomäklare (där du också hittar en särskild MetaVerse-portfölj att investera i) samt Stormgain, vilken en renodlad kryptosajt.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.