fbpx

Magnus från Östermalm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 15 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
79% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Finansjuristen är en man strax över 30 år som likt namnet antyder jobbar som jurist. På fritiden så tittar han gärna på börsen och sina investeringar. Finansjuristens mål är ekonomisk frihet och trygghet, men kanske inte på samma sätt som alla andra.

Att sluta jobba är inte intressant för honom överhuvudtaget. Däremot är det viktigt att själv kunna välja arbetstider så att han kan vara med familjen så mycket som det går. ”Pengar ska aldrig vara en issue”, säger han.

Han har även investerat i flera olika fastighetsprojekt sedan 2011, men börsen har han på allvar hållt på med i 4 år efter ett uppehåll mellan 2013-17.

Låt oss börja med ännu en spännande intervjun. Vi har följt dig länge på Instagram och tycker dina inlägg är otroligt välskapta och givande.
Valutahandel säger: Gillade speciellt din post om att ”äga aktier på kort sikt är riskfyllt”, men att inte äga aktier är ännu mer riskfyllt på lång sikt” och tillhörande sköna tagg: #räknaintemedpensionen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Brett utbud av CFD'er för både aktier och valutahandel. Hela sajten är på svenska, med BankID och Swish. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Vilken typ av aktier har fungerar bra för dig?

Någon speciell sektor, något aktieindex?

FinansJuristen svarar: Jag är en ganska tråkig investerare i att jag kör ganska tråkiga, stabila aktier med lång historia av stabila ägarförhållanden, mer åt värdehållet än tillväxt. Tillväxt har jag som krydda men överlag gillar jag mycket investmentbolag. Och en förkärlek för utdelningar. ?

Valutahandel säger: Grymt, så länge det fungerar så är det ju kanon och investmentbolag brukar ju gå riktigt bra, så du gör säkert helt rätt med en stor andel svenska investmentbolag i portföljen, på lång sikt.

Har du någon gång provat handla med valuta?

Vi frågar vidare: Det finns ju vissa valutapar med “utdelningsliknande” drag (eller bättre – daglig utdelning som heter “rollover”). Men det krävs att landet har hög ränta då, vilket ofta är en effekt av hög inflation – så är ju onekligen ganska riskabelt då.
Han svarar: Nix, aldrig handlat med valuta faktiskt.

Valutahandel säger: Synd. Men det är aldrig för sent. Kolla in vår topplista över valutamäklare här.

Ungefär hur mycket tid per dag och vecka lägger du på aktiehandel?

Bra fråga. Tittar ofta till Avanza, varje dag faktiskt. Oklart hur mycket det blir i veckan. Säg några timmar iallafall.

Vad företaget på stundenttiden relaterat till jurdik?

Vidare: Du beskriver dig själv som driven och hade bland annat ett företag som student. När du var färdig, blev det något ny affärsidé då?

Nej, företaget var helt orelaterat till studierna. Jag får alltid affärsidéer, eller snarare, ser affärer i mycket.

Valutahandel kommenterar: Kul att kunna se möjligheter, där vissa bara kan se motgångar.

Jurist som skriver avtal
Avtal som skrivs av en jurist

Ser du att juridikutbildningen hjälpt dig på något sätt på investeringsfronten?

Valutahandel.se fortsätter: Borde alltid vara bra att ha en juristexamen i bagaget..

FinansJuristen säger: Investeringar i fastigheter, absolut. Även när jag drev företag skrev jag alla avtal, formulerade allt själv. Min utbildning har varit oerhört hjälpsam för mig i livet.

Valutahandel går vidare: Du har en lista på saker du aldrig köper, såsom Canopy och Aurora C. Tycker det är bra att du varnar för saker som lätt skapar beroende, men undrar samtidigt:

Är det något du gärna köper? Något du verkligen gillar att köpa?

Hmm, bra fråga. Jag gillar rymden och innovation. Jag investerar gärna i bolag som tänjer gränserna ute i rymden. Vår framtid ligger där och jag vill gärna vara med från början.

Vad är den vanligaste frågan du får av dina följare och vad är svaret?

Jag får väldigt mycket frågor i PM faktiskt, men alla är väldigt olika. Den gemensamma nämnaren för många av frågorna är dock fastigheter och juridik. Sen får jag lite udda förfrågningar någon gång då och då.

Har Du lärt dig något nytt om börsen under pandemin?

? Hur skör börsen faktiskt är och hur fort det kan gå neråt. Människobeteendet och psykologi spelar all roll i världen även på börsen.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla med aktier eller CFD'er över hela världen. Välj själv din hävstång. Prova fantastiska eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Har du köpt någon kryptovaluta, eller är det lite för riskabelt för din smak?

Yes, jag har handlat med kryptovaluta. Det är inget jag rekommenderar då det är så oerhört riskfyllt och spekulativt. Jag gjorde och gör det själv för en väldigt liten andel.

Valutahandel reflekterar: Låter klokt. Men en liten slant så är man med i leken, utan att ta allt för stor risk. För alla intresserade så kan ni kolla på krypto exchanges för att äga krypto, eller se topplistan över de ännu mer riskabla kryptomäklarna där man kör trading.

Vad får dig att gå ur en investering?

När känslor sätter pris och inte faktiskt värde, främst i fastigheter. Jag är inte där för att köpa dina minnen eller din vilja att tjäna pengar, jag är där för att köpa fastigheten utefter dess faktiska värde.

Hur kommer det sig att du tog ett lång uppehåll i aktieaffärer?

Talar om åren 2013-2017.

Han svarar: Dels en oförståelse och rädsla för börsen och dels då mina pengar var verksamma på annat håll under den perioden. Det var min mest aktiva med 1-2 fastighetsaffärer om året.

Vi på Valutahandel.se får passa på att tacka @finansjuristen (på Instagram) mycket för de intressanta svaren och att du tog dig tid. Önskar dig lycka till både i fastighetsaffärerna och på börsen. Hoppas att du någon gång även tar en titt på valutahandel, som kan vara en krydda i portföljen, speciellt ifall du investerar i aktier utanför Sverige.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.