fbpx

Petter från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 12 minuter sedan.

» Prova IG du med.
74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag ska vi intervjua en 37 årig kvinna som kallar sig Investera Mera Mamman. Hon är född och uppvuxen i Göteborg, men bor numera i en kommun strax utanför.

Som förälder så får man ofta tänka till lite extra för att lyckas balansera utgifter, investeringar och insatser. Med hjälp av teknisk analys och ett medvetet val av aktier med hög utdelning, så har Investera Mera Mamman lyckats hitta ett bra sätt att tjäna extra pengar. Investera Mera Mamman tillämpar alltid teknisk analys, både i långa och korta affärer. Läs mer om vilken strategi hon kör, hur hon började, vilka kryptovalutor hon satsar på, vad som får henne att gå ur en position och kolla in hennes råd till nya investerare.

På tal om aktietåget: Vilka aktier har vägrat stanna som du vill hoppa på?

Jag har ingen aktie nu direkt som jag känner att jag skulle vilja äga på lång sikt pga bra bolag. Men erkänner att jag är en smula bitter att jag aldrig köpte en position i Tesla när jag började investera och Rika tillsammans tog upp den i sin podd. Det var 2019. Har många gånger tänkt att jag ska köpa lite men aldrig gjort. Aktien är upp nästan 1500% sedan dess.

Varför började du med investeringar? När du kom igång?

Vilket var ditt första aktieköp?
Det var den 25 mars 2019 och jag gjorde då mitt första inlägg på Investeramera_mamman där jag delar mina första köp. Axfood, Castellum, HM, Kinnevik, Suez och Volvo.

Hon fortsätter: Det var av en slump att jag kom igång med trading på nätet. En influenser som delade en storie om att hon skulle börja investera och taggade två konton som hon börjat följa. Jag började följa dem och via dem massa andra konton på Instagram. Jag började googla och läste in på alla dessa finanskonton och satt varje dag i över en vecka, all tid jag hade över för att få så mycket kött på benen som möjligt innan jag köpte mina första aktier. Jag fortsatte att läsa böcker och lyssna på poddar och följer nu flera poddar jag lyssnar på varje vecka.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck RSI och Stochastics indikatorerna hos Skilling. Ett lättförstått system, där man kan handla aktier och valuta CFD'er med hävstång. Prova själv idag!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Hur går det med tekniska analys; är det något du använder mycket?

Någon speciell indikator du gillar använda?

Investera Mera Mamman säger: Jag använder nu mer Teknisk analys i nästan allt jag köper även mina långsiktiga innehav. Tar ofta en liten snabb titt hur det ser ut innan jag köper mer. Mitt mål med teknisk analys är att jag i framtiden vill kunna använda det som en del av min inkomst. Jag tränar hela tiden på mitt tradingkonto. Jag gillar och använder mest moving average, stöd- och motståndsnivåer, trendlinjer och Stochastic.

Markus på Valutahandel säger: Min egen favorit är RSI (14 dagars), som man använder på dagsbasis. Jag brukar själv köpa när den dagliga grafen (lång tidshoristont) visar underköpt (då den når 30-nivån, eller går under), samt blanka med CFD'er när RSI visar över 70. Brukar endast använda teknisk analys på lite större bolag, helst internationella eller i alla fall riktigt stora. Försöker vidare alltid kombinera RSI indikatorn med vad konsensus är bland analytikerna och köper endast aktier som har en bra uppsida enligt analytikerna. Men alla har ju sina egna favoriter och man får själv prova och se vad som fungerar. OBS: Detta är ingen rådgivning, utan ett instrument som jag själv använder för att testa. Ni som vill lära Er mer om teknisk analys kan kolla in vår valutaskola. Där står det utförligt om ett 50-tal faktorer som kan påverka valutakurserna och det finns även en ingående beskrivning av Relative Strenght Index (RSI). Eftersom alla använder olika tekniska indikatorer och Investera Mera Mamman gillar Stochastics, så kommer snart en post som jämför dessa två indikatorer.

Har du någon gång provat handla med valuta?

Direkt, eller indirekt, t. ex genom investeringar i utländska aktier?

Jag investerar i utländska aktier, så på de sätter får jag en exponering mot utländska valutor. Men sysslar i övrigt inte med valutahandel.

Valutahandel.se kommenterar: Hoppas du också upptäcker valutahandel någon gång. Det går ju att prova med ett demokonto, så det hela är utan riktiga pengar när man tränar och lär sig. Testa själv ett gratis demokonto med Skilling här!

Handlar du kryptovalutor, eller är det något du ens funderat på?

Jag har börjat köpa lite Bitcoin på Coinbase och har en liten position på Avanza i Bitcoin XBT. Detta utgör tillsammans ca 1% av mitt totala kapital.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla ett stort utbud av kryptovalutor till en riktigt låg spread. Testa Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Vad får dig att gå ur en aktie eller investering?

Om det är någonting fundamentalt som har hänt i bolaget som gör att jag inte tror på det på lång sikt. Eller som nu när jag sålt lite innehav pga äger flera bolag i samma sektor eller redan äger via investmentbolag. I mitt fall har jag väldigt många innehav och då har jag valt att göra så. Annars är det självklart inte fel att äga fler än ett bolag i en och samma bransch.

När det gäller trading då har jag beräknat min risk/reward redan innan och aktien säljs automatiskt med stop loss om den inte går som tänkt eller når min “target”. Men håller just nu på att testa lite mer långsiktig trading och har då valt att inte sätta ut stop loss. Men har fortfarande min riskhantering som gör att jag kommer att sälja om aktien inte utvecklas som önskat.

Vad är ditt bästa tips för nya investerare?

Mitt bästa tips är att börja att läsa runt på tex finansinsta och bilda sig en god uppfattning om börsen och investeringar. Bara börja!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Nya möjligheter, varje dag. När börjar du med ett riskfritt demokonto? Testa Skilling idag!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Har något tips på nästa person vi ska intervju på Instagram?

Svårt att välja ett konto. Men jag tycker du ska intervjua @sparfantasten (17 årig tjej) alt @aktiepluring eller @sparfabriken . Detta är bra konton som behöver uppmärksammas mer samt behöver ju uppmärksamma fler tjejer/kvinnor på börsen så att fler börjar investera. Samtliga har lite olika investeringsstrategier. ?? (Sparfabriken är dock en man men har ett bra konto som förtjänar mer uppmärksamhet.)

Valutahandel kommenterar: Tack för spännande tips.

Hur fick Investera Mera Mamman inspiration att börja investera då? Jo, Investera Mera Mamman började följa @tradingmamman_hjartnerpartner och såg henne som en bra inspirationskälla för att komma igång. I början var mitt eget Instagram konto bara till för att kunna följa andra, för att få inspiration och lära mig mer. Men när jag fick fler följare insåg jag att även jag blir en av dem som kan inspirera till att börja investera.

Valutahandel säger: Kul att se ditt konto växa. Vi följer dig på Instagram och ser redan fram emot nästa post.

Vi på Valutahandel.se skulle vilja ta tillfället i akt att tacka @investeramera_mamman (på Instagram) för att Du delat med dig av dina erfarenheter och berättat om vilken teknisk analys som du använder. Hoppas att många nya traders passar på att komma igång med valutahandel, att handla aktier eller syssla med någon form av online trading efter denna artikel.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.