fbpx

Markus från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 22 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Virtuella valutor har tills inte alltför långt tillbaka i tiden bemötts med stor skepsis bland världens ledare och centrala finansiella organ. Kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum föll ganska snabbt efter lanseringarna i god jord hos många online traders och teknikvurmande, framtidshungriga datasnillen – men resten av världens befolkning har tagit bra mycket längre tid att övertyga. De digitala pengarna har känts osäkra, flummiga och på tok för abstrakta för att gå hem hos gemene man, och målet är fortfarande långt ifrån uppnått. Men, de senaste åren har det onekligen börjat märkas att nya tider är att vänta. Flera av världens länder har uttalat sig positiva till kryptovalutor, och många satsar också stort på att framöver lansera egna, nationella digitala valutor. Men det slutar inte där, ett antal länder har faktiskt redan kommit så långt att egna kryptovalutor inte längre bara är en plan – utan ett faktum. Ecuador, Senegal, Singapore och Tunisien tillhör den skara som har lanserat egna virtuella valutor.

Hack i häl hittar vi också Kina, vars centralbank vid ett flertal tillfällen nyligen har avslöjat att en kinesisk kryptovaluta, som komplement till yuanen, kommer att se dagens ljus inom en mycket snar framtid. Många experter spår dessutom en succé för just den kinesiska nätvalutan, en investeringsmöjlighet kan med andra ord vara värd att fundera över.

valutahandel kryptovaluta sverige

Sverige anses ha optimala förutsättningar

Trots att den svenska kronan fortsätter att slå sina egna bottenrekord, är förväntningarna stora på en svensk kryptovaluta. Ledande representanter för Sveriges Riksbank har det gångna året gjort flera uttalanden som gör gällande att det mycket riktigt finns långt framskridna planer på en framtida e-krona. Tiden är emellertid inte riktigt mogen för en lansering ännu, utredningar pågår fortfarande för att bland annat fastställa vilken roll den svenska staten egentligen bör ha på den digitala valutamarknaden. Likaså behöver alternativ för de tekniska lösningarna ses över, och sist men inte minst – behovet. Finns det helt enkelt ett behov av en svensk e-krona? Viktigt är också att i så stor utsträckning som möjligt försöka förutspå hur en svensk kryptovaluta skulle komma att påverka den svenska ekonomin, såväl nationellt som internationellt. Ja, så här långt kan vi iallafall konstatera att om denna e-krona tillslut lanseras – är det inget förhastat och impulsivt beslut. Men, hellre ett ordentligt och riktigt grundligt förarbete än att tvingas vara efterklok. Ibland är den svenska fyrkantigheten ganska bra trots allt.

Lägger man örat mot rälsen och lyssnar av omvärlden, har de flesta internationella ledare, ekonomer och andra förstå sig-påare idel positivt att säga om en svensk kryptovaluta. Många anser att just Sverige faktiskt har bland de bästa och mest optimala förutsättningar som finns för en lyckad etablering på kryptomarknaden. Till de förutsättningarna kan räknas att vårt samhälle under flera år har utvecklats till att bli nästintill kontantfritt, här ligger vi ljusår före både USA, Storbritannien och övriga Europa. Nästan 90% av all handel som sker i Sverige är kontantfri, vilket betyder att steget till handel med digital valuta inte skulle bli särskilt stort. Sett till teknik ligger vi även där i framkant, våra digitala lösningar är mycket effektiva, säkra och moderna – faktorer som naturligtvis kortar av startsträckan för krypton avsevärt då dessa är absoluta förutsättningar som måste fungera om en lansering blir verklighet. Vidare kan också Sveriges hyfsat unga befolkning läggas till på plussidan. Det är ingen hemlighet att merparten unga gillar grym teknik och smarta lösningar. De är adaptiva för förändringar och omfamnar det digitala samhället med värme och entusiasm.

Men hur ser läget ut om vi vänder blicken mot våra närmaste grannar då? För det är ju faktiskt inte så att Sverige är en diamant bland ett gäng gråstenar, så att säga. Samtliga nordiska länder ligger långt fram i många avseenden, både vad gäller teknik, ekonomi, välfärd, jämställdhet och så vidare. Och ja, kryptovalutor återfinns på agendan även i Norge, Finland, Danmark och Island. Men, dessa högst eminenta konkurrenter till trots, verkar det ändå som att Sverige kommer att knipa förstaplatsen för vilket nordiskt land som blir först ut med en egen nationell, virtuell valuta. Åtminstone om resan fortsätter som hittills.

valutahandel bitcoin valuta

Fler länder är på gång

Nationella kryptovalutor i Singapore, Senegal, Tunisien och Ecuador har orsakat ringar på vattnet som naturligtvis inte bara har nått Norden. Och allt eftersom fler rapporter avslöjar att det ena landet efter det andra hakar på trenden och påbörjar arbetet att ta fram en egen krypto, vill givetvis ingen bli stående kvar på perrongen när tåget väl har gått. Tiden är nu helt enkelt, och vid sidan av Kina och Sverige, är Ryssland, Japan, Estland och Palestina några av de länder som har hunnit längst med sina planer. Representanter från ryska regeringen och landets centrala bankväsende har i flera intervjuer och uttalandet yttrat sig om planerna på en så kallad kryptorubel. Ännu längre österut har Japan, med sin förkärlek för teknik trogen, också avslöjat att de är på gång med en slags virtuell yen. Dessutom driver den japanska regeringen ett omfattande projekt med syfte att utveckla ett internationell nätverk för hantering av transaktioner och betalningar i kryptovaluta, ett nätverk som kan likställas vid SWIFT för internationella betalningar med icke-virtuella valutor.

Det digitala samhället är här för att stanna och ett faktum sedan flera år tillbaka. Oreglerade virtuella valutor var första steget mot ett digitalt finansiellt system, och något som ordentligt suddade ut och målade om gränserna för hur vi definierar våra ekonomiska system. Kryptovalutornas väg framåt är en spännande resa, och en sak känns absolut solklar – den har bara börjat.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.