fbpx

Noel från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren FP Markets för 9 minuter sedan.

» Prova FP Markets du med.
75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

På sistone har vi börjat se något nytt som fotbollslag har börjat med – kryptovalutor för deras egna lag. Många favoritlag med allt från Juventus till PSG och till och med Barcelona erbjuder detta som ett sätt att belöna deras supportrar, även om det har väckt kritik bland vissa så är det ytterst intressant att utforska möjligheterna.

Var mer än “bara ett fotbollsfan”, säger Skilling i sin uppmaning till folk för att handla crypto från sitt favoritlag. Givetvis så kan du stödja ditt fotbollslag på många andra sätt, men genom att äga krypto från ett fotbollslag så är du trots allt med på det allra senaste och kanske mest spännande som händer just nu..

Vad är ett fan token?

På sistone har det uppmärksammats att diverse mäklare börjat erbjuda kryptovalutor som har lag namn. Dessa valutor kallas för fan token och utfärdas av klubbarna själva, det är alltså inte privatpersoner som kommit på dessa utan respektive klubb har utfärdat dessa. Men vad är dessa fan tokens egentligen och varför spelar det någon roll i fotbollens framtid?

För att svara på denna fråga kan det också vara bra att ta hänsyn till att det inte går att besvara den, “fan tokens” är mer ett samlingsnamn för kryptovalutorna som fotbollslag har utfärdat. Däremot, kan dessa i vissa fall innebära inflytelserika saker, exempelvis kan du som håller PSG kryptovalutan vara med och ta beslut i lagets framtid som en form av utdelning för PSD fans. Förutom att det även gett supporters möjligheten till inflytande i klubben har det även gett spelare ett sätt att engagera sig i klubbens ledningsorgan, Messi exempelvis har redan börjat intressera sig i dessa fan tokens skriver Reuters. Om du vill lära dig mer om fan tokens och börja handla kan vi definitivt rekommendera Skiling som erbjuder möjligheten.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla fotbolls-fan tokens hos Skilling. Prova med demokonto idag!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Skilling fan tokens för fotboll

Var finns potentialen i kryptotokens för fotbollslag?

Fotbolls fans är oftast väldigt engagerade i sitt stödjande gentemot dessa klubbar, Deloitte gjorde en undersökning som fastställde att fotbollsklubbar tjänar mer pengar på den kommersiella sidan än att sälja biljetter till matcher. Den kommersiella sidan består oftast av saker som försäljning av tröjar, kläder och annat som inte är direkt relaterade till matcherna. Men förutom att det visar på vart klubbarna tjänar sina pengar visar det även hur deras supportrar konsumerar, den verkliga anledningen till varför dessa klubbar har möjlighet att dra in flera miljarder i omsättning är just på grund utav dessa supportrar. En professor inom ekonomi, som även är skribent åt utskriften Forbes har skrivit en artikel som framställer att fotbolls supportrar är de mest lojala och uthålliga supportrarna i jämförelse med andra sporter. Artikeln förklarar också hur fotbolls matcher har möjligheter att påverka folks humör, detta är självklart en mycket bra affärsmöjlighet för dessa klubbar de kan utnyttja.

Varför är detta viktigt? Jo, det vi måste förstå är hur mycket makt fotbollen egentligen har och vilken potential en ägandedel i dessa klubbar kan innebära för framtida vinster. Fotbollen har klassats som den aktivitet i denna värld som kan samla flest människor med olika bakgrunder till samma plats, oavsett vad man tycker och tänker så är man på planen för att spela sporten. Denna kärlek och lojalitet till sporten har även varit en bidragande faktor till hur FIFA har lyckats bli klassad som den mest maktfulla transnationella organisationen i världen. Eftersom fotbolls har en så stor social påverkan skulle man kunna jämföra ägande i en fotbollsklubb med att äga en andel i en sorts “regering.

Juventus Fan Token för trading hos Skilling med cfd

Hur har det gått för 3 stora fotbollslags tokens?

Juventus Fan Token – Handlas för närvarande för 9.88 euro, även om den släpptes på 2 euro. Idag så har den för ovanlighetens skull gått ner 3.76%.

Kursen för Juventus krypto fan-token har inte exploderat i pris över tid, däremot så är den långsiktiga trenden på fortsatt uppgång och i samband med att populariteten ökar så blir vi inte förvånade om uppgångstrenden fortsätter. Juventus belönar verkligen långsiktiga kryptoägare av Juventus Fan Token. Genom att hålla deras coins länge har du möjlighet till att rösta i klubbens valbredning eller tjäna ihop icke fungibla belöningar såsom signerade tröjor, rabatter, inbjudningar etc. Du blir i princip en affärspartner för klubben. För att komma igång behöver Du bara sätta in 1000 kr. Prova själv att handla Juventus Fan Token hos Skilling idag!

Barcelona FC Fan Token – Är den kryptovaluta från ett fotbollslag som gått näst bäst, med en uppgång på 670% sedan lansering för några månader sedan. Idag så har dock kursen fallit med 4.25%, vilket för positiva fans kanske innebär köpläge?

Krypto kursen har på senare tid attraherat allt fler investerare, bland annat för de generösa förmånerna som den erbjuder. Bortsett från volatiliteten i valutan så finns det väldigt mycket förmåner att hålla valutan under en längre period såsom tillgång till VIP sektioner på matcher, möjlighet till att intjäna fler coins genom diverse aktiviteter och såklart inflytande i klubbens valbredning. Planen är att även distribuera 5 miljoner nya coins varje år från och med juni 2020. Handla Barcelona FC kryptovaluta här.

Atletico Madrid's Fan Token handlas för närvarande för 11.45 euro, en uppgång på 573% sedan lanseringen.

Precis som de andra fotbollskryptovalutorna, så har du tillgång till inflytande via omröstning hos klubbens valbredning, tillgång till VIP sektioner på matcher och även möjlighet att tjäna ihop icke fungibla belöningar. Kursen har gått lite som de andra, hög volatilitet och en uppgångs trend över en längre period. I samband med att kryptovalutor blir mer vanliga kommer fler människor att börja utnyttja dessa valutor, speciellt supportrar som håller sig lojala till klubben och kanske inte bryr sig så mycket om kursen går upp eller ner.

Gillar du ingen av dessa lag? Du kan även handla med PSG's fotbollstoken, eller med Milan's Fan Token ifall du föredrar dessa lag.

Hur kan jag handla för fan tokens?

Det är bara en krypto- och valutamäklare som erbjuder fan tokens för fotbollslag, men här finns några alternativ om du vill handla andra crypto som inte inkluderar fan-tokens.Skilling Web Trader
Skilling (omdöme) – En av de mest säkra mäklarna du kan använda för att köpa fan tokens, även en av få som faktiskt erbjuder det. Förutom att de erbjuder fan tokens till låga spreads erbjuder de även ett stort utbud av andra saker du kan tradea såsom olja, valutor eller kanske andra kryptovalutor. I samband med att fler klubbar börjar med fan tokens kommer även utbudet hos Skilling att öka, så ifall din favorit klubb inte finns med idag kan det ändå vara bra att bekanta sig med plattformen tills den kommer. Eftersom väldigt få mäklare idag faktiskt erbjuder fan tokens så kan jag rekommendera att du använder Skilling för att utföra dina affärer, så klicka här för att börja handla fan tokens.

Capital Trader
Capital (omdöme) – Detta är ett alternativ för dig som inte vill använda Skilling. Dessvärre så erbjuder Capital faktiskt inte fan tokens än, men de har ett 100-tal andra kryptovalutor att handla med. Några exempel inkluderar deras grymma “Crypto index” så du får riskspridning, hundmyntet Shiba Inu, samt alternativa valutor för krypto såsom ETH/SEK, ETH/GBP eller att handla med.. Skulle det vara så att du av någon anledning inte vill använda Skilling så är detta ett bra alternativ med flexibel hävstång. Klicka här för att starta ett konto på Capital idag!


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Ta hjälp av proffsen. Följ marknadens bästa crypto-traders och handla precis som dem, kostnadsfritt. Prova eToro copy trading idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.