fbpx

Albert från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 27 minuter sedan.

» Prova IG du med.
75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det har varit ytterligare en något negativ dag för många kryptovalutor, medan guldet är dagens veckans och månadens vinnare.

Medan kryptovalutorna uppvisar volatilitet mestadels neråt de senaste dagarna, så går guldpriset upp rejält på senare tid. Vad ligger bakom, kan man ju fråga sig? Valutahandel.se har grävt i ämnet och kommit fram till följande.

Varför har priset på guld gått upp?
Priset på guld har stigit på senare tid på grund av en kombination av flera viktiga faktorer. Medan vissa kanske hävdar att ökad inflation eller geopolitisk oro är grunderna, så finns det också många andra anledningar.

1. Ekonomisk osäkerhet: Perioder av ekonomisk osäkerhet, till exempel oro för en recession eller finansiell instabilitet, får ofta investerare att söka sig till säkra tillgångar som guld. När förtroendet för andra investeringar som aktier eller obligationer minskar ses guld som en mer stabil värdebevarare.

2. Oro för inflationen: Stigande inflation urholkar pengarnas köpkraft, vilket får investerare att vända sig till guld som ett skydd mot inflation. Guld ses traditionellt som ett sätt att bevara förmögenhet inför stigande priser. Inflation och inte minst skydd mot inflation är därför en viktig anledning till att folk flyr till guldet.

3. Geopolitiska spänningar: Geopolitiska händelser, såsom konflikter eller spänningar mellan länder, kan leda till ökad efterfrågan på guld. Investerare vänder sig till guld för att minska de risker som är förknippade med politisk instabilitet. Sanktioner från USA kan drabba individer i många länder som tidigare varit relativt beroende av dollarn. Nu blir guld istället ett naturligt alternativ som investerare väljer.

4. Penningpolitik: Centralbankernas åtgärder, som att sänka räntorna eller genomföra kvantitativa lättnader, kan göra guld mer attraktivt. Låga räntor minskar alternativkostnaden för att inneha icke avkastande tillgångar som guld, och ökad penningmängd kan leda till inflationstryck, vilket ytterligare ökar guldets attraktionskraft.

5. Valutafluktuationer: En försvagning av de stora valutorna, i synnerhet den amerikanska dollarn, kan göra guld mer attraktivt. Eftersom guld vanligtvis prissätts i dollar, gör en svagare dollar guld billigare för investerare som använder andra valutor, vilket ökar efterfrågan.

6. Efterfrågan från tillväxtmarknader: Ökad rikedom på tillväxtmarknader som Kina och Indien leder ofta till högre efterfrågan på guld. I dessa kulturer ses guld inte bara som en form av investering utan också som en symbol för rikedom och status.

7. Marknadsspekulation: Spekulativ handel kan också driva upp guldpriserna. När handlare förväntar sig stigande priser köper de guldterminer eller andra guldrelaterade finansiella instrument, vilket driver upp priserna.

8. Begränsningar i utbudet: Begränsningar i guldutbudet på grund av utmaningar i gruvdriften eller geopolitiska faktorer som påverkar stora guldproducerande regioner kan leda till högre priser.

Dessa faktorer skapar tillsammans en passande miljö för stigande guldpriser, vilket återspeglar det komplexa samspelet mellan ekonomisk, politisk och marknadsmässig dynamik.

Var kan man handla guld smidigt?
Vår favorit för snabb och säker handel med guld är hos Skilling (se recension). Du kan besöka Skilling för att lära dig mer. Generellt kan man säga att de har låg spread, snabba avslut och är skapat av Skandinaver som förstår vad svenskar är ute efter. Deras sajt är bra anpassad för att vara enkel, smidig och säker.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.