fbpx

Peter från Båstad

Registrerade sig hos valutamäklaren NS Broker för 42 minuter sedan.

» Prova NS Broker du med.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den globala adaptionen av kryptovalutor tilltar allt mer och virtuella decentraliserade valutor är på god väg att bli mainstream. Valutahandel listar 6 betydande förändringar som kryptovalutor sannolikt kan bidra till om utvecklingen fortsätter som förväntat.

Den första kryptovalutan lanserades på marknaden 2012 och presenterades då som ett digitalt alternativ till det konventionella finansiella systemet med fiatvalutor – ett sätt att återföra en del av den ekonomiska makten till folket. Bitcoin väckte stort intresse hos en liten progressiv skara människor, men det skulle komma att dröja nästan tio år innan dess att de stora massorna fick upp ögonen för denna typ av virtuella tillgångar. Fjolåret blev verkligen året då kryptovalutor gick från ett tillgångsslag i periferin för många, till ämnet på allas läppar.

I takt med att adaptionen av kryptovalutor ökar gör så också idéerna om hur tillgångslagen ska kunna användas i framtiden. Att blockkedjetekniken som krypto bygger på skapar möjligheter för blixtsnabba betalningar över landsgränser och utan inblandning av tredje part vet vi redan – men på vilka fler sätt kommer krypto kunna användas framgent? Valutahandel har lagt örat mot rälsen och funnit sex spännande möjligheter det pratas om.

Unika företagsvalutor

Idag ger många moderna bolag anställda bonusar i form av aktier i det egna förtaget, alternativt erbjuder anställda möjligheten att köpa aktier i bolaget i ett tidigt skede vid en IPO. Inom en inte alltför avlägsen framtid spås det att aktierna istället kommer erbjudas i en skepnad av kryptovaluta. Genom att skapa en intern kryptovaluta unik för det egna företaget kan bolag bygga egna ekonomiska ekosystem i vilka såväl ledning som anställda kan delta och bidra. Det ger också bolag möjlighet att kringå de avgifter och övriga kostnader som annars kommer med det traditionella sätt att dela och ge bort aktier till anställda inom organisationen.

Företagskrypto är ännu bara i sin linda och troligen kommer det att dröja innan vi får se en utveckling likt ovanstående. Samtidigt är det något som pratas om mer och mer och med en tilltagande adaption rent allmänt kan vi också förvänta oss att fler och fler företag anammar utvecklingen.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla aktier, valutor, krypto och råvaror med låg trade och bra villkor. Prova AvaTrade!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Självklart betalmedel i handeln

Antalet butiker som accepterar krypto som betalmedel är ännu relativt få, såväl fysiska som onlinebaserade. Bristen på säkerhet och frågetecken kring vad som backar det verkliga värdet har varit ett stort aber för många inom handeln – men efter pandemin har inställningen på många håll förändrats. Coronapandemin har i mångt och mycket förändrat sätten på vilka vi konsumerar både varor och tjänster och hur vi gör affärer. Mycket av handeln i fysiska butiker med face to face-transaktioner i cash eller med kort har under de senaste åren ersatts med onlineshopping – vilket i sin tur lett till att många fler fått upp ögonen för hur smidigt det är med digitala betalningar. Såväl kunder som näringsidkare.

Marknadsledande plattformar som PayPal, Visa och Mastercard tillåter numera kryptotransakioner genom sina respektive nätverk, om än i liten skala än så länge. Genom PayPal kan användare till exempel köpa och genomföra transaktioner i stora coins som ETH, BTC och LTC, och Mastercard lanserade i fjol sitt första kreditkort för kryptovalutor. Utvecklingen kommer sannolikt att fortsätta framåt i rasande fart och kryptovalutor som godtagbart betalmedel i handeln är av allt att döma här för att stanna.

Nätverk runt Non Fungible Tokens

Non Fungible Tokens – eller NFT's som förkortningen lyder – har på senare tid seglat upp som en av de just nu mest spännande aspekterna med hela den virtuella valutavärlden. NFT's är unika tillgångar som skapas för att representera värdet av en annan fysisk eller digital tillgång – exempelvis ett konstverk eller ett dyrbart samlarföremål.

Redan nu ses tendenser till blomstrande nätverk och communitys runt NFT's, och framöver tror många att fenomenet bara kommer öka då efterfrågan är hög. NFT's har potentialen att ytterligare revolutionera sättet vi hanterar digitala tillgångar och digitalt innehåll på. Särskilt intressant här är förstås Metaverse – det virtuella universum som också är hetare än hetast just nu och för vilket framtidsutsikterna är stora. I dagsläget kan särskilda NFT's till exempel användas på Decentraland för att köpa virtuell mark i Metaverse.

Banktjänster tillgängliga för fler

En bra bit in på 2000-talet saknar fortfarande 2 miljarder människor tillgång till vanliga banktjänster – framförallt i utvecklingsländer med instabil ekonomi och ett osäkert banksystem. Med hjälp av kryptovalutor, vilka ju är decentraliserade och står utom politisk och statlig kontroll, kan människor som idag lever utan tillgång till finansiella tjänster i framtiden få det på ett säkert och kostnadseffektivt sätt.

Idag finns ett antal startups som tidigt såg den affärsmöjlighet det här innebär och som jobbar för att erbjuda människor i utsatta länder och krigsdrabbade områden möjligheten att bland annat skicka och ta emot pengar samt betala för varor och tjänster – finansiella tjänster som normalt kräver att man är kund i en bank. Kotani Pay och Leaf är exempel på företag som riktat in sig på att introducera krypto till utsatta människor i vissa afrikanska länder. Precis som mycket annat bedöms också detta vara i ett begynnande skede just nu, men framöver kommer vi sannolikt få se betydligt mer av denna typ av verksamheter.

Nya strukturer i staten och näringsliv

Kryptovalutornas framtid lär i framtiden också bidra till betydande förändringar i fråga om organisatoriska strukturer i såväl näringsliv som regeringar världen över. Genom att anamma en så kallad DAO struktur – vilket står för Decentralized Autonomous Organization – kan företag och regeringar dra nytta av flera fördelar som blockkedjeteknik och smarta kontrakt erbjuder. Bland annat kan en DAO-struktur effektivisera komplicerade arbetsflöden med hjälp av smarta kontrakt – framförallt arbetsflöden som annars kräver mycket pappersarbete (handläggning och godkännande av olika tillstånd bland annat).

Vidare kan DAOs också bidra till att dramatiskt minska politisk korruption och interna oegentligheter inom företag. Detta eftersom varje transaktion kodas i blockkedjan och därmed lämnar spår – helt öppet för vem som helst att följa och granska vid varje givet tillfälle.

Ett skifte i hur vi arbetar och hur organisationer är uppbyggda har på flera sätt redan skett de senaste åren, framförallt i takt med digitaliseringens framfart. Att ännu fler i framtiden kommer att anamma en decentraliserad autonom struktur som i större utsträckning bygger på smarta kontrakt och blockkedjeteknik tycks därför inte omöjligt. DAOs och kryptovalutor har tveklöst potential att föredra sättet på vilket vi arbetar och bygger organisatoriska strukturer.

Löneutbetalningar i krypto

Sist men inte minst tros andelen företag som erbjuder anställa löneutbetalningar i kryptovalutor också att bli fler. Framförallt globala bolag med anställda i olika länder eftersom kryptovalutor är gränslösa, snabba att göra transaktioner med, säkra samt inte minst att de enkelt kan konverteras till lokal fiatvaluta. Vissa progressiva bolag gör det redan idag, men med alla de fördelar som följer med krypto känns det relativt säkert att anta att skaran kommer att öka. Kanske blir det i framtiden ett lika självklart alternativ som att få lön i vanlig fiatvaluta?

Sammanfattningsvis kan konstateras att krypto är här för att stanna och att det decentraliserade finansiella systemet har potential att bidra med flera spännande förändringar och utvecklingar framöver. För den som önskar investera i krypto finns massor av bra information att hitta här på Valutahandel. Vi tipsar också om vår topplista över bästa cryptomäklare, för bra inspiration till seriösa handelsplattformar.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Krypto-CFD'er med rekordlåg spread och grymma villkor. Prova Skilling!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.