fbpx

Ludvig från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 2 minuter sedan.

» Prova IG du med.
74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Facebook är på väg att lansera en ny digital valuta, Libra. Projektet väntas gå live under 2020 och till sin hjälp har Facebook lyckats få in ett 30-tal riktigt namntunga partners, såsom Visa, Paypal, Uber, eBay och Spotify för att nämna några.

Libra anses som något av en revolution i kryptovärlden. Hittills så har 100-tals olika kryptovalutor släppts, som folk aldrig hört talas om. Ofta så har nya digitala valutapar släppts utan större visioner, utan större uppsida. De enda riktigt kända är troligen Bitcoin, Ripple och Ethereum – innan Libra´s lansering då, som kan ändra på allt med krypto och skapa ett race för alla kryptovalutor.

Facebook's nya sida för Libra (web) och deras Facebook grupp har idag endast 10 000 likes, vilket är relativt litet för något av en så stor organisation. Men då är vi ännu i uppstarten och många känner troligen inte till sidorna.

Libra's partners

Uppstarten är inte utan problem

Facebook's senaste tillkännagivande om planer på att lansera ett digitalt mynt har mötts av en kör av protester och ifrågasättande från regulatorer, centralbanker och regeringar som insisterar på att Libra måste respektera reglerna för penningtvätt och säkerställa säkerheten för transaktioner och användardata. En av de senaste att klaga var Frankrike, enligt Reuters.

Strategiska partners som kan ge rejäl draghjälp

Som tur är så har Facebook och den nya digitala valutan ett litet antal riktigt strategiska partners. Både Visa och Mastercard är med av de stora kortföretagen, medan Paypal och PayU är två digitala betalningsföretag som stödjer Libra. Bland mobiloperatörerna så är Vodafone en samarbetspartner, medan både Uber och Lyft hjälper till att göra betalningar ännu snabbare, smidigare, gränsöverskridande och växelkursoberoende tack vare Libra. Även några få moderna e-butiker på nätet, såsom Farfetch och eBay, tillåter Libra. Sedan så är svenska Spotify givetvis också med som en nära partner till Libra. Riktigt smarta samarbeten som Facebook fått ihop, tycker vi på den största sidan om valutahandel i Skandinavien!

Finrum

Från vilda västern till finrummet?

Många har aldrig tagit kryptomarknaden seriöst. Idag vet många fortfarande inte vad Bitcoin kan används för. Det är ännu inte säkert hur Bitcoin fungerar för många och vem som driver den. Samtidigt så är det oklarheter gällande regleringar i vissa länder. Men när Libra kommer in på marknaden, med uppbackning från PayPal, eBay, Visa och många andra – så kan situationen ändras kraftigt. Facebook är det första riktigt stora bolaget som utvecklar en kryptovaluta. Detta ger seriositet, trovärdighet och legitimitet till hela projektet och i slutändan kanske också andra digitala valutor. Ifall du är sugen på att komma igång riktigt enkelt med krypto, så rekommenderar vi eToro som är en av marknadens tydligaste och bästa sajter att handla för nybörjare.

Så ska man lämna Bitcoin och alla andra mindre erkända kryptovalutorna och istället investera i Libra? Eller kommer Libra kunna ge Bitcoin legitimitet? Den senaste tidens starka uppgång i Bitcoins värde får en snarast att tro att det är denna valuta som är den stora vinnaren, åtminstone innan Libra släpps.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera marknadens bästa traders, helt gratis!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Libra och Bitcoin, två helt olika varelser

Ifall du kanske undrar om vilken produkt som kan vara smart att investera i så är det en sak, men du behöver också förstå skillnaderna i dessa olika typer av valutor. För Bitcoin och Libra skiljer sig faktiskt väsentligt i många olika aspekter.

För det första så är Bitcoin helt decentraliserad. Den är inte reglerad av någon enhet eller stat. Kanske är det därför inte helt oväntat att volatiliteten kan vara hög emellanåt. Bitcoins egentliga värde är okänt och väldigt svårt att värdera, eftersom det inte stöds av några tillgångar.

Libra å andra sidan är en digital valuta som är utvecklad runt blockchain teknologin och styrd utav en diversifierad grupp av företag, ideell organisationer, akademiska institutioner och multinationella företag. Så redan den första delen, styrningen, är gjord på ett mer framtidssäkrat sätt. Libra är samtidigt uppbackat av reala tillgångar som dollarn, euro och andra reserver. Detta kommer att göra värdet på Libra mycket mer stabilt än andra kryptovalutor, som inte backas av vardagliga så kallade “fiatvalutor”. Bitcoin entusiaster ser säkert både för- och nackdelar med en valuta som ägs av en stor organisation, men många är säkert också antingen arga eller så skrattar de bara åt Mark Zuckerberg's försök att skapa en kryptovaluta.

Användare nu och i framtiden

I dagsläget så är både nybörjare, amatörer, spekulanter, vanliga traders och lyckosökare ute efter att handla Bitcoin. Men trots detta så är 8/10 inte det minste intresserade utav kryptovalutor. Men när Facebook släpper Libra och tvingar användare att köpa och sälja med just den valutan, då talar vi om ett helt annat engagemang. Framtiden kommer bli annorlunda. Med start nästa år, mest troligt, så kommer 100-tals miljoner människor använda kryptovalutan Libra, vilket säkerligen också ger en kick till Ripple, Ethereum och Bitcoin. Medan vi väntar på att den nya valutan ska släppas, så finns det fortfarande goda möjligheter med att köpa Bitcoin, Ethereum eller Ripple.

Jämför alla kryptovalutamäklare här!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.