fbpx

Nils från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 9 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Jag minns en värld och en tid där en tillväxt på tre till fyra procent per år var otroligt bra siffror för ett land och där en minskande ekonomi mer eller mindre beskrevs som en ordentlig katastrof. Idag är valutahandeln lite mer lurig.

Jag misstänker att det kan ta ett tag innan den blir balans i dem här siffrorna igen. Många som sysslar med valutahandel uppfattar det som riktigt lurigt med katastrofala följt av enorma BNP-siffror på kvartalsbasis, då hög tillväxt jämfört med andra länder normalt indikerar att valutan ska bli starkare och vice versa. Givetvis finns det även ett stort antal faktorer som påverkar valutakurserna, men just tillväxt, inflation och räntenivån är tre typer av grundläggande statistik som traders tittar på från ett fundamentalt perspektiv.

Vad är BNP tänkt att mäta?

BNP siffror är tänkt att mäta storleken på en ekonomi genom att slå samman alla varor och tjänster som produceras inom ett land under en given tidsperiod. Där positiva BNP siffror enkelt uttryckt betyder att en ekonomi växer och negativa siffror innebär att den minskar i omfång. Så vad hände egentligen förra året?

Det är helt enkelt ingen munter läsning om man har den föreställningsvärld som en annan har kring BNP siffror när vi nu tagit oss igenom den initiala chocken från förra våren. En tid då man inte hade en aning om vad som skulle hända i framtiden och där hela länder stängde ned stora delar av sina ekonomier under en tid. En tid då folk oavsett höll sig hemma i ren förskräckelse och som naturligtvis fick efterverkningar rakt in i hjärtat på till exempel hotell och restaurangbranschen. Men som vi vet stannar en negativ eller för den delen en positiv effekt inte vid epicentrets kärna, utan det sprider sig som ringar på vattnet. Ingen flyg- eller tågresa, ingen hotellnatt, inget restaurangbesök, ingen eftersläckare på någon trevlig vinbar och någon “nattamat” är det då inte tu tal om.

Fruktansvärda BNB siffror under 2020 för flera OECD länder

BNP siffrorna för en rad OECD länder är rätt och slätt fruktansvärda och jag undrar i mitt stilla sinne vad effekterna hade blivit i jämförelse om man atombombat till exempel Berlin, utplånat staden och om den ekonmiska konsekvensen egentligen kanske blivit densamma som vad vi nu upplevt? Ja – jag hoppas verkligen att vi slipper uppleva en sådan sak eller något liknande överhuvudtaget – men rent ekonomisk vettetusan om inte hanteringen av Coronakrisen fått helt osannolika ekonomiska konsekvenser.

Om vi tar de största ekonomierna i Europa så står följande att läsa på OECDs hemsida (https://data.oecd.org/gdp/quarterly-gdp.htm);

Storbritannien – 9,8 %

Italien – 8,9 %

Frankrike – 8,1 %

Tyskland – 4 %

Hela EU – 4,1 %

Sverige – 2.8%

Men är det här hela sanningen – nej verkligen inte. Under 2020 satsades enorma resurser för att mota krisen, ekonomiska stimulanspaket av enorma proportioner. Det innebär att statens utgifter som förutom att gå rakt in i BNP dessutom skapar multiplikatoreffekter. Man kan nu undra hur det hade sett ut om staterna inte satsat som de gjort? Eller förresten, det behöver vi inte undra – det hade varit oerhört mycket värre! Tittar vi utanför EU så går det dock att lite mer positiva siffror, speciellt i en några asiatiska länder. Vilken valuta- och aktiemäklare har störst utbud av aktie CFD och valutor från Asien? Capital ligger lätt i topp, med 1000-tals alternativ. Prova själv Capital idag!


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Välj ifall du ska ha med eller utan hävstång på Capital, ett flexibelt alternativ som finns på svenska. Testa Capital helt riskfritt med demokonto!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.


Asien hade bäst BNB siffror 2020

Största tillbakagången kom i Europa, medan Mexiko och Sydafrika var också ordentligt drabbade. Endast Turkiet och Kina av världens större ekonomier visade upp en tillväxt under 2020. Både Sydkorea och Australien har också imponerat. Här kommer siffror för en rad större ekonomier utanför EU.

Mexiko – 8.2%

Sydafrika -7%

Kanada -5.4%

Japan -4.7%

USA -3.5%

Australien -2.5%

Sydkorea -1%

Turkiet +1.8%

Kina +2.3%

Hur kan BNB siffrorna bli 2021?

Frågan härnäst är hur snabbt BNP kan växa under 2021 och vilka länder som uppvisar bäst siffror?

Indien: 12.6% (kan nog revideras ner ifall den indiska varianten av Covid-19 fortsätter ge problem för Indien).

USA: 7.5% tillväxt (upp 1% sedan BNP prognosen från OECD)

Turkiet: 5.9%

Frankrike: 5.9% –

Storbritannien: 5.7% – Mer sannolikhet att dessa siffror justeras nedåt än uppåt, då exporten tycks få en rejäl nedgång.

Italien: 4.1%

Sverige: 3.1% – Dessa siffror kan förmodligen överträffas, förutspår Valutahandel.se.

Tyskland: 3%

Den blodigt förändrade utsikter mellan 2020 till 2021 kan göra att valutahandeln blir mer volatil än vanligt under andra halvan 2021 och första halvan 2022. Ifall du bara tycker det är kul med lite mer rörelser, så glömt inte bort att sätta upp bra stop-loss och vinsthämtningsnivåer. Du kan med fördel själv komma igång genom svenska Skilling idag! Det tar bara några sekunder att skapa ett konto.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Proffsig svensk sajt för att handla 800+ aktie CFD, valutor, råvaror och index. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.