fbpx

Markus från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 5 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag finns 100-tals olika Metaverse-relaterade aktier och kryptovalutor och nya tycks släppas var och varannan dag. Det är en trend som förväntas bli den kanske hetaste av alla under hela 2022, menar EmelieValutahandel. Några som tagit fasta på detta är eToro, vilka nyligen släppt en portfölj som enbart innehåller aktier och krypto relaterade till Metaverse.

Metaverse kan beskrivas som ett virtuellt universum i vilket olika digitala 3D-världar kan byggas upp för social interaktion. Fenomenet väcker stort intresse medan det så sakteliga utvecklas från idé till verklighet, och kommer av allt att döma bli en av årets absolut största snackisar. Är du sugen på att investera i något nytt och banbrytande som på sikt spås revolutionera hela Internet som vi känner det idag, är det definitivt Metaverse du ska hålla koll på. Känner du dig osäker på hur och i vad du ska placera pengar för att få exponering mot Metaverse? Gör inte det. Europeiska valuta- och kryptomäklaren eToro har precis gjort det hela mycket enkelt.

eToros MetaverseLife – 2022 års mest intressanta investering?

MetaverseLife är en komplett investeringsprodukt signerad brittiska copytradergiganten eToro. Instrumentet är egentligen inget enskilt instrument, utan en portfölj av många olika sådana – samtliga med någon koppling till just Metaverse. Portföljen kan liknas vid en fond, genom vilken du får exponering mot samtliga inkluderade aktieinnehav. Du slipper köpa de enskilda aktierna och kryptovalutorna var för sig, men får likväl exponering mot de 40-tal tillgångar som ingår. Ett positivt upplägg på flera sätt. Som investerare kan du nischa dig mot Metaverse utan att behöva välja bara ett eller ett fåtal bolag och kryptovalutor. Dessutom blir förstås risken lägre.

Vad är Metaverse och varför är det viktigt?

Utan några vidare tveksamheter kan vi konstatera att Metaverse är nästa superstora grej inom VR och AR. Så gott som alla vars röster och åsikter väger tungt inom den här kategorin är överens om att detta virtuella 3D-universum redan nu är bland det största som hänt inom IT och teknologi på många år, och att det bara kommer växa sig än större. Inte minst Meta själva – alltså före detta Facebook – vilka nu gör enorma satsningar och går all in på produkten Metaverse. Många olika bolag och organisationer är inblandad i uppbyggnaden av Metaverse. Projektet må ha initierats av Meta, men blir en produkt skapad av många aktörer tillsammans.

Så vad är då Metaverse och vilket syfte fyller det? Till vad kan man använda det och varför? Som inledningsvis nämndes är Metaverse ett slags virtuellt universum skapat för Internet. I Metaverse kan olika 3D-världar byggas upp, till vilka användare kan ansluta sig för att bland annat kommunicera med andra, arbeta, köpa och sälja virtuella tillgångar – däribland mark i de olika världarna – samt mycket mycket mer. Metaverse har ett eget ekonomiskt system, eget innehåll och en egen samhällsuppbyggnad, men har också en koppling till den vanliga, fysiska världen utanför. Användare kan uppleva och interagera i Metaverse med hjälp av särskilda VR-glasögon samt individuella avatarer som representanter för dem själva.

Med den allt mer utbredda digitalisering vi ser ligger Metaverse helt rätt i tiden. Ett digitalt universum gör det möjligt att interagera och kommunicera med människor över hela världen, vilket i sin tur suddar ut gränser och skapar möjligheter som aldrig tidigare funnits. Såväl för arbete som i privatlivet.

Idag finns ett stort antal bolag som på något sätt är verksamma inom Metaverse – däribland IT-jättar som Apple och förstås initiativtagaren Facebook. I MetaverseLife från eToro finns ett 40-tal bolag med intressen i Metaverse representerade, liksom flera kryptovalutor specifikt skapade för Metaverse – däribland Sandstorm och Enjin.

Hur fungerar MetaverseLife?

MetaverseLife är en portfölj av olika tillgångar som samtliga är viktiga inom Metaverse. I portföljen är såväl aktier som olika kryptovalutor relaterade till Metaverse inkluderade, vilket ger dig som investerare en unik samling tillgångar med optimal exponering mot alla de viktigaste nyckelaktörerna för Metaverse. Portföljen är baserad på och skapad utifrån eToros generösa plattform av tillgångar och är ett unikt instrument i sitt slag.

Med MetaverseLife får du exponering mot de som står för hårdvaran med vilken tekniken byggs, mjukvaran som används för att skapa det virtuella universumet samt de kryptotillgångar som sammanlänkar de olika delarna.

Lägsta ingångsbelopp i MetaverseLife är 500 USD. Ett ganska högt sådant kan tyckas, men givet alla de olika komponenter som ingår och den typ av futuristiska instrument som Metaverse utgör, är det kanske inte helt orimligt. För något som spås bli en virtuell revolution och som väntas förändra såväl Internet som hur vi lever våra liv, är 500 USD måhända inte så farligt mycket. Planen för Metaverse är långsiktig och man tror sig kunna nå full kapacitet inom 15-20 år. Går allt som det ska kan en satsning på 500 USD idag vara värd många gånger mer vid det laget.

eToro ger Metaverse investerare nya möjligheter

“Genom att paketera ett urval av tillgångar i en portfölj, gör vi det tunga lyftet och gör det möjligt för våra kunder att få exponering för Metaverse och sprida risken över en mängd olika tillgångar”,

säger Dani Brinker, chef för investeringsportföljer på eToro.

Det bör noteras att drygt 2/3 av portföljen är investerad i Metaverse-relaterade aktier, såsom Facebook, NTDOY, AMD, TTWO, ATVI och COIN. Resterande andel är framförallt investerad i Metaverse-relaterade kryptovalutor – såsom Enjin, Sandstorm (SAND) och Decentraland. Få andra instrument på marknaden ger investerare samma möjligheter till en unik diversifiering som denna.

I skrivande stund har MetaverseLife-portföljen 1773 ägare hos eToro. Instrumentet lanserades för en knapp vecka sedan och lockade då till sig ett stort antal kunder redan från start. Analytiker på Bloomberg förutspår att industrin som utgör Metaverse mycket väl kan komma att nå upp till 800 miljarder USD i omsättning redan vid 2024.

Öppna konto hos eToro och handla MetaverseLife du med!


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Investera i nutidens och framtidens hetaste satsning hos en europeisk toppmäklare! Registrera dig för ett demokonto hos etoro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Varför investera i Metaverse?

Under 2020 hade den då fiktiva portföljen (den var alltså inte live ännu hos eToro) 77.8% avkastning, medan 2021 ledde till hela 345% i avkastning. 2022 har inletts med -5.3% avkastning för MetaverseLife, vilket givetvis kan få intressenter att dra öronen åt sig. Samtidigt är det förstås viktigt att komma ihåg att även om Metaverse spås gå en extremt ljus framtid till mötes, kan gupp och smågrus dyka upp längs med vägen dit.

Liksom alla andra typer av finansiella instrument kommer bolag och kryptovalutor involverade i Metaverse att gå både upp och ned kortsiktigt. Således är det viktigt att ha en lång sparhorisont. Det är det mer eller mindre alltid när det kommer till finansiella investeringar, men kanske extra mycket vid en ultarinnovativ och mycket framtidsinriktad satsning som Metaverse.

Vad ingår i MetaverseLife-portföljen?

Som redan diskuterats finns såväl aktier som kryptovalutor inkluderade i portföljen MetaverseLife. I listan över aktier hittas bland andra ledande bolag Meta Platforms (tidigare Facebook), Sony samt Activision Blizzard. På eToro har man goda förhoppningar om att den breda diversifieringen som fås genom många olika aktier och kryptovalutor ska sänka tröskeln för de som vill vara tidiga med att få in en fot på marknaden för Metaverse.

Följande är en lista över allt som ingår i eToros MetaverseLife just nu:

Meta Platforms Inc (FB)
Roblox Corp (RBLX)
Apple (AAPL)
Microsoft (MSFT)
Amazon (AMZN)
Intel (INTC)
Sony Group (SONY)
Electronic Arts (EA)
Adobe Systems (ADOBE)
Autodesk (ADSK)
NVIDIA Corp (NVIDA)
Activision Blizzard (ATVI)
Take Two Interactive Software (TTWO)
Advanced Micro Devices (AMD)
Nintendo (NTDOY)
Snapchat (SNAP)
Shopify (SHOP)
Lumentum Holdings (LITE)
Taiwan Semiconductur Manufacturing (TSM)
Coinbase (COIN)
Vuzix Group (VUZI)
Microvision (MVIS)
Alphabet (GOOGL)
LG Display Co (LPL)
Unity Software (U).

Kryptovalutor
Decentraland (MANA)
Sandstorm (SAND)
Enjin (ENJ)

Luni på Terra blockchain

Andra mindre kryptovalutor med potential för en MetaverseLife-portfölj?

Utöver Sandstorm, Enjin och Decentralnd finns också otaliga andra kryptovalutor som skulle kunna klassificeras som Metaverse-relaterade. Några av de senaste som vi på Valutahandel.se kollat in är från Terra (LUNA), vilka också är den valuta som Markus Jalmerot anser vara marknadens mest spännande blockchain just nu. En nyligen lanserad crypto token som har både NFT'er och landförsäljning (som släpps den 14/1, kl 11.00 svensk tid) är Luni, som snart släpper sitt eget virtuella Luniland, vilket troligen kommer vara lite likt Sandstorm och deras koncept.

Som alltid gäller det naturligtvis att läsa på om Luni's whitepaper, innan du alls funderar på att investera. Detta eftersom kryptovalutor alltid innebär hög risk. Metaverseprojektet Luart, med sin egna launchpad, är platsen där Luniland släpps idag fredag den 14:e januari. Endast 200 bitar land är tillgängligt. Det blir med andra ord spännande att se huruvida det säljs ut eller inte och i så fall hur snabbt.

Större Metaverse-alternativ som ej finns i MetaverseLife

Andra mynt, som eToro's MetaverseLife inte har med men som ändå är lite mer mogna, inkluderar bland andra:
Gala, Render (RNDR), Axie Infinity (AXS), Victoria VR (VR) och svenskskapade My Neighbour Alice (ALICE). Precis som alltid gäller det att vara försiktig när du investerar I krypto. Tänk efter och gör riskanalyser först – handla sen.

eToro lockar med ett komplett utbud av premiumtillgångar

MetaverseLife är förmodligen det mest spännande instrumentet hos eToro just nu, men mäklaren erbjuder även mängder av andra bra tillgångar. Som en av Europas största plattformar för trading med finansiella instrument, har eToro ett generöst utbud av såväl valutor och kryptovalutor som aktier, ETF'er, börsindex, råvaror och portföljliknande instrument likt MetaverseLife.

Saknar du ett konto hos eToro men är sugen på att köpa andelar i MetaverseLife? Registrera dig för ett gratis demokonto hos eToro och utforska instrumentet i en fiktiv handelsiljö till att börja med.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla MetaverseLife eller enskilda aktier, valutor, index och kryptotillgångar med flexibel hävstång och snäv spread. Upptäck eToro du med!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.