fbpx

Noel från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 4 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Terra-nätverkets LUNA token rasade nästan 100% i värde när UST förlorade sin peg mot dollarn i våras och orsakade kraftig turbulens på hela kryptomarknaden. Kort därpå lanserades efterföljaren TERRA 2.0/LUNA2 – vilken steg över 40% bara igår och för vilken förväntningarna på en framgångsrik comeback tycks vara höga.

När ett av världens första och mest omsatta stablecoins plötsligt tappade sin peg mot USD i våras skakades en hel kryptomarknad i grunden. TerraUSD kraschade helt liksom dess LUNA token och många kritiska röster riktades mot algoritmiskt styrda stablecoins – vilka i praktiken är stablecoins utan faktisk säkerhet i form av fysiska tillgångar – liksom mot kryptomarknadens instabilitet och sårbarhet överlag.

Skaparna av Terra Network, sydkoreanske Do Kwon och Daniel Shin, gjorde dock omedelbart efter kraschen klart att en ny, uppdaterad version av LUNA token var under utveckling och skulle släppas på marknaden inom kort. Man utlovade också gratis distribution av de nya mynten till de som hade förlorat tillgångar – ett så kallat airdrop.

Huruvida en 2.0-version av ett stablecoin som bara veckor innan visade sig vara extremt osäkert och oförmöget att hålla sin fasta kurs mot dollarn skulle få något förtroende på marknaden eller inte återstod då ännu att se. Så här en månad efter lanseringen tycks dock köparna av LUNA2 vara många, och prognoserna för prisutvecklingen pekar starkt uppåt.

Passerade kraschnivån – och steg 42% på en dag

Igår måndag steg LUNA2 förbi den prisnivå den rasade från tidigare i juni – $2,79. Därefter följde sedan ett prisrally med en värdeökning på hela 42% bara under gårdagen. Ett rally som emellertid blev mycket kortvarigt då momentum förlorades och priset sedan åter sjönk med drygt 23%. I skrivande stund kostar en LUNA2 $2,37.

Trots den snabba återgången på drygt 20% igår är förväntningarna höga på att valutan ännu en gång kommer att studsa upp i pris bara inom de närmaste dagarna, och då passera eller åtminstone nå upp till nästa viktiga nivå på $3,50. Analytiker spår +60% bara inom loppet av några dagar. Når priset upp och förbi $3,50 och traders lyckas göra det till en stödnivå, finns också möjlighet för ett förlängt prisrally och en stegring på ytterligare över 40%. Något som i sådana fall skulle få kursen att stiga till närmare 5,0 USD USD. Allt som allt kan investerare, om prognosen baserat på tekniska analyser slår in, kamma hem en förtjänst på sammanlagt över 130% av satsat kapital.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Upptäck en EU-reglerad toppmäklare för CFD-handel med krypto och andra tillgångar. Prova eToro!

Riskvarning: 79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Finns risk att priset istället sjunker?

Risk för prisnedgång finns alltid, oavsett vad olika prognoser säger och vilka förväntningar marknaden har. Detta gäller inte minst på kryptomarknaden, vilken är känd för den kraftiga volatilitet som råder och där avsaknad av regleringar och säkerhet bidrar till större rörelser.

För LUNA2 token kan den förväntade positiva utvecklingen istället bli en negativ sådan om prisnivån den ligger på nu resulterar i att många säljer av sina tillgångar och nöjer sig med att räkna hem en vinst på över 20% från förra veckan. I en sådan situation utlöses sannolikt inte en snabbt stigande trend och priset kan istället falla ned till under 2,0 USD, eller till och med strax under 1,90 USD.

Håll koll på prisutvecklingen kommande dagar

Har du öppna positioner i LUNA2 eller är intresserad av en investering och tror på en uppgång kommande dagar kan nu vara ett bra läge att gå in, alternativt hålla i en aktiv position. Viktigt är dock att hålla ett nära öga på utvecklingen och göra en egen bedömning av de prognoser som gjorts för de närmaste dagarna.

Vill du trada LUNA2 (ej att förväxla med LUNA Classic, LUNAC) finns kryptovalutan att handla hos de flesta väletablerade mäklare med ett utbud av kryptovalutor och stablecoins. För säker handel med bra villkor, EU-reglering och snäva spreads kan Valutahandel bland annat rekommendera eToro och Capital. Bägge har även ett generöst utbud av andra kryptovalutor samt vanliga forexpar, aktier, ETF:er, index och råvaror för trading med CFD:er och andra instrument.

Här kan du bli kund hos eToro – och här kan du registrera dig hos Capital.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Grymt utbud av krypto, valutor, aktier, råvaror och index. Låga avgifter och förmånliga villkor. Prova Capital!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.