fbpx

Frida från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 12 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

En fullständig kollaps för Terra (LUNA), som var världens 8:e största kryptovaluta utifrån market cap för bara 2 veckor sedan, är just nu väldigt nära.

Men allt kan ändras ifall grundaren, Do Kwon från Sydkorea, kommer ut med en plan. Igår så gick Do Kwon ut med i en tweet att Luna är “nära att tillkännage en återhämtningsplan för $UST. Häng kvar”. 20 timmar senare så har fortfarande inget hänt. Förmodligen så är det otroligt mycket att hantera innan en trovärdig plan hunnit skapas. Men för alla Luna ägare så är det oroliga tider. Det är inte varje vecka som en tillgång går från 87 USD i början av veckan till 0.9 USD i slutet på veckan. Det är var vi är idag när det kommer till Terra myntet (LUNA). Men det finns stor risk att detta även drar med sig många andra kryptovalutor i fallet. Bland annat så bör planen från Do Kwon kunna vara att sälja av Bitcoin och med tanke på att Luna foundation är en av världens största ägare av BTC, så kan det bli rejäla rörelser idag.

Givetvis så beror allt på exakt vad planen är och den kanske bästa lösningen just nu skulle vara om något annat stort ecosystem kommer in och räddar Terra blockkedjan från en fullständig kollaps. Kanske någon större kryptoprofil går in och köper rejäla summor av LUNA eller UST? Eller så ser vi att allt går ner ännu mer. Allt kan hända här och riskerna är skyhöga, både för blankare och de som köper.

Bakgrund: Var har hänt med Terra nätverket?

För två veckor sedan så låg Terras native coin, LUNA, på runt 90 USD. En vecka senare så hade den gått ner 3%, för att handlas strax över 87 USD. Idag däremot, så har LUNA pendlat mellan 34 USD när dagen öppnade, till mellan 0.7 och 3.5 USD under de senate timmarna, beroende på vilken marknadsplats som används och under vilken tid. LUNA är nämligen kopplat till Terra nätverkets stablecoin, som heter TerraUSD och kortkoden brukar skrivas UST. Som ett stablecoin så bör värdet inte gå under 1 USD. Framför allt Terra (LUNA), men även 10 miljarder dollar i Bitcoin (BTC), kan användas för att skydda värdet på denna algoritmiska stablecoin. Så när du ser att Bitcoin priset faller rejält, så kan det bero på att Luna Foundation Guard sålt av.

Efter drygt 22 timmar, så har fortfarande ingen uppdatering kommit från Do Kwon och LUNA nu är nere 96% på 5 dagar och som värst var ner 91% bara idag. UST var nere på 0.3 UST per dollar, men även den har återhämtat sig något nu. Även om det är extremt svårt för algoritmiska stablecoin som UST, så finns det säkert vissa sätt att justera den algoritmiska peggningen. Men exakt hur det kan göras och hur snabbt bolaget kommer upp med en plan är väldigt osäkert.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: CFD-trading med kryptovalutor från Terra's nätverk. Låg spread, bra villkor. Säkert & smidigt med BankID. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Utvecklingen för Terra myntet

LUNA har gått från att ha ett marknadsvärde som var bland de 8 största kryptovalutorna, till topp 50 idag. Valutahandel räknar med ytterligare volatila dagar eller till och med veckor, och allt kan hända nu. Vi kan se en total kollaps av hela Terra-ekosystemet eller någon form av lösning som får det att flyga igen. Från bottennoteringen idag så har LUNA nu gått upp mer än 400%. Så medan många förlorar rejäla summor på denna berg- och dalbana, så finns det också många vinnare. Men man ska inte glömma bort att vi trots allt är i en bear market och Valutahandel.se tror att det är mer sannolikt att se ett ökat säljtryck, sedan ett enormt köptryck de kommande veckorna. Vad tror du? Givetvis kan vi få se ett enormt köptryck också, vilket skett de senaste timmarna efter att amerikanerna vaknade upp.

Vad gör grundaren Do Kwon åt saken?

Enligt honom själv så fokuserar han något otroligt just nu, för att komma upp med en lösning på det drastiska fallet för LUNA, UST och hela Terra ekosystemet. Förmodligen så vill han inte gå ut med något innan allt är klart. I bästa fall så har Terra's ecosystem hittat en bra lösning och i värsta fall så säljer de av alla sina Bitcoin, vilket kan påverka priset på den största kryptovalutan rejält.

Ifall du är sugen på trading, så rekommenderas Skilling, där du både kan köpa och blanka. Prova själv med ett riskfritt demokonto idag!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.