fbpx

Tina från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 21 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Månadens raket är onekligen naturgas, som gått från 4.75 i torsdags förra veckan till att handlas för 6.3 i skrivande stund. Men vad är det som fått naturgas att gå upp i pris så mycket? Här går Erik Forsell igenom några av de viktigaste faktorerna..

Den globala tillgången på naturgas har resulterat i några av de lägsta reserverna på länge tack vare ett år med historiska väderhändelser, från frost, torka, orkaner. Naturgaspriserna stiger redan. Med vintern fortfarande på gång finns det en ökande oro för brist och orimliga gaspriser som inte har setts på över ett decennium, rapporterar The Wall Street Journal.

Rejäla prisökningar för naturgas

I fredags stängde de amerikanska naturgasterminer på 5,105 dollar per miljon brittiska termiska enheter, en ökning med 17 procent den senaste månaden. Det är nästan en fördubling från priserna för sex månader sedan. I en tid då priserna ska vara på något av de lägsta när norra halvklotet kommer från sommaren och lägre gasanvändning, har utseendet på priser som inte har setts sedan en snöstorm 2014 oroat analytikerna över vintern.
Med priserna redan stigande, men om trenden fortsätter tror analytiker att även en mildare vinter kan leda till rekordpriser.

Det är ett drag som stöter på trenden med låga gaspriser som har varit en nyckelkomponent i den amerikanska ekonomin sedan finanskrisen. Med all den naturgas som används för att värma bostäder och generera el, samt för att tillverka stål, gödsel och plast, kan höjda naturgaspriser få en direkt inverkan i hela ekonomin, från konsumenter ända upp till den tunga industrin.

Uppskattningar från EIA kommer snart

På torsdagen är U.S. Energy Information Administration (EIA) beredd att ge uppdaterade uppskattningar av naturgasreserverna i sin årliga rapport om naturgas. Enligt tidigare uppskattningar var lagren 16,5 procent lägre än förra året. I en tid då reserver och lager vanligtvis fylls har en minskning av borrningar lett till mindre naturgas. Naturgasköparna är nu oroliga inför vintern.

Extremt växer leder till högre naturgaspriser

I spetsen för bristen finns extrema väderhändelser som kan hänföras till klimatförändringarna. Frosten i Texas i februari 2021 blockerade brunnar med is och resulterade i en drastiskt ökad efterfrågan på energinätet. Torkan i juni och juli i Mellanvästern och väst motsvarade de hetaste temperaturerna som registrerats, vilket skapade större energibehov för att driva luftkonditioneringsapparater.

Lägg till i den ekvationen Orkanen Ida som stängde ned nästan hela Mexikanska golfens produktion under en period och gör att dessa anläggningar fortfarande körs på mindre än två tredjedelar från och med fredag. Att det sedan redan har snöat hjälper inte till att förbättra den nuvarande bristen. Var tror du att naturgas är på väg? Kom igång med trading från bara 0.1 punkter med transparenta och tydliga villkor samt snabba avslut. Testa Skilling demokonto idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Säker, enkel och spännande trading med naturgas och många andra instrument. Prova själv Skilling nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Både USA och Europa kämpar mot rekordhöga priser för naturgas

USA är inte den enda som kämpar; Europa har haft rekordhöga naturgaspriser hela sommaren med egen brist, och i Asien är det stor efterfrågan och ännu högre priser på flytande naturgas (LNG) som används för att segla över Stilla havet istället för till Europa för sjöfart.

Kan drabba både privata konsumenter och industrier

Den hotande energikrisen och beroende av fossila bränslen är på väg att skapa en mycket dyr kostnad för både konsumenter och industrier. Att investera i koldioxidkrediter investerar inte bara i en framtid med mindre utsläpp och begränsade klimatrelaterade väderhändelser, utan uppmuntrar också företag att göra den förändringen snabbare.

Detta inkluderar kontrakt från Europeiska unionens utsläppsrätter (EUA), California Carbon Allowances (CCA) och regionala växthusgasinitiativ (RGGI). Nordamerikanska prisuppgifter levereras av IHS Markits OPIS -tjänst, medan europeiska priser tillhandahålls av ICE Futures Pricing.

Trading på Skillings nya plattformen på Apple dator

Var kan man handla naturgas?

Det finns flera olika ställen att handla på. Ifall du absolut vill ha en svenskgrundad tjänst, så är Skilling bäst. Ifall du kan tänka dig ett internationella företag som även finns på svenska, så är eToro ett minst lika bra alternativ. Kolla in våra två bästa förslag nedan:

Skilling: Den svenskgrundande firman har naturgas CFD som du kan handla på ett riktigt användarvänligt och smidigt sätt. Deras gränssnitt är extremt lättförståeligt och du ser direkt hur allt fungerar, även som nybörjare, vilket brukar uppskattas. Man kan också komma igång på direkten med BankID, vilket ökar säkerheten och snabbheten för din överföring. Hos Skilling kan du både köpa och blanka naturgas. Prova själv trading hos Skilling idag!

eToro's startsida
eToro: Det drygt 15 år gamla internationella bolaget eToro finns på svenska och tillåter dig följa och kopiera andra traders automatiskt. Du kan själv välja risknivå och vilken typ av instrument som ska följas. Det går att se den historiska utvecklingen för traders och många av de bättre har över 50% på ett år, vilket dock inte är en garanti för att det kommer gå lika bra året efter. Men vi på Valutahandel.se gillar verkligen eToro för naturgas trading och tycker du ska testa ett konto hos dem!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera andra framgångsrika traders, helt kostnadsfritt. Handla med eller utan hävstång. Testa eToro nu!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.