fbpx

Albert från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Plus 500 för 25 minuter sedan.

» Prova Plus 500 du med.
79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

“Valutahandel är svårt”! Är det något som låter bekant? Något som du kanske har sagt eller tänkt själv? Allt som man inte kan är svårt och valutahandel är inte svårare än man gör det. Vi på redaktionen vet om detta, vi var också nya i branschen en gång i tiden för många år sedan. När denna skribent började med valutahandel kändes det som att jag alltid var på fel sida av marknaden. Så snart jag intog en position var det som att någon elaking insåg vad jag hade gjort och ändrade marknaden till min nackdel. Ofta kändes det som att det var med omedelbar verkan också.

Om detta låter bekant så kan det bero på att du inte är medveten om konceptet “pullbacks”, eller hur de ska göras på ett korrekt sätt. Chansen är stor att du aktiverar dig vid fel tillfälle – precis då marknaden är på väg att svänga emot dig. Troligen händer detta för att du tar beslutet att aktivera dig när det “känns rätt”, istället för när det är objektivt logisk rätt.tips för valutahandel online

Denna artikel tar upp detta ämne och visar hur pullbacks i trender kan användas till din fördel.

Teorin bakom pullback för trading

De flesta har väl hört den gamla klishén “följ trenden för den är din vän”, men vad betyder det egentligen att att följa trenden? Här är en tradingstrategi för valutahandel som ger dig specifika detaljer för hur man följer en trend, något som kommer hjälpa oerfarna valutahandlare.

Den tydligt största majoriteten av trades som utförs är baserade på fördomar om marknaden. Om en trend visar att ett instrument tydligt är på väg uppåt så “måste det vara ett säkert bet”. Det betyder att de flesta positioner inte är baserade på lågpunkter och högpunkter, handlare tenderar att inte betta emot marknaden. Men, med detta sagt vill vi understryka att det kan vara värt att satsa emot det som utvisas på en graf. Även om en marknad eller ett instrument har stigit under en längre period så betyder inte det att första bästa nedgång är en brytpunkt. Om man har gjort sina analyser på ett bra sätt kan det mycket väl vara ett bra tillfälle att inta sin position om man tror på trenden.tradingstrategier för valutahandel online

Att tro på marknaden och gå emot den allra senaste utvecklingen är stor skillnad från att välja toppar och bottnar. Man inväntar en pullback medan själva trenden fortsätter i samma riktning. Så snart man ser en pullback – en hög-eller lågpunkt – slår man till.

Att investera baserat på pullback ger oss en bättre chans att göra en förtjänst än om man skulle inta en position baserad på en rak trend. En Pullback kan minska risken därför att man följer trenden, och inte de enskilda utvecklingarna som en marknad kan visa. Som vi har sagt 1000 gånger förut – forex marknaden är volatil och det svänger en hit och en dit.

Pullbacks hjälper oss lista ut när det är dags att inta en position samt när det är dags att stänga den. Du (vi) kommer aldrig att kunna göra detta med 100% precision, men det hjälper oss att göra det mesta av situationen genom att minska risken genom att hamna i närheten av vändpunkterna.

Diagram för att hjälpa dig

I diagrammet här nedanför ser vi en tydligt trend som går neråt. Vid tillfällena där de röda cirklarna är markerade visar vi var erfarna och nya tradare gjorde sina val (diagrammet är taget från en riktig trade).valutahandel pullback

Vid de övre cirklarna ser vi erfarna tradare. De har förstått att man ska leta efter pullbacks inom trenden, och de väntar på att pullbacken har gjort sitt och trenden kommer fortsätta i samma riktning. Mindre erfarna tradare tror eller hoppas att trenden kommer att brytas vid varje bottenpunkt.

Att köpa vid lågpunkter innebär att marknaden sedan rör sig uppåt igen, om endast väldigt lite, för att sedan fortsätta trenden. Vinsterna kommer när man säljer efter en pullback bryter mönstret för en kort tid för att sedan fortsätta.

Nya tradare är enbart bekväma med att inta en position då marknaden rör sig i den direktionen som de själva vill. Som exemplet och diagrammet här nedan visar så gjorde många alltså en förlust då de sålde nära bottenpunkterna – då marknaden verkade vara svag. Detta är en stor del av varför det är så svårt för nya valutahandlare. För att göra vinster behöver man ofta göra det motsatta från vad man tror att marknaden kommer göra. Det var verkligen inget enkelt beslut att att själv sälja när högpunkten i pullbacken i diagrammet visade sig, vi ville också tro att priset kunde stiga lite till, men man måste tro på trenden!

Ta stödnivå och motståndsnivå i beaktning

Att räkna ut nivåerna för stöd och för motstånd är också viktigt. Som tumregel använder vi dessa nivåer för att besluta om det är dags att köpa eller sälja. Om marknaden sjunker under stödnivån är det ofta ett bra läge att köpa då trenden bör brytas. Om marknaden stiger över motståndsnivån är det ofta dags att sälja.

Om du har gjort dina analyser på ett bra sätt är det enklare att ha is i magen och lita på trenden. Om det politiska läget är stabilt och något positivt händer i ett land så är det fullt möjligt att valutan kan fortsätta uppåt och du kan vara modig och hålla tillbaks ditt beslut att sälja vid en given punkt. Ett företag kanske har gjort en bra eller dålig affär nyligen och priset på aktien påverkas.

Använd stödnivåerna som en bas och ta trenden i beaktning medan du håller ögonen öppna efter pullbacks. Detta är en av många vinnande tradingstrategier.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.