fbpx

Greg från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 16 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Olja och huruvida det är köp- eller säljläge är alltid ett omtalat ämne. När det kommer till investeringar och spekulation är i varje fall min inställning att det man kan göra är att försöka hitta situationer i marknaden där det finns god anledning att tro att möjligheterna för en vändning är stora eller att sannolikheten för att en trend ska fortsätta är det mest sannolika utfallet. Därefter bygga sin strategi för aktuell investering eller spekulation och bestämma sig för när det är sannolikt att man har fel – därefter är det bara att hoppas på det bästa.

Sedan toppen i oljepriset i samband med Rysslands invasion av Ukraina har oljepriset befunnit sig i en nedåtgående trend och faktum är att rörelsen är mer eller mindre ett skolboksexempel på vad man skulle kunna förvänta sig av en komplett cykel.

Först såg marknaden ett rejält ”break” nedåt varpå en studs följde bara för att lura in spekulanter innan en längre nedgång tog fart. Men det var inget tryck i nedgången vilket skvallrar om att det är sannolikt oljan satte en stor, fet och långsiktig botten i samband med Covid.

Efter en seglivad nedgång vände priset på olja upp efter en serie bottnar under mars, april/maj och juni innan det tog fart igen. Uppgången såldes och nu är vi mer eller mindre tillbaka på ruta 1 för olje-bullsen. Medan en ekonomisk nedgång kan sätta press på oljepriset, så är det nog fler som tror på en uppgång efter minskad produktion från OPEC.

Är vi på väg att nå en botten?

Caset som nu föreligger är att så länge som tidigare bottnar från vår och tidig sommar håller finns det möjligheter för en betydande botten i oljepriset vilket i så fall skulle kunna innebära att vi får ett tryck underifrån på priset och om inte priset rusar att det i varje fall klarar av att hålla sig på högre nivåer än där det handlas idag – över en längre tid.

Kan oljan nå 90-110 USD inom 1 år?

Personligen kan jag absolut över tid tänka mig att oljepriset är på väg att se betydligt högre nivåer över tid. Ur ett kortare perspektiv är det fullt rimligt att vi får se priser på över 90 dollar inom en inte alltför avlägsen framtid möjligen kan priset stiga så långt som till 110 dollar innan en studs testas på riktigt återigen.

Men som sagt, det är inget annat än ett relativt gynnsamt läge för vad som skulle kunna vara en vändning. Det är ju fullt möjligt att ekonomin rämnar och vi får fred på jorden. Den som lever får se!

Man kan ta exponering mot olja på olika sätt, det finns certifikat och cfder. Det finns så klart även oljebolag och energibolag man kan investera med rimlig korrelation till oljepriset. Det går med fördel att handla olja genom Skilling, en trading firma som ursprungligen grundades av en svensk och en norrman.

God Jul och Gott Nytt år!

Brent Crude Cont
Brent Crude

XLE Etf CFD

Exxon Mobil (XOM)
XOM graf

 


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.