fbpx

Marie från Torekov

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 18 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Storbritanniens Premiärminister Theresa May kanske trodde att saker och ting inte kunde bli värre, men det kommer krävas ett mindre mirakel för att få igenom Brexit förhandlingarna. Med lite mer än en vecka kvar tills Storbritannien ska lämna den Europeiska Unionen enligt planer.

Talmannen i The House of Lords, John Bercow, har blockerat ett tredje möte för att rösta om Brexit-avtalet genom att citera ett prejudikat från 1604. Orsaken är bristen på nya paragrafer i avtalet som röstades ner för bara en vecka sedan. Nu måste May samla trupperna för att få igenom något form av avtal innan landet lämnar EU.

Det fanns vissa förhoppningar om att ytterligare en omröstning skulle äga rum innan mötet med EU på torsdag den 21a mars, men de senaste motgångarna ger nu EU rätten att kräva en förlängning på utgångsdatumet. Det skulle dock krävas att samtliga 27 EU-länder röstar för en förlängning och kan mycket väl kräva att förhandlingarna återgår till grunderna.

Om Brexit verkar kaotiskt idag så kan det vara fullskalig kalabalik den 29e mars.senaste nytt om brexit

Vad är alternativen?

Theresa May har försökt att få sitt parlament att godkänna ett Brexitavtal som hon har förhandlat fram med EU. Men “The House of Lords” har röstat ner avtalet två gånger och det har inte varit möjligt att få till en tredje omröstning.

I måndags när taleman Bercow citerade det gamla prejudikatet var frågan om en möjlig omröstning för att ignorera prejudikatet var möjligt. “En avslagen motion kan inte återkallas i samma form” säger prejudikatet. Det blev ingen tredje omröstning och (imorgon) torsdag den 21a mars är det ett sista EU möte.

Om ingen kommer fram till något så kommer det värsta scenariot att utspela sig. Det blir då en no-deal Brexit och alla parter förlorar. En no-deal Brexit innebär att allting lämnas i kaos och det finns inga former av samarbetsavtal. Immigration kommer blir svårare än på länge, handelsavtalen måste omförhandlas, den omstridda landgränsen på Nordirland vrider tillbaks klockan till tiden då det var närapå öppet krig.

Det enda uppenbara alternativet är att begära om en förlängning för Brexit-tiden.

Kan det bli förlängt Brexit?

Det kom inte som en överraskning att GBP var under stort tryck när veckan började. Priset för det Brittiska Pundet kommer vara volatilt fram tills det står klart vad som händer.

Det är intressant att tänka på att alla 27 medlemsländer behöver rösta för en förlängning. För ett populistiskt parti är det ett perfekt tillfälle att knäppa etablissemanget på nästan. Det krävs bara en enda regering för att inte få till en förlängning och omedelbart ställa de finansiella marknaderna i gungning.

Det har varit politiskt svajigt under veckan då Theresa May har behövt få fram något form av avtal innan torsdagens EU möte. Enligt BBC planerar hon att begära en kort förlängning under mötet. Enligt Financial Times ska EU Kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker säga att det är troligt att ingen förlängning röstas igenom.

Ingen förlängning innebär en no-deal Brexit. Vem skulle tjäna på det?


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.