fbpx

Alvin från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren FP Markets för 37 minuter sedan.

» Prova FP Markets du med.
75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Många är de som på olika sätt försöker göra en snabb och lyckosam investering eller satsning. Det kan handla om spel på nätet, kryptovalutor och de mer klassiska finansiella marknaderna. Men går det att göra snabba cash på aktier eller valutor i dagsläget?

Det är klart att det går att göra snabba pengar på de finansiella marknaderna, frågan är väl egentligen om det räcker med ett klipp och i så fall hur mycket man vågar gå in med eller om man klarar av att konsekvent agera på ett sådant sätt att det händer om och om igen. För i många fall är det så klart som så att försöket att göra snabbt med deg blir till en så kallad ”långsiktig investering”. Snabba cash är oftast avsevärt svårare att tjäna, än lite mer långsiktiga investeringar.

De allra flesta har i många fall – i jakten på snabba cash – så klart ingen aning om vad de håller på med och om man lyckas handlar det nog mer om tur än skicklighet i de flesta fall när det faktiskt händer. Nedan tar vi på Valutahandel dock upp några tänkvärda investeringar i form av aktier, kryptovalutor och valutapar.

Alla rätt på stryktipset?

Ett exempel på min egen jakt på snabba cash är att jag spelar på Stryktipset nästan varje helg – så långt spelar jag för att det är ”kul”, ”tävlar med mig själv” och ”förstår” att den förväntade avkastningen på spelandet är negativ. Likförbaskat sitter man där förväntansfull varje helg och funderar på om Blackburns matcher går att förutse överhuvudtaget efter att helg efter helg sågas av experterna bara för att i hälften av fallen förstöra deras förutsättningar till 13 rätt! Har jag haft 13 rätt någon gång – absolut men då hade alla andra också det…ska man vinna storkovan måste man gå emot strömmen.

Gå emot strömmen var det

Minns ni Telia, introduktionskurs på typ 85 kronor för drygt 20 år sedan och handlas idag till 24 kronor. Alla skulle med, hela landet skulle teckna aktier efter den största IPO-kampanjen ”världen” någonsin skådat med Björn Rosengren i spetsen. Hade man vetat vad man visste idag hade man kortat spektaklet per omgående. Själv är jag en av få som sålde med vinst – men det berodde inte på skicklighet utan för att jag behövde finansiera en resa. Idag är Telia en av de mest hatade aktierna på börsen som det ser ut och hade det inte varit för att de delar ut pengar hade det inte bara varit en dålig investering utan en ren katastrof.

IT-bubblan och EKG aktier

Förmodligen är det inte många av dagens yngre aktörer på aktiemarknaden som var med om IT-bubblan. Ericsson stod på höjden av bolagets liv och värderades så högt i stratosfären så det fick en hel del att blekna. Idag ett hatat och utbombat skämt bara älskat av ett fåtal.

Den senaste bubblan som spruckit som inträffat ganska nyligen är ju kollapsen i alla ”EKG”-aktier efter Covid-racet. Plejd, Sinch med flera. En aktie som är en gigantisk aktör på sin marknad är Volkswagen, det visade sig ju vara någon form av bubbla trots allt när den spikade upp mot 350 Euro och handlas nu till ca 117 Euro. Givet bolagets storlek är det ju en rejäl smäll. Bolagets utveckling på börsen är ju riktigt dålig om man jämför med branschkollegor. Förmodligen fordonsbranschens mest hatade aktie.

Vart är den svenska kronan på väg?

Det har varit en nedåtgående resa för svenska kronan mot EUR och USD de senaste året. Traders med kronan verkar ha svårt att bestämma sig ifall den ska bli avsevärt starkare, eller t o m svagare. Under den gångna veckan så testades 11.85 nivån för att sedan sjunka tillbaka mot 11.7 innan helgen. Får vi se 11.5 nästa vecka igen, eller kommer 12-nivån att testas den närmaste tiden? Prova trading med Skilling där du får mer valuta för pengarna när du handlar, tack vara bättre spread och att bolaget inte handlar emot sina kunder som många andra firmor gör.

Solana price 1 year

Har Solana och vissa andra kryptovalutor vänt nu?

Allt fler kryptoanalytiker verkar tro att en vändning är på gång eller redan har skett sedan slutet av sommaren. Solana var t. ex nere på 9 USD som lägst, efter att ha legat på 250 USD för två år sedan. Idag ligger den på 39.5 USD igen, så fortfarande en rejäl nedgång sedan toppen. Ether (ETH) har varit och nosat precis ovanför 1800 USD nivån, medan Bitcoin varit över 35 000 USD efter att ha varit under 20k för bara några månader sedan. Kolla in hur det går för kryptovalutorna i realtid här.

Säkra tillgångar som guld och silver?

Historiskt så har både guld och silver varit två rätt stabila tillgångsslag där priset varit stabilt eller ökande under tider med hög inflation. Det sista året har dock varit ganska dåligt för både trading med guld, men även för silver trading. En nedgång på drygt 20% kan noteras i priset på silver sedan 2 år tillbaka och flera aktier har gått ner ännu mer. Förmodligen inga snabba cash med denna typen av investeringar, men kanske de inte går ner så mycket mer i alla fall?

Hatade aktier som går kräftgång

Så vad är en hatad aktie? Min personliga åsikt är att det är ett bolag få pratar om med en aktie som gått kräftgång länge där liksom den stora massan av finansiella aktörer gett upp hoppet och släppt bolaget ur sitt investeringsunivers. Hur många 30 – åringar köper Telia, Ericsson eller Volkswagen? Nej, de köpte Sinch, Plejd och någon annan ”high fly” aktie under hösten 2020 eller våren 2021. De bolagen är inte hatade än, det krävs mer än så för att bli ett illa omtyckt investeringsobjekt.

Kan man göra snabba cash på hatade aktier?

Det kanske man kan men det är inte det som är min poäng. Poängen är att ett större bolag, med en stor kundkrets och cashflow som det gått ”dåligt för” – dåligt definieras som sunkig börsutveckling. Har möjligheter att på fundamental grund vända skutan. De har varumärket och pengarna att finna nya marknader, lansera innovativa produkter och vända skutan. Det handlar snarare om att komma in ”billigt” i förhållande till framtida förutsättningar.

Just Volkswagen är dessutom en av de historiskt etablerade aktörerna med det mest aggressiva målet kring EV – försäljning. Kanske är det vad marknaden är orolig för?

Hur det går med ovan bolag – tusan vet, men hatade tillika intressanta investeringsobjekt är de!

Telia
Telia aktiekurs

Ericsson
Ericsson aktiekurs

Volkswagen
Volkswagen aktiekurs

 

 

 

 

 

 

 


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.