Växlingskurserna uppdateras var 5:e minut (senast 2019-11-13 11:39:15). Procentuell (%) förändring jämfört med gårdagens kurs.
USD/SEK 9.74 + 0.26 %
EUR/USD 1.1 + 0.03 %
EUR/GBP 0.86 + 0.05 %
GBP/USD 1.28 - 0.02 %

Följ oss på

Site Logo
USD/SEK 9.74 +0.26 %
EUR/USD 1.1 +0.03 %
EUR/GBP 0.86 +0.05 %
GBP/USD 1.28 -0.02 %
USD/CHF 0.99 -0.29 %
USD/TRY 5.76 -0.24 %
USD/GBP 0.78 +0.02 %
USD/NOK 9.22 +0.59 %
featured image

Spot trading med CFD’er är den vanligaste formen av valutahandel på nätet, som är tillgängligt för privatpersoner. Men vad innebär CFD-handel på spotmarknaden för valuta? Här går vi igenom hur denna typen av trading verkligen fungerar, vad det innebär, vilka öppettider som gäller, vad man behöver sätta in för att komma igång och vilka mäklare som är bäst vid online trading.

Vad är öppettiderna för spotmarknaden?
Marknaden för valuta trading på spotmarknaden är öppen dygnet runt från måndag morgon (Tokyo tid) tills den stänger kl 18.00 i New York. När det kommer till andra produkter, såsom index eller aktier, så stänger de samtidigt som börsen. För råvaror med spot trading så gäller samma regler som för valuta, dvs dygnet runt öppettider med undantag för helgen. Så ifall du vill handla guld som du äger direkt, eller olja med CFD för omedelbar leverans, så går det alldeles utmärkt.
Tickande kurser över valutapar
Vad innebär spot handel och hur skiljer det sig mot terminer?
Valutahandel på spot marknaden innebär att Du köper en valuta med en annan, för omedelbar leverans. Du får inte de fysiska pengarna i handen, utan de läggs på ditt konto. Pengarna dras normalt direkt, men det kan ta upp till 2 dagar innan avräkning sker, bland annat på grund av att aktörerna kan vara i helt olika tidszoner, t. ex Sydney (GMT +10) och New York (GMT -5). För naturgas med spot handel så är European Energy Exchange (EEX) den största marknadsplatsen. För en topplista över valutamäklare på spotmarknaden, gå hit.

Alternativet är annars terminer, eller “futures” som det kallas på engelska. Då sätter man leverans ett visst datum i framtiden, t. ex i november 2019 eller januari 2020. Den största marknaden för “valuta-futures” är CME i Chicago som grundades 1972 och har 49 valutapar. När det kommer till råvaror så är det ICE i London som hanterar en stor del av volymen för guld och olja (crude oil och brent oil). Den senaste trenden från USA är annars micro e-mini futures för Nasdaq 100, DJI och S&P 500. Dessa kontrakt för valutahandel är 1/10 så stora som ett normalt kontrakt, vilket gör det lättare för alla att handla valuta. Den enklaste sajten att komma igång med, som har ultralåg spread, heter AvaTrade.

AvaTrade logo


Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: €50
Beskrivning: Bli en vinnare. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.

Svenska pengar på bordet
Vad är det minsta kapitalet som krävs för att börja day trading med valutahandel?
Kan jag börja handla valuta med 1000 kr, frågar vissa oss på Valutahandel.se. Ja, det är fullt möjligt är det korta svaret, men det kommer inte fungera länge. Du behöver åtminstone 10 000 kr att satsa initialt för att bli långvarig och inte riskera att bränna dig på en gång.

Exempel: Ponera att du öppnar ett konto hos Ava Trade för 1000 kr och handlar på de minsta kontot, micro lots. Din risk för varje affär är då begränsad till 10 kr (1% av 1000 kr). Om du går in i EUR/USD, det mest handlade valutaparet, så måste din stop loss vara 10 pips från ditt ingångspris. Det är en ganska smal gräns och kräver att valutorna inte rör sig vidare mycket på spotbasis. Hade du istället stoppat in 10 000 kr och handlat samma valutapar, så vore det 10x lättare att klara av rejäla rörelser i valutapriser. Vårt förslag är därför alltid att stoppa in minst 10 000 kr vid handel med valutor på nätet, annars är risken för stor att du får ett margin call eller slår i din stopp loss.

Den tydligaste valutamäklaren i Sverige är den skandinaviska aktören Skilling. De skriver ut exakt alla kostnader direkt, så det aldrig är någon tvekan. Skilling är med andra ord väldigt transparenta och tydliga för alla som ska gå in i en affär med valutor på spotmarknaden.

Skilling logo


Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Aktie- & valutahandel med låg spread!

Publicerad:
Författare: Markus Jalmerot

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

kontakta oss.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Följ oss på
DMCA.com Protection Status

Copyright© 2010-2019 www.valutahandel.se All Rights Reserved