fbpx

Magnus från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 33 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Handen på hjärtat – är du lika stilmedveten och noggrann med kläder när du jobbar hemifrån som på ett kontor med kollegor? Förmodligen inte. Trading framför en dataskärm eller en mobil är som gjort för att falla ned i bekvämlighetsträsket och välja mjukisbyxor framför kostymbyxor – eller inga byxor alls. Du är dock inte ensam. Undersökningar visar att hemmajobb i pyjamas eller underkläder är betydligt vanligare än vad man kanske tror.

Hemmajobb för med sig en hel del trevliga fördelar vad gäller bland annat bekvämlighet och mer fritid. Det kan nog de flesta av oss vara överens om. Vi kan också vara överens om att en förbättrad modemedvetenhet och känsla för stil – eller bara en allmänt vårdad look – inte är en av de fördelarna.

Motivationen att kamma till sig och lägga tid på att stryka skjortor eller steama blusar dalar för de flesta rätt fort när man ändå inte ska ut bland folk och inte behöver se representabel ut på samma sätt. Förvisso kan man behöva närvara på digitala möten med både ljud och bild – men då det främst är ansiktet som syns är det ändå fritt fram att närvara byxlös om man så vill.

Vad gäller valutahandel kan du, vare sig du försörjer dig på att handla med finansiella tillgångar eller om du bara har det som side business, förmodligen hålla med om att det är ett jobb som inte nödvändigtvis förutsätter påklädning. En av de största fördelarna med trading på nätet, och det som lockar många att ge sig in i det, är just friheten att kunna jobba varsomhelst och närsomhelst. Från ett café i någon pulserande storstad, från en tropisk strand – eller från sängen iklädd underkläder eller morgonrock.

Friheten är på många sätt oslagbar, men precis som med alla andra hemmajobb bidrar den också till att man lätt slackar ned sig och kanske blir lite väl bekväm. Man kan kalla sig online trader – eller framgångsrik soffpotatis.

En slappare klädstil behöver dock inte bara vara negativt. Precis som med allt annat finns både fördelar och nackdelar med trading i underkläder.

Tjej i underkläder som tradear

Fördelen med trading i underkläder

Den största uppsidan med att trada i bara underkläder, morgonrock eller pyjamas, är förstås tiden du sparar in på att slippa välja en outfit för dagen. Beroende på hur stor garderob du har och hur velig du brukar vara gällande kläder, kan du spara allt ifrån några minuter till någon timme eller två bara på att inte klä på dig.

Vidare sparar du förmodligen även tid på moment som ofta går hand i hand med påklädning – så som styling av frillan, rakning och/eller smink. Drar man på sig snygga jobbkläder vill man oftast inte matcha det med ett stökigt morgonrufs, men struntar man i att klä på sig överhuvudtaget blir annat utseendefix inte speciellt viktigt.

Tiden du sparar in, vare sig det rör sig om minutrar eller timmar, kan du istället lägga på att bevaka marknaderna än mer aktivt, finslipa dina strategier och skala upp din handel.

Interagera med andra fast du tradar hemifrån – prova copytrading hos eToro!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Testa en marknadsledande valuta- och kryptomäklare med världens ledande tjänst för copytrading. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Fördelar med trading i normala kläder

Det går inte att komma ifrån att en snygg jobbklädsel ändå gör någonting med motivationen och självförtroendet, eller hur? Visst är det bekvämt att gå och dra sig i morgonrock till sent på eftermiddagen, men risken finns att det dämpar känslan av att man faktiskt jobbar och att engagemanget således dyker litegrann. Myskläder och gårdagens strumpläst inger inte en känsla av power direkt.

Gränsen mellan jobb och fritid blir tillräckligt otydlig ändå när man jobbar hemifrån, men att ta på sig vanliga kläder kan vara ett sätt att tydliggöra för sig själv att man faktiskt är på arbetet. Även om arbetet råkar bedrivas från sängen eller soffan.

Att se representabel ut vid hemmajobb är också en fördel om man skulle få oväntat besök. Ringer det på dörren en sen eftermiddag är det ingen hit att behöva öppna och se ut som om man nyss klivit upp. Åtminstone inte om man vill förmedla en bild av sig själv som framgångsrik finansräv.

Tips när du tradar hemifrån

Vare sig du fördrar att trada med eller utan kläder finns andra flera knep att ta till för att bli så effektiv som möjligt när du jobbar hemifrån. Bland annat är det viktigt att:

– Försöka ha fasta jobbrutiner
– Utforma ett jobbschema baserat på när du är som mest produktiv
– Ta pauser – såväl för måltider som för motion
– Minimera störningsmoment – stäng av TV:n och låt bli sociala medier
– Tänk ergonomiskt – se till att du har en bra arbetsställning och bra utrusting

Alla som någon gång arbetat hemifrån vet att det är lätt att bli distraherad och att en balans mellan jobb och privatliv kan vara svår att hitta. Ovanstående enkla tips kan dock underlätta – antingen om du anammar samtliga eller hittar ett par som fungerar för dig.

Trading från hotell, AirBNB eller hemmet?

Online trading är ett platsoberoende och fritt jobb som gör det möjligt att resa en hel del – åtminstone i tider då det inte råder en pandemi. Många är således de onlinehandlare som inte bara jobbar hemifrån, utan även från hotell eller hyrda boenden. För detta gäller egentligen samma tips för att hålla effektiviteten uppe som vid jobb hemma – det vill säga rutiner, ett schema, pauser samt bra utrustning.

Måhända är påklädning viktigare om man jobbar från ett hotell eller ett AirBNB-boende. Inte så mycket för jobbets skull kanske, men för att man under sina pauser ska ta sig ut och upptäcka platsen man befinner sig på.

Trada valutor, aktier, krypto och råvaror med eller utan byxor hos en skandinavisk toppmäklare – registrera dig hos Skilling nu.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Bli en bättre trader med Skilling's portföljanalys. Prova med ett gratis demo konto idag!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


Hur många % tradar i underkläder?

Trots att vi kan gissa oss till att många som arbetar hemifrån gör så i en betydligt mer avklädd stil än på jobbet, är det likväl roligt att runda av med lite statistik svart på vitt. Någon undersökning för just trading i underkläder har vi inte lyckats hitta, men däremot om hemmajobb generellt.

En studie gjord av India Times visade att hela 47% av alla som deltog jobbar utan kläder nedtill på kroppen – det vill säga utan byxor, kjol, klänning eller shorts. Undersökningen visade också att män är betydligt slappare än kvinnor då det är 3 gånger vanligare att män jobbar utan byxor än kvinnor.

Hur tänker du om att jobba i underkläder vs vanliga kläder? Är du en av dem som omfamnar friheten i att kunna trada byxlös – eller upplever du att du blir mer produktiv och mer självsäker när du klär dig snyggt även för hemmajobb?


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.