fbpx

Niclas från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren Plus 500 för 39 minuter sedan.

» Prova Plus 500 du med.
77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Dollarn steg högre på måndag eftersom oro för dödläge mellan USA och Kina över medborgerliga friheter i Hong Kong. Detta drev upp efterfrågan på valutor i så kallade safe havens såsom CHF och JPY. En ledande tjänsteman i Vita huset har sagt att Pekings plan att införa en säkerhetslagstiftning i Hong Kong skulle kunna leda till amerikanska sanktioner. Detta skulle kunna förvärra den redan spända situationen världens två största ekonomier USA och Kina.


För närvarande så håller världen andan över att det börjar hetta till mellan impulsiva USA (under Trump) och mer strategiskt försiktiga Kina. Förhoppningsvis så lugnar det ner sig snart och ifall Trump förlorar valet så blir säkert relationerna med omvärlden bättre igen.

Vad har hänt i Hong Kong på slutet?

I söndags sköt polisen i Hong Kong med tårgas och vattenkanoner mot folksamlingar i syfte att skingra de tusentals människor som i söndags samlats för att protestera mot Pekings nationella säkerhetslagstiftning.

Washington och Peking har även hamnat i ett dödläge avseende diskussionen kring kinesiska företags tillgång till avancerad teknik och kritik av Kinas svar efter det att Coronaviruset uppkom sent i fjol i Hubei. Hotet om sanktioner mot Hong Kong riskerar en upprepning av förra årets skadliga handelskrig mellan USA och Kina.

”Den största oron är spänningen mellan USA och Kina” sade Takuya Kanda, generaldirektör för forskning vid Gaitame.com Research Institute i Tokyo. ”Det var redan dåligt och det kommer sannolikt att bli värre på grund av Hong Kongs säkerhetslagstiftning. Detta stöder risk-off-handel, vilket är positivt för den amerikanska dollarn och yenen”.

Hur rör sig USD?


Den amerikanska dollarn steg till 1,0887 mot euron på måndag, vilket är nästan den högsta nivån på en vecka. USDCHF handlades till 0,9292 vilket även det är i närheten av den veckohögsta nivån.

Trots att många valutahandlare valt att köpa dollar mot yuanen så backade den kinesiska valutan endast marginellt, till 7,1422 per dollar, men det är snart den lägsta nivån på sju månader. Att valutamarknaden ändå var så pass stabil och dämpad kan förklaras av att finansmarknaderna i Singapore, Storbritannien och USA var stängda för helgdagar.

+Skriv även mot HKD kanske? Hur har HKG rört sig? 
Är den låst mot USD eller kan den röra sig helt fritt? Vad är utsikterna framöver, dvs vad tror folk kommer hända med utvecklingen? 500 Hong Kong Dollar

Är HKD bunden mot någon valuta?

Ja, det är faktiskt lite märkligt, men HKD följer USD och inte den Kinesiska valutan, trots att Hong Kong är en autonom region som tillhör Kina efter 99 års utlåning till Storbritannien. Hong Kong Dollarn är “peggad” mot den amerikanska dollarn sedan 1983. Då inträffade svarta söndagen, då US$1 kunde växlas för HK$9.6. Under en period av osäkerhet, så började butiker i Hong Kong ange priser i US dollar priser. Regeringen beslutade tillsammans med Hong Kong's Monetära Myndighet (HKMA) att skapa en länkad växelkurs den 17 oktober 1983.

Sedan lång tid tillbaka så har det spekulerats i att Kina kommer att införa Renminbi (RMB) med tiden. De som hittills har spekulerat i att Hong Kong dollarn ska tappa sin “pegging” brukar oftast bränna sig, vilket BNP Paribas Asset Management förklarar i denna posten. Dels så måste HKMA alltid ha tillräckligt med valutareserver för att täcka 100% av alla utgivna Hong Kong Dollars. De tvingas köpa USD mellan 7.75 och 7.85 per USD och sälja när HKD blir svagare. Detta är automatiska transaktioner under nuvarande valutaregims regler. Ifall du tror att det kommer bli kraftigt ändrade relationer mellan USA och Hong Kong dollar, så kan det eventuellt vara läge att handla USD/HKD, men annars är det nog mer intressant med andra proxies mot HKD. Du kan t. ex handla EUR/HKD om du vill ha lite extra krydda gentemot USD, eller mot någon asiatisk valuta. Vi på Valutahandel.se tippar att peggen mellan Hong Kong och USA kommer hålla ett bra tag till, men givetvis – allt kan hända..


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla HKD eller andra valutor med superlåg spread & rekordsnabba avslut. Välj Skilling idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Var kan man handla HKD idag?

HKD kan handlas hos väldigt många valutamäklare idag. Några exempel inkluderar Skilling som har EUR/HKD (8.49) och USD/HKD (7.75). I själva verket så innebär handel med EUR/HKD att man kör en proxy av EUR/USD, som borde gå i ungefär samma riktning. I februari 2018 så låg HKD i paritet med SEK, dvs runt 1 SEK per Hong Kong Dollar. Idag så kostar en HKD istället 1.24 sek, vilket troligen noteras speciellt om du ska importera varor såsom kameror eller elektronik från Hong Kong eller ifall du ska dit på semester. För ännu bredare utbud av HKD så prova Capital som har både HKD/TRY, HKD/MXN, CAD/HKD, AUD/HKD, NZD/HKD, CNH/HKD eller SGD/HKD. Den tidigare portugisiska kolonin Macau är peggad till Hong Kong Dollarn istället för direkt till USD. Inga planer finns där heller på någon ändring inom det närmaste. Vill du lära dig mer om valutahandel snabbt? Kolla då in vår guide här.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Störst utbud för HKD på valutamarknaden. Prova själv trading med HKD nu!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.