fbpx

Johan från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 30 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Under de sista året så har BankID fått fler att bli intresserade utav valutahandel. Tidigare så kunde det vara lite halvkrångligt att göra KYC med alla dokument som behöver skickas in för att efterfölja EU's hårda regler för att ingen penningtvätt eller terroristfinansiering äger rum. Men i samband med att digitala ID blivit vanligare hos valutamäklare i Sverige samt de bästa online trading firmorna, så tittar nu även de BankID saknade firmorna på att integrera en sådan lösning. Inte så konstigt kanske, med tanke på att BankID gör valutahandel säkert, snabbt att komma igång med och ytterst smidigt. Prova en skandinavisk valutamäklare som Skilling vilka erbjuder CFD'er för trading och BankID som enklaste verifieringsmetod.

Valutahandel med bankID – så kommer Du igång!

Hur fungerar det med en valutamäklare med BankID?
1. Öppna upp BankID på mobilen om du har det installerat där, alternativt på fil och kort.
2. Skriv in din kod och generera att lösenord när sajten om valutahandel frågar efter den.
3. Välj skicka in. Nu är det klart. Ditt konto är verifierat på 5-10 sekunder max. Kan det bli enklare och säkrare? Upptäck själv hur snabbt det är här!

10 sekunder

Hur snabbt går det jämfört med andra online mäklare?

A) Gammeldags (utan BankID): Hos en valutamäklare som inte har BankID, så går det på drygt 15 minuter i genomsnitt för att göra en verifiering. Du behöver nämligen leta efter och hitta bevis på din adress genom en räkning som är max 3 månader gammal. Dessutom måste en bild på ditt pass skickas in. Även om detta kan ta 5 minuter i bästa fall, så är det ofta avsevärt smidigare att komma igång med valutahandel tack vare BankID.

B) Modern (med bankID): Genom BankID som från Skilling så tar det dig 10 sekunder, dvs avsevärt snabbare och smidigare då mer eller mindre alla normala svenskar idag innehar BankId.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Sveriges snabbaste valutahandelsmäklare 2020. Kom igång med trading på under 10 sekunder med BankID!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Men efter verifieringen av din identitet så är det dags att sätta in pengar hos din online trading firma. Hur snabbt själva insättningen går beror på vilken betalningsmetod som används. Det går att använda banköverföring, Trustly, Skrill, Neteller, kreditkort, VISA-kort eller Mastercard för insättning. Eller Swish om du vill ha det supersnabbt och smidigt!

Vilka typer av eIDs existerar förutom BankID?

Elektroniska Identiteter (eIDs) finns i Sverige och Norge med BankId. Danmark använder istället NemID, medan Finland BankID system kallas Nets. I Estland så är det mobila bankbetalningar som gäller och namnet för tjänsten är Mobiil-ID. Den nederländska versionen kallas iDIN, medan den Belgiska versionen av BankID heter It'sMe. På Island så använder man istället IceKey, medan de tre länderna i Baltikum delar på samma system, Smart-ID. Tyskland har istället Verimi, medan Kanada och CAD har Verified Me och Australien använder Digital ID. Vissa försök görs med Freja eID i Skandinavien och Storbritannien, utan något större genomslag än. En version som är giltig inom EU heter eIDAS, men det är normalt lokala versionen som används istället för eIDAS system. Slutligen så finns ett system som heter Yoti som knappt används i stora delar utav Europa, men har viss genomslagskraft i Storbritannien då det är grundat av tre britter.

Vem är bäst av svenska valutamäklare med BankID?

För valutahandel i Sverige så är Skilling den som har snabbast och enklast process för BankID. Allt går på någon sekund för att bli verifierad och komma igång med valutahandel på nätet. Det finns även några mindre imponerande valutamäklare som vi väljer att inte skriva om här, då de mest innebär krångel för svenskar.

Vilka företag kan hjälpa till att implementera BankID?

Driver du eller någon du känner en firma inom valutahandel? Då bör du övertyga dem att skaffa BankID så snabbt det bara går. Det finns ett antal företag som jobbar med betalningslösningar som kan få firmor inom valutahandel att implementera BankID på sin webbplats.

Devcode logo
Devcode ID eller DevCode som det förenklat kallas, är en flexibel lösningar för att skaffa BankID till en webbplats. Det är inte den billigaste, men den klart med mångsidiga för att förenkla och snabba upp KYC processen.

I dagsläget så jobbar DecCode Identity med både svenska BankID, norska BankID för privatpersoner, danska NemID, nederländska iDIN, estländska Mobiil-ID, australiensiska Post Digital ID, isländska IceKey, baltiska Smart-ID, Belgiska It'sMe, tyska Verimi och kanadensiska Verified Me.

Det finns även några mindre vanliga eID såsom Freja eID vilken ska fungera i både norden och UK, samt eIDAS som är Europeiska och Yoti som är globalt.

Zignsec logo

Vilka mer företag som hjälper till med BankID implementering finns?

Du kan även använda Brite som även stödjer att valutamäklaren kan erbjuda bank till bank betalningar, förutom BankID.

Det kanske mest prisvärda bolaget för att implementera BankID till företag inom valutahandel är svenska ZignSec. De handlas på Stockholmsbörsen med ZIGN som ticker. Så sent som för en vecka sedan så ingick ZignSec avtal med Betsson Group.

Tala med Andreas Västman som är Global Business Development för ZignSec. Han kan styra upp en väldigt prisvärda lösningar för alla valutamäklare och online trading firmor som vill förenkla KYC-processen. Det är ofta möjligt att gå från i genomsnitt 15 minuter till 10 sekunders KYC-process när BankID är på plats.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Skilling har snabbast avslut enligt våra undersökningar. Prova själv nu! Enkel och säker verifiering med BankID!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Hur populärt är BankID i Sverige?

Enligt FinTech global, så är bankID den näst mest nerladdade appen under första kvartalet 2022. Endast Swish har blivit nerladdad som app fler gånger inom fintech sektorn.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.