fbpx

Pär från Eskilstuna

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 42 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Dragkampen i valutahandel mellan EUR/USD fortsätter när marknaden håller koll på kommande uttalanden från Jerome Powell idag, och ECB nästa vecka. Hökaktiga förväntningar på det europeiska räntemötet nästa vecka har fått euron att stiga marginellt senaste dygnet – men frågan är vad Powells anförande i kongressen idag kommer innehålla, och hur det kommer att påverka dollarn.

Klockan 10 idag amerikansk tid tar USA:s centralbankschef Jerome Powell plats i talarstolen inför USA:s kongress och senat. En halvårsrapport om landets monetära läge ska avges – en rapport som kommer ge en tydlig indikation om hur Fed:s nästa drag med räntan kommer att bli, och vad vi kan förvänta oss för åtgärder den närmaste tiden. Mångas ögon är riktade mot Powell under tisdagen, likväl som mot den amerikanska dollarn och vilka effekter Powells uttalande kommer att få på den.

Parallellt med Powells anförande väntar nästa vecka också Europeiska centralbankens nästa penningpolitiska sammanträde. Den 16 mars sammanträder ledningen för att diskutera unionens nuläge, utvärdera hittills insatta åtgärder och besluta om räntan. Att det blir ytterligare en höjning står mer eller mindre klart, och den allmänna förväntningen tycks ligga på 0,50%. Både den här omgången, men också kommande möten under våren och tidiga sommaren.

Den förväntade hökaktiga inställningen hos ECB ger svallvågor i euron, vilken har stärkts marginellt det senaste dygnet och visar tecken på att kunna öka än mer.

Lägre inflation i USA – men långsammare än prognostiserat

Powells anförande inför kongress och senat idag kommer att återge en lägesrapport över den amerikanska ekonomins utveckling det senaste halvåret, med utvärdering av vilka effekter de hittills insatta åtgärderna har haft.

Fjolåret bjöd på flera upprepade räntehöjningar som dels gav effekt på inflationen, dels fick den amerikanska dollarn att rusa i höjden. De senaste månaderna har en mer duvaktig hållning emellertid intagits, med en enkelhöjning av räntan i januari (0,25%) istället för de dubbel- och trippelhöjningar man använde stora delar av 2022.

Inflationen i USA är de facto på väg ned, varför mildare ränteåtgärder blir en naturlig förväntan. Samtidigt är spänningen stor inför Powells rapport idag, då återgången faktiskt blev mindre i januari än man väntat sig. Inflationen sjönk förvisso från 6,5% i december 2022 till 6,4% i januari 2023 – men prognosen låg på 6,2%.

Med fortsatt stigande konsumentpriser och en oväntat stark utveckling på arbetsmarknaden – vilken stått pall för åtstramningarna bättre än man trott – spekuleras det nu i om Fed får överväga att återigen göra en dubbelhöjning av räntan.

ECB-mötet nästa vecka väntas resultera i dubbelhöjning

Efter Powells anförande står ECB:s penningpolitiska möte näst på tur den 16 mars. Med en fortsatt hög inflation i Europa väntas inga större överraskningar vad gäller åtgärder, utan den allmänna prognosen på marknaden är en höjning på 0,50% av unionens styrränta. Många tror även på fler dubbelhöjningar i vår.

Skandinavisk valutahandel i världsklass – prova Skilling!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Tryggare valutahandel på världens bästa tradingplattform för CFD-trading. På webben och direkt i mobilen. Upptäck Skilling du med!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Hur kommer EUR/USD att påverkas närmaste tiden?

Vilket budskap Jerome Powell kommer att förmedla med sin rapport idag, om statusen för den amerikanska ekonomin och utifrån det nödvändiga åtgärder, är kanske den här veckans största spotlight för traders av EUR/USD. Visar Fed:s rapport på otillfredsställande resultat de senaste 6 månaderna kan måhända en på nytt mer strikt linje bli aktuell – med en dubbelhöjning av räntan nästa gång istället för en enkel. En åtgärd som i sådana fall sannolikt skulle kunna ge dollarn ny fart. Nästa penningpolitiska sammanträde för Fed äger rum den 22 mars.

Utfallet av ECB:s möte nästa vecka väntas bli en höjning på 0,50%, men beroende på vad Powell säger idag och vad det ger för indikationer inför Fed:s nästa möte kan effekten på EUR/USD slå olika. Hintar Powell om en fortsatt mer duvaktig inställning kan en dubbelhöjning av ECB nästa vecka ger mer skjuts för euron. Signalerar han däremot att en enkelhöjning om 0,25% inte är tillräcklig nästa gång, kan effekten i EUR/USD förstås bli mer dämpad.

För säker, kvalitativ handel med EUR/USD och andra valutapar rekommenderar Valutahandel skandinaviska mäklaren Skilling. Öppna ett konto hos Skilling här – och upptäck snabb, smidig trading med rekordlåg spread och riktigt snabba avslut.

För löpande uppdateringar om utvecklingen i EUR/USD – fortsätt följa Valutahandel.se.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.