fbpx

Krister från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 41 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det brittiska pundet (GBP) har tappat mark mot en mängd stora valutor den här veckan, inklusive US-dollar (US) och euro (EUR), efter att ha haft en imponerande tillväxt de senaste veckorna. I synnerhet hade det brittiska pundet (GBP) vunnit mark mot den amerikanska dollarn (USD), där växelkursen nådde den högsta nivån på tre år på 1,41 USD. Rallyt tycktes ta slut under förra fredagens handelssession när den brittiska pundet till US-dollar (GBP/USD) växlade tillbaka till 1,39 USD, eftersom den fortsätter att sväva runt denna nivå i början av den nya handelsveckan. Häng med Valutahandel.se som diskuterar vad som hänt med pundet på slutet och vad analytiker kollar på just nu.

Ökat PMI räckte inte för pundet

Ett förbättrat index för inköpschefer i Storbritannien (PMI) för februari var inte tillräckligt för att understödja Sterling, eftersom de senaste uppgifterna visar en ökning med 55,1. Ökningen var en signifikant förbättring jämfört med januari-data på 54,1 och överträffade också flash-läsningen på 54,9.

Trots de förbättrade uppgifterna betonade Rob Dobson, direktör på IHS Markit, att Storbritannien drabbades av stora försörjningskedjeproblem under hela februari som ett resultat av Brexit-övergången och COVID-19-relaterade störningar. “Även om det normalt är ett positivt tecken på en alltmer upptagen ekonomi, var den senaste förlängningen långt ifrån välkommen”, sa han. “Den resulterande bristen på ett brett utbud av komponenter och råvaror, eftersom den ökande efterfrågan jagade begränsat utbud, ledde till en ytterligare acceleration av insatskostnadens inflation till en fyraårigt topp.”

Eftersom det brittiska pundet för närvarande känner trycket från handelsstörningar blir den amerikanska dollarns (USD) känslor alltmer optimistiska efter godkännandet av USAs Coronavirusstimulusprogram. Mot kronan så har dock pundet stärkts sedan början av året, från 11.05 till 11.71 i skrivande stund. Får vi se 12 sek mot pundet innan sommaren, eller är det en förstärkning som väntar för SEK?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading med pund? Då rekommenderas svenska Skilling, som är transparent, smidigt och proffsigast i klassen. Prova nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Representanthuset godkänner Bidens stimulanspaket

President Bidens 1,9 biljoner Coronavirusstimulusräkning antogs av representanthuset förra lördagsmorgonen, och lagförslaget diskuteras nu kraftigt bland den amerikanska senaten. Biden har betonat att det är brådskande kring lagförslaget och säger “om vi agerar nu, beslutsamt, snabbt och djärvt, kan vi äntligen komma före detta virus och äntligen få vår ekonomi att röra sig igen.”

Miljontals arbetslösa amerikaner kommer att vara angelägna om att ett slutgiltigt beslut snart ska fattas, med tanke på att amerikanska arbetslöshetsförmåner ska upphöra den 14 mars. Förra veckan rapporterades det att amerikanska arbetslösa anspråk ökade till 861 000 under den föregående veckan, eftersom det också bekräftades att över 500 000 dödsfall relaterade till coronavirus hade registrerats i landet.

Stränga beslut har redan fattats av senaten under debatten om Coronavirusstimuleringsförslaget, eftersom det rapporteras att förslaget att höja minimilönen i USA till 15 USD i timmen har tappats. Det påstods av senatens parlamentariker Elizabeth MacDonough att förslaget inte sammanföll med regler för budgetavstämning.

Senatens ändringar innebär att representanthuset måste komma överens om den ändrade versionen av lagförslaget. Målet är dock fortfarande att få lagförslaget på president Bidens skrivbord senast den 14 mars, med fokus på att ge arbetslöst amerikaner i rätt tid.

Federal reserve USA

USA's ekonomiska utsikter förbättras

De amerikanska ekonomiska utsikterna förbättras också tack vare stark tillverkningsaktivitet under februari och steg till den snabbaste hastigheten på tre år. Förra månads produktion resulterade i en avläsning på 60,8%, vilket är den högsta nivån sedan februari 2018.

Även om USA: s senaste tillverkningsdata är ett steg i rätt riktning, varnade Federal Reserves ordförande, Jerome Powell, att USA kommer att kräva utökat ekonomiskt stöd.

Under sitt halvårsvisa vittnesbörd i kongressen förra veckan uppgav Powell att USA:s ekonomiska återhämtning är långt ifrån fullständig. Som ett resultat kommer Federal Reserve inte att se till att ändra sin politik för det förutsebara och förrän USA: s arbetslöshetskris visar tecken på förbättring.

Coronaläget påverkar utgången av obligationer & valutor

Powell kommenterade att USA:s obligationsuppköpsprogram och räntesänkningar på 120 miljarder USD har stött landet avsevärt finansiellt hittills, även om situationen med arbetslöshet och inflation är långt ifrån Fed:s nuvarande mål.

Som med många andra länder är USA:s ekonomiska prognos helt beroende av coronavirusförloppet och om vacciner fortsätter att ha en positiv effekt. Den 28 februari nådde nya dagliga fall av Coronavirus i USA 50 925, jämfört med över 165 000 fall om dagen bara en månad tidigare.

Medan Powell noterade de svårigheter som den amerikanska ekonomin för närvarande upplever, föreslog han också att USA kunde återhämta sig ekonomiskt från Coronavirus senare i år. “Även om vi inte bör underskatta de utmaningar vi för närvarande står inför, pekar utvecklingen på en förbättrad utsikter för senare i år”, sa han.

US-dollarn (USD) föll mot euron (EUR) mot slutet av föregående handelsvecka, men har visat tecken på återhämtning under dagens handelsperiod. För närvarande ligger växelkursen mellan euro och US-dollar (EUR/USD) på 1,20 USD.

Inriktningen av Greenback kommer att fortsätta att drivas av framsteg i Coronavirusstimuleringsförslaget den här veckan, vilket förhoppningsvis borde uppmuntra en vändning i USA:s arbetslöshetskris under de kommande månaderna.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla dollar eller euro med ett bättre alternativ. Upptäck Skilling idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.