fbpx

Lars från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren Easy Markets för 4 minuter sedan.

» Prova Easy Markets du med.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutaparet brittiska pund mot svenska kronor har visat en uppåtgående tendens (att pundet blir starkare), men det är många som anser att vi ser ett överköpt pund nu och en krona som har möjlighet att bli starkare igen.

I fredags tog den svenska kronan en smäll efter att det publicerats uppgifter om en nedgång i den svenska ekonomin under fjärde kvartalet 2020. Uppgifter från Statistiska Centralbyrån, SCB, i Sverige visar att bruttonationalprodukten (kvartalsvis) sjönk 0,2 procent det under fjärde kvartalet 2020, jämfört med 4,9 procents ökning under tredje kvartalet 2020. Jämfört med samma period 2019 minskade BNP med 2,2 procent, vilket visar hur Coronaviruspandemin har påverkat den svenska ekonomin negativt.

Sverige ser dock ut att kunna undvika en lågkonjunktur, eftersom andra ekonomiska index har visat förbättringar under de senaste månaderna. Uppgifter som också släpptes på fredagen visade att ökningen i detaljhandeln uppgick till 3,4 procent, vilket betydligt slog prognoserna för en nedgång på 3 procent.

Som ett resultat av de dåliga BNP-uppgifterna steg även USD/SEK, vilket gjorde att paret kunde genomföra en försenad korrigering av priserna efter att en svagare dollar har sett paret sjunka med 17,4 procent sedan pandemin började i april 2020.

GBP har stigit på Brexit optimismen men det finns risker för 2021

Valutamarknader verkar fastna i ett sidledes intervall under tidig handel på tisdag, eftersom rapporter om nya restriktioner i USA motverkar Modernas genombrott för vaccin mot COVID-19.
London från ovan
Kaliforniens guvernör Gavin Newsom “drog nödbromsen” för att återuppta staten efter att ha registrerat den snabbaste ökningen av COVID-19-fall sedan pandemin började. Samtidigt har Iowa mandat för maskering offentligt och New Jersey har infört nya gränser för sociala möten inomhus och utomhus för att begränsa spridningen av Coronavirus.

Förenta staterna registrerade mer än en miljon nya COVID-19-infektioner förra veckan och lade detta till den senaste ökningen i amerikanska virusfall. det totala antalet bekräftade fall har nu överträffat 11 miljoner.

Ändå, även om detta är gott skäl för investerare att fly till säkerheten för riskavtalade valutor, går riskfyllda valutor bättre än deras motsvarigheter på valutamarknaderna. Till och med det brittiska pundet (GBP) som fallit mot en mängd stora valutor under veckans handel har återhämtat sig från låga nivåer, främst på grund av ny Brexit-optimism.

13:00 GMT handlas växelkursen för brittiska pund till euro (GBP/EUR) 0,1 procent högre till 1,1163 EUR, medan växelkursen för brittiska pund till US-dollar (GBP/USD) har hoppat upp med 0,3 procent till USD 1.3262.

Medan risk sentimentet avtar, ökar svagheten i US-dollar (USD) risk-on-valutor och euron (EUR). I skrivande stund handlas växelkursen mellan euro och US-dollar (EUR / USD) 0,2 procent högre till 1,1878 USD.

Brexit-förhandlingar är fortfarande en avgörande drivkraft för växelkurser för pund sterling (GBP), och även om handelssamtal går ner på nätet verkar investerare vara säkra på att en överenskommelse kan nås mellan Storbritannien och EU. Traders flockas till trading med pundet. Vårt tips är att handla genom svenska Skilling (recension), som har BankID och full transparent. Prova öppna ett konto hos Skilling idag, helt riskfritt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova trading med pund hos svenska Skilling. Enkelt, roligt och spännande!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Analytikerna varnar för en lägre pundkurs

Valutaanalytiker från HSBC Bank förväntar sig att det brittiska pundet (GBP) kommer att sjunka 2021. Enligt HSBC:s chef för europeisk valutaanalys, Dominic Bunning, är GBP fortsatt utsatt för ytterligare nackdelar under det nya året på grund av Coronavirusets ekonomiska inverkan och det faktum att handeln mellan de två länderna fortfarande kommer att förändras i grunden.

Bunning sa: “Även med ett frihandelsavtal kommer ökade kostnader i form av” icke-tariffära barriärer “att vara betydande – med upp till 14 procent baserat på brittiska statskassanalyser.” Han konstaterade emellertid att en Brexit utan avtal skulle vara mer skadlig eftersom den skulle orsaka betydande störningar vid gränsen och resultera i att mer omfattande handelstariffer infördes.

Bunning sade också att Storbritannien drabbades av den brantaste ekonomiska nedgången under andra kvartalet jämfört med andra G10-länder och att begränsningar för låsning under fjärde kvartalet dämpar återhämtningsutsikterna.

Medan en Brexit-affär skulle kunna leda till uppåtgående revideringar av Storbritanniens bruttonationalprodukt (BNP), skulle ett mjukare brittiskt pund (GBP) “bidra till att motverka den relativa negativa utvecklingen av Storbritanniens cykliska rebound jämfört med sina peers.”

HSBC-analytiker varnar dock för att om handelssamtalet mellan Storbritannien och EU kollapsar kan växelkursen för det brittiska pundet till dollar (GBP/USD) dras ner till nivån 1,10 USD, medan växelkursen för det brittiska pundet till euro (GBP/EUR) kan rasa 20-25 procent.

GBP-handlare verkar hålla nerverna efter Storbritanniens chefsförhandlare David Frosts uttalande; Volatiliteten i pund sterling (GBP) kan dock öka under de kommande dagarna med EU-toppmötet i sikte.

Kommer att fortsätta att göra vad som krävs

Den brittiska regeringen kommer fortsätta att göra vad som krävs för att stötta företag och hushåll genom pandemin. Det sade den brittiske finansministern Rishi Sunak på onsdagen, då han presenterade budgeten. Permitteringsstödet kommer att förlängas till slutet av september. För löntagarna kommer villkoren att vara desamma, för företagarna kommer andelen de bidrar med att stiga något från juli och vidare i augusti och september.

Stödet för egenanställda kommer också att förlängas till och med september. I sommar, då ekonomin väntas börja återhämta sig, är det samtidigt rimligt att rikta stödet mer till de drabbats hårdast. Stödet för låginkomsttagare på 20 pund i veckan kommer att förlängas i ytterligare sex månader. Ett särskilt stöd kommer också att riktas till affärer och hotell som öppnar senare i år.Den sänkta momssatsen för hotell- och turismsektorn kommer att förlängas till september, då den höjs till 12,5 procent under sex månader.

För att på sikt finansiera en förbättring i de offentliga finanserna kommer tröskeln för att betala inkomstskatt att frysas på 12.500 pund, från 2022 till 2026. Däremot kommer inte skattenivåerna i sig att höjas. Bolagsskatten kommer att höjas från 19 procent i dag till 25 procent från 2023. “Det är en skattehöjning på företagsvinster, men bara för de större mest lönsamma företagen och bara under två års tid”, sade han. Sugen på smidig trading? Prova då eToro kostnadsfritt, som har en unik funktion med copytrading där du kan följa några av marknadens bästa traders utifrån risknivå, instrument eller strategi.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Upptäck copy trading där man följer de bästa med ett knapptryck. Prova eToro nu!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.