fbpx

Marcus från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 7 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det har gått uppåt när det kommer till valutahandel med USD/TRY på sistone. Turkiets lira försvagades på måndagen för att motsvara sin rekordlåga nivå på 8.9750 mot dollarn, som den fastställde på fredagen, tyngd av styrkan i greenbacken samt långvariga oro över turkisk penningpolitik.

Turkiets centralbank (CBRT) har valt att hålla räntan i Turkiet oförändrad på 19,00 procent, vilket matchar marknadens förväntningar. Bankens ränteförklaring upprepade att den nuvarande strama penningpositionen kommer att förbli tills den uppnår en betydande minskning av inflationsbanan som förutspåddes i aprilrapporten.

Det är oklart hur bankens beslut att hålla räntorna på nuvarande nivåer för att ge en desinflationseffekt skulle smitta av landets president, som har en historia av att avskeda CBRT-chefer som inte lyckades dra gränsen för penningpolitiska lättnader i tid.

Med greenbacken i stort sett på baksidan av FOMCs hökiga prognoser, handlas USD/TRY högre på dagen, tumande upp med hela 1,07 procent. Du kan se aktuella kurser för USD/TRY hos Skilling.

En lång varig oro över den turkiska penningpolitiken

Turkiets lira försvagades på måndagen för att motsvara sin rekordlåga nivå på 8.9750 mot dollarn, som den fastställde på fredagen, tyngd av styrkan i greenbacken samt långvariga oro över turkisk penningpolitik.

Förra månaden sänkte den turkiska centralbanken oväntat sin styrränta med 100 punkter till 18 procent. Analytiker betraktade detta som ett nytt bevis på politisk inblandning av president Tayyip Erdogan, en självbeskrivet räntefiende.

Med hänvisning till källor rapporterade nyhetsbyrån Reuters på fredagen att Erdogan tappar förtroendet för centralbankschefen Sahap Kavcioglu, mindre än sju månader efter att han avskedade sin föregångare, eftersom lättnaden kom för sent för presidenten.

Vid 1000 GMT stod liran TRYTOM = D3 på 8.9650 mot den amerikanska valutan, vilket gick tillbaka från rekordnivån. Den turkiska liran har försvagats 17 procent mot dollarn hittills i år.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Tror du på mer försvagning? Testa USD/TRY trading hos skandinaviska Skilling. Du kan få ett riskfritt demokonto nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Dollarn handlades till den högsta på nästan tre år jämfört med yenen på måndagen, eftersom investerare var övertygade om att den amerikanska centralbanken kommer att tillkännage en avsmalning av sitt massiva köp av obligationer nästa månad trots mjukare amerikanska lönesiffror.

Tekniska utsikter: USD/TRY

Förväntningen för valutaparet USD/TRY efter besluten från de två motsatta centralbankerna är att paret ska fortsätta sitt hausseartade tillvägagångssätt mot det nuvarande toppmålet på 8,74726. Över denna nivå kan priset fortsätta sin marsch mot Fibonacci -förlängningen på 78,6 procent vid 8.95736. Detta prismärke sammanfaller med förlängningen av kanalens övre kant, vilket förstärker detta motstånd.

På baksidan ger avslag vid den nuvarande ATH och efterföljande tillbakadragande en korrigerande retracement mot 8.57488, där 8.36986 kommer in i bilden på ett avbrott av kanalens nedre kant. Ytterligare nedåtriktade mål ligger på 8.19744 och 8.04069.

Utveckling för USD/TRY den sista tiden

Utvecklingen för USD/TRY under de sista året har varit skakig. Den starka dollarn testar nu nya rekordnivåer och det är nog inte en omöjlighet att 10-nivån kommer diskuteras inom kort. Men i första hand så är det ju 9-nivån som är mest kritisk för Turkiet, vars valuta har tappat 25% i år. Ifall trenden fortsätter så kan TRY tappa hela 30% eller mer innan året är slut. Generellt så tycks inte valutahandlare lita på Turkiets finanspolitik och deras ständigt avsatta centralbankschefer ger inte heller någon trovärdighet. Vad tror du själv om Turkiets valuta under de kommande dagarna? Det går med fördel att handla USD/TRY hos Skilling, som har konkurrenskraftig spread. Ifall du är sugen på andra valutapar med liran så finns även EUR/TRY samt TRY/JPY.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.