fbpx

Markus från Djurgården

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 24 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vid handel med valuta på nätet så är det möjligt att både köpa och sälja merparten av alla valutapar, råvaror och ETF'er dygnet runt. Eftersom flera av våra stora kunder är muslimer, så samarbetar vi väldigt nära flera valutamäklare med islamiska konton eller SWAP fria konton som det också kallas. I denna guiden så förklarar vi vad som är skillnaden mot vanliga konton och hur muslimer kan handla valutor enligt Sharialagen tack vare speciella konton, som ofta hanteras från Dubai.

Valutamäklare som erbjuder islamiska konton


Skilling – Betyg: 9.56/10
Handla helt utan ränta hos Skilling, med ett swapp-fritt konto. Läst spread på marknaden. Kom igång nu, med Sveriges bästa sajt för trading på nätet.
71% av retail kunder förlorar pengar.


AvaTrade – Betyg: 9.44/10
100% bytesfri handel, utan någon ränta. AvaTrade's islamiska konton fungerar både för guld, olja, valutor och index.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


eToro – Betyg: 9.5/10
Deras islamiska konto tillåter direkt köp och försäljning av valutor, utan någon ränta eller försening och med direkt betalning.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


FP Markets – Betyg: 9.43/10
FP Markets bjuder på hindersfri, islamisk valutahandel.
75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.


Easy Markets – Betyg: 8.57/10
Handla valuta upp till 2 veckor utan räntekostnad genom Easy Markets.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.


NBH Markets – Betyg: 8.71/10
Kontotyper för alla traders: Öppna islamiskt konto utan räntor hos populära NBHM.
Över hälften av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos denna mäklare.


Vantage FX – Betyg: 6.89/10
Öppna islamiskt konto hos Vantage FX och handla efter dina spelregler.
Över hälften av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos denna mäklare.


IC Markets – Betyg: 9.3/10
Öppna ett islamiskt konto hos IC Markets, och börja trada helt swapfritt redan idag.
74.32% av alla traders förlorar pengar hos denna IC Markets EU (LTD) med CFDer.


Dukascopy – Betyg: 6.43/10

77.73% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD'er med denna aktör.


CityIndex – Betyg: 8.57/10
City Index Dubai erbjuder lokal support på arabiska.
74% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider.

Vad är då ett islamiskt konto för valutahandel?

Positioner som hålls öppna under natten medför normalt en speciell avgift eller swap ränta. Denna potentiella avgift, eller vinst som också kan förekomma, skapar problem för muslimska valutahandlare, då Sharilagen förbjuder finansiella transaktioner som medför räntor. Generellt så kan sägas att praxis bland valutamäklare världen över är att ta ut mellanskillnaden i officiell ränta mellan två länder. Ifall du t. ex går lång i turkiska lira (TRY) mot amerikanska dollar (USD), så skulle vanliga valutakonton få en rejäl plusränta. Vid köp av USD mot TRY istället, där den amerikanska räntan (3.75%) är avsevärt lägre än den turkiska räntan (20%), så blir det istället en avsevärt summa som förloras med icke-islamska valutkonton.

Seriösa valutamäklare har givetvis löst detta och erbjuder både vanliga konton, där man både kan tjäna eller förlora ränta över natten – samt de förenklade islamiska kontona. Där läggs nämligen ingen extra avgift eller ränta på över natten, överhuvudtaget. Det blir på så vis enklare för alla att följa och därför är det också många icke-religösa eller personer med andra religioner som föredrar islamiska konton för valutahandel. Den enda skillnaden är att en lite högre spread, skillnad i köp och säljkurs, läggs på då man gör en affär. Det är dock så skillnader så att du som valutahandlare inte märker av eller tänker på det överhuvudtaget.

Passa på att öppna ett islamiskt konto hos någon av valutamäklarna nedan idag – de är båda seriösa aktörer med gott anseende och som har väldigt många av denna typ av konton.

Fördelar

+ Rättvis form av valutahandel som följer Islamisk lag.
+ Slipper helt ränta över natten.
+ Enklare att följa dina trades som inte påverkas av räntekostnader överhuvudtaget!

Nackdelar

Marginellt högre spread på dina transaktioner.
Kan inte handla med vissa mindre valutapar vars länder har väldigt hög ränta, t. ex Turkiet.
– Räntefria konton ges normalt endast ut till muslimer.

Islamisk lag

I Asiatiska länder så tillämpas i-arbitrage regler (i-reglerna), vilka kom att tillämpas från 9:e juni, 2018. Det är en grupp regler som är skapade för att stödja de ökade antalet kommersiella transaktioner baserade på islamiska principer.

OBS: Det bör noteras att Valutahandel.se inte är en rättslig institution och att vi alltid rekommenderar att tala med din Imam ifall du känner behov av det innan du börjar handla. Se inte våra tips om islamiska konton som ett berättigande till valutahandel är passande för just dig. Kryptovalutor kan normalt inte handlas med samma premisser och vi rekommenderar att undvika dem ifall du är troende muslim. Lägg vidare märke till att valutor med extremt hög ränta, som turkiska lira (24% i maj, 2019), ryska rubel (6.75% i maj 2019) eller sydafrikanska rand (6.75%, i maj 2019) ofta inte är möjliga att handla med. De skulle helt enkelt innebära för stor risk för många valutamäklare och därför så erbjuds dem inte.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.