fbpx

Henrik från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 3 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Guldpriset har nyligen träffat sin högsta nivå på sex år. Experter och analytiker inom valutahandel och trading kan med flera orsaker förklara detta fenomen: utsikterna till fallande räntor, avmattningen i världsekonomin och växande geopolitiska spänningar är några av anledningarna.

Under veckan som gått så har guldpriset passerat $1400 per ounce, vilket är det högsta på över 5 år. Idag så ligger guldpriset på $1412.50 och det finns goda möjligheter att nya toppar nås. Vissa guldanalytiker förutspår att $1700 nivån passeras innan året är slut. Priser för ett gram guld ligger på $45.4 (motsvarande 425.24 kr) och ett kilo guld kostar $45,412.93 (ungefär 425 400 kr).

Varför går priset på guld upp och vad indikerar det?

Guld anses vara en “safe haven” (säker fristad). När priset ökar kraftigt, så är det inte nödvändigtvis ett bra tecken. Faktum är att investerare normalt har en enkel säkerhet och alternativ till allt annat med guld som investering. De tänker: Om allt går fel, så är det normalt bättre att äga guld. När priset på guld ökar väsentligt, så börjar vi oroa oss för att vi behöver skydda oss. Ett bra sätt kan vara att inhandla lite guld från en säker och synnerligen enkel plattform som eToro. Här är det så enkelt att alla kan handla guld eller investera i den dyrbara metallen med några få knapptryckningar. Ifall du vill använda belåning så väljer du själv hur mycket. 100%, 200%, 500% eller 10x belåning är möjligt för den modiga. Normalt så är det bra att använda så låg belåning som möjligt, så satsa helst på bara 100-200% belåning om du vill få god exponering mot guld utan att ta för stor risk.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: 1-klicks trading med 4079+ instrument – direkt från ett bolag vars grundare är från Belarus. Nu har de dock flyttat till Kiev.

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Dags att följa jättarna? Dessa investerar tungt i guld nu..

I år har centralbanker såsom CBR (Central Bank of the Russian Federation) och People's Bank of China (Kina's centralbank, eller BOC) köpt på sig rejäla mängder guld, mer än någon gång sedan 1971 då USA slutade med guld standarden. Centralbanker är de största jättarna som köpt guld i år, med totalt 145.5 ton guld värt omkring 56 miljarder svenska kronor.
Två stora investerare skakar hand
Ryssland var en av de största köparna under året, med 272 ton inköpt guld som ett sätt att undvika exponering mot US Dollar och få en mer neutral och riskskyddad investering. Kina har köpt 74 ton guld sedan slutet av november, 2018, enligt Financial Times. Samtidigt så har många andra länder såsom Ecuador börjat köpa guld för första gången sedan 2014.

Sanktioner mot Iran har ytterligare spätt på investerare att gå ifrån dollarn (USD) och gå in i säkrare investeringar, framför allt guld. Mer är troligen att vänta, menar Valutahandel.se. Det bör noteras att guld ses som det naturligt alternativet till en försvagad dollar, vilket väntas i take med att FED troligen sänker räntan i sommar eller höst.

Att investera i guld är en nollinvestering, som inte producerar något. Med extremt låg ränta som vi har i dagsläget, så har de flesta investeringar samma problem. Genom att satsa på något med ett säkert värde som guld, så har man både skyddat sig och minskat risken i sin portfölj. I dagsläget så tror många att en nedgång i världsekonomin är på väg och då kan guld bli en bra investering. Vad tror du?
Automatisk trading vid poolen

Var kan man trada guld?

För automatisk trading så är Robo Markets ett bra alternativ, troligen det bästa. Den kanske smidigaste för skandinaver är annars troligen Skilling, som har bra utbildning för traders. En annan favorit för guldhandel på nätet är AvaTrade, som varit en favorit i många år. Enklast av alla att komma igång på är annars eToro, som har en unik funktion där du kan följa andra duktiga traders, helt gratis. Du kan se hur de investerar och göra en likadan investering som de bästa, helt själv. Den mest unika guldmäklaren med superlåg spread är troligen Capital.com, som har artificiell intelligens (AI) funktionalitet som hjälper dig bli en bättre trader.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera marknadens bästa traders, helt gratis!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.