fbpx

Malte från Eskilstuna

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 14 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Att den svenska kronan är svagastdrygt 17 år är det nog knappast någon som har missat. För de som gillar att resa och besöka andra länder blir det kanske extra tydligt hur pass mycket den faktiskt har försvagats de senaste åren. Vi kommer inte längre lika billigt undan i de länder vi är vana vid, utan får istället börja snegla på alternativa resmål om vi vill inte vill behöva använda hela spargrisen till semesterkassan. Men var i världen får man då mest för sina surt förvärvade slantar? En fråga som inte bara är intressant för semestersugna vagabonder, utan i allra högsta grad också för de som planerar att ta ressuget ett snäpp längre och faktiskt slå ned sina bopålar någonstans utanför Sveriges gränser. För även om vi svenskar – den svaga kronan till trots – på många sätt är oerhört priviligierade och sällan behöver oroa oss för dagligt levebröd, är det givetvis mycket intressant att veta var i världen man hittar de lägsta levnadskostnaderna.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. På Skilling räcker pengarna längst!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Det offentliga bolaget UBS Group AG, med säte i Schweiz, sammanställer årligen en lista över vilka städer i världen som är dyrast respektive billigast att leva i. Föga förvånande hittar man klassiska pengaslukare som Zürich, Geneve, New York, Tokyo, Oslo och London bland topp 10. Det är ingen hemlighet att saker och ting kostar i de här städerna och är man ute efter att leva billigt gör man bäst i att stryka dessa metropoler från listan över alternativ. Låt oss istället vända på steken och börja från där det är billigt att leva. Vi vill självklart besöka städer som inte endast är snälla mot plånboken, utan som dessutom känns exotiska, spännande och definitivt värda att kika närmare på.
Markerad karta över Europa
För att sammanställa följande lista har UBS jämfört nivåerna för levnadskostnader som inkluderar bl.a. hyror, vanligt förekommande tjänster, kläder, en hårklippning, en iPhone X samt övriga vardagliga kostnader som livsmedel och restaurangbesök.

De 10 billigaste storstäderna i världen år 2019:

  1. Kairo, Egypten
  2. Lagos, Nigeria
  3. Kiev, Ukraina
  4. Manila, Filippinerna
  5. New Delhi, Indien
  6. Mumbai, Indien
  7. Hanoi, Vietnam
  8. Sofia, Bulgarien
  9. Mexico City, Mexiko
  10. Nairobi, Kenya

Som synes domineras listan av afrikanska och asiatiska länder, med undantag för ett par östeuropeiska uppstickare och den heta miljonstaden Mexico City. Och man kan ju faktiskt konstatera att detta är städer som är mycket betydelsefulla inom viktiga områden som kultur, handel, historia och mycket annat. Spännande kvaliteter som dessa i kombination med fördelaktiga priser gör att det knappast finns någon anledning att inte överväga dem för såväl storstadssemester som alternativ bostadsort.
valutahandel med bitcoin och kryprovalutor

Priserna i relation till lönen är avgörande

Självklart gäller det att komma ihåg att de lokala lönerna i de här städerna knappast är något att bygga sin framtida förmögenhet på. I UBS lista kan man nämligen även kika på hur länge man måste arbeta för att ha råd med t.ex. en Big Mac-burgare. Inga direkta överraskningar där – medan det handlar om några få minuter i de dyraste städerna, rör det sig om ett par timmar i de billigaste, räknat i lokala löner förstås. Så nej, för att dra full nytta av de låga priserna gäller det alltså att samtidigt dra in en lön i nivå med det man tjänar i städerna på andra änden av denna lista. Sysslar man med t.ex. valutahandel eller något annat som möjliggör ett jobb som digital nomad, finns inga hinder att inte besöka och utnyttja alla fördelar som de här platserna har att erbjuda. Standarden skiljer sig i många avseenden naturligtvis åt från det man många gånger är van vid i Europa och USA, både när det gäller t.ex. boenden, infrastruktur samt hälso- och sjukvård. Men samtidigt får man mer valuta för sina pengar och kan förmodligen unna sig sådant som man annars inte skulle ha råd med i städer som New York, London eller Stockholm för den delen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.