fbpx

Niclas från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 2 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vilken är den mest underskattade egenskapen i trading? Vi som driver Valutahandel vågar påstå att tradingpsykologi är en av de mest bortglömda faktorerna som fler egentligen borde beakta.

Vissa tror att rädsla är det som kanske är den farligaste psykologiska egenskapen på den gigantiska valutamarknaden och börsen, vilken kan leda till massförsäljning. Men i verkligheten så är det oftare girighet som är en stor drivkraft, då många tror att en viss valuta eller aktie ska bli avsevärt starkare. Innan vi går in på tradingpsykologi så vill vi tipsa om valutaskolan som tar upp ett 30-tal olika tips för att om allt från vad som påverkar valutakurser mest till handelsverktyg för att förutspå prisrörelser.

Vikten av handelspsykologi

När de börjar handla valuta eller andra instrument på finansmarknaderna, så fokuserar många traders på olika sätt att analysera (dator, teknisk eller grundläggande). De glömmer oftast helt bort psykologin i handeln. De lider av förluster en tid senare och börjar leta efter orsakerna till dessa. Först då inser de att orsaken till misstagen inte är i marknadsanalysen utan den enskilda traderns psykologi och beteende.

Valutahandlarens psykologi påverkar resultatet direkt. Varje person är känslig för känslor, särskilt en trader. När de handlar känner de massor av saker, spänning, rädsla för att förlora insatsen, girighet, förtvivlan, eufori från vinsten etcetera För att kontrollera dessa känslor, innan de börjar handla, måste varje trader inse hur känslor kan påverka deras handel och vilken känslor kan hindra det.

De 8 viktigaste psykologiska faktorerna som påverkar aktie- & valutahandeln

Spänning är vanligen första som en trader känner innan denne initierar online trading. Förväntningen på en stor vinst kan emellertid spela ett genomsnittligt trick för valutahandlaren, vilket hindrar denne från att rationellt tänka och fatta riktiga beslut. Om tradern har denna känsla under lång tid bör denne kanske välja något annat jobb. En vågad spelare förlorar nästan hela tiden eftersom deras sinnestillstånd hindrar dem från att analysera marknaden noggrant och öppna positioner klokt.

Rädsla

Rädsla är en skyddande reaktion som sparar många handlare mycket pengar eftersom de inte öppnar tvivelaktiga positioner. Men många lönsamma affärer undviks fortfarande av rädsla för förlust vid forex trading. Det gäller att hitta en bra balansgång. Problemet med rädsla är när den tar överhand. Varenda handlare kan råka ut för detta, men det är ett absolut måste att lära sig hantera denna känsla. Den handlare som inte gör detta kommer att klara sig bättre med pengarna på banken. Det finns inte en enda trader som inte förlorar pengar någon gång. Ingen kan ha rätt hela tiden. Det bästa är att se över sin handelsplan och se vad som gått fel när denna känslan infinner sig.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading på ett enkelt vis. Något för alla. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Girighet

Girighet är en känsla som påverkar praktiskt taget alla inom valutahandeln. Det finns naturligtvis människor som nästan inte känner sig giriga, men när det gäller nybörjare handlar det ofta om en önskan att göra en stor och snabb vinst. Detta gör att de öppnar många orimliga positioner. Handlingar som orsakas av överdriven girighet medför vanligtvis förluster. Men om tradern kontrollerar ambitionerna kommer det att förbättra deras handel. Det finns alltid en tunn gräns mellan girighet och rädsla, och ingen kan säga var den ligger. Detta är en enskild egenskap hos varje trader, och endast de som lyckas komma över det kan lyckas.

Falska förhoppningar

Falska förhoppningar är grundlösa förväntningar som dyker upp när traderns position visar en förlust. Att sätta sitt förtroende till en marknadsomvandling, vilket möjliggör en ännu större förluts istället för att besluta om storleken på förluster från början och stänga affären när den överkomliga nivån på förluster uppnås. Använd alltid en stop loss. Vi behöver hoppas på en bättre men överdriven optimism i en sådan situation skadar bara.

Självkontroll

Självkontroll är ett karaktärsdrag hos de mest lönsamma handlarna. Efter att ha förvärvat full kontroll över sig själva kommer en trader lätt att hantera alla känslor som uppstår i handelsprocessen och göra stabila vinster. Att sitta framför skärmen och veta att du måste tjäna pengar kommer att störa denna känsla. Det är naturligtvis hela tanken med det hela, men det får inte ta överhanden. Istället handlar det om att se det som ett arbete där det gäller att göra saker på rätt sätt, så effektivt som möjligt.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Stora på trading med dollarn. Upptäck en proffsig valutamäklare för din dollarn trading. Du kan kopiera andra proffs, helt gratis. Prova med eToro idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Förtvivlan

Förtvivlan är en stark negativ känsla som dyker upp hos vissa handlare när de lider allvarliga förluster i en serie förlorade affärer. Efter sådana chocker slutar många på marknaden för att aldrig komma tillbaka.

Glädje

Glädje är en positiv känsla i det vanliga livet, vilket inom valutahandel ibland leder till förlust av kontroll över situationen. Det leder också till osystematisk handel enbart baserad på tur. Detta är någon form av stjärnfeber som byter rationellt tänkande och får tradern att agera tanklöst.

Tur

Tur framkallar många argument och diskussioner. Det är en slumpmässig kombination av positiva faktorer som leder till framgång. Tur undviker ingen, men inte alla kan ha det i tid och otid.

Avslutande tankar

Framgång i handel beror till på 80 procent på psykologi. För att kunna handla framgångsrikt behöver du inte vara expertpsykolog. Det viktigaste är att hålla dina känslor under kontroll hela tiden. Att handla på de finansiella marknaderna är lika mycket ett jobb som allt annat, med sina fördelar och nackdelar, det är därför det ska närmas på allvar och på ett ansvarsfullt sätt.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Kom igång med valutahandel och online trading genom Capital och deras kostnadsfria AI-produkt som analyserar din trading. Prova nu!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.