fbpx

Johan från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 31 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Hur stor en kryptovaluta är påverkar på många olika sätt. Idag ska vi gå igenom de fem största kryptovalutorna, undantaget stablecoins – vilket många investerare ser som detsamma som motsvarande fiatvaluta (oftast USD).

Om man bortser från stablecoin, som inte är något man investerar i, så är Bitocin (BTC), Ether (ETH), BNB (BNB), Solana (SOL) och Ripple (XRP) de största. Tether (USDT) är annars den tredje största utifrån marknadsvärde, men som stablecoin så är den ju inget intressant att handla med – utan något man bara “sitter” på i väntan på att ta ut pengarna, eller i väntan på att gå in i något nytt.

De största riktiga kryptovalutorna beskrivs ingående nedan med fem tydliga punkter för var och en – så att du kan få lite insikt vad de står för.

Bitcoin (BTC)

De flesta känner nog till Bitcoin på ett eller annat sätt. Här kommer en sammanfattning av fem viktiga punkter som kännetecknar BTC.

1. Fördelen med att vara first mover: Bitcoin är den första kryptovalutan, etablerad 2009. Dess banbrytande status har cementerat dess plats som den mest erkända och betrodda digitala valutan. Detta är något som ingen kan ta ifrån Bitcoin.
2. Decentralisering: Bitcoin fungerar på ett mycket decentraliserat nätverk av noder, vilket förbättrar dess säkerhet och motståndskraft mot attacker. Få andra av de störst digitala valutorna kommer i närheten av samma decentralisering – och frågan är snarare hur mycket mer decentraliserad BTC än jämfört med de andra.
3. Värdebevarare: Bitcoin kallas ofta för “digitalt guld” och anses allmänt vara en tillförlitlig värdebevarare som lockar investerare som vill skydda sig mot inflation och ekonomisk instabilitet. Kritikerna menar dock att dess användning som betalmedel eller för diverse typer av kryptoprojekt såsom NFT'er inte någon höjdare.
4. Hög likviditet: BTC har den högsta likviditeten på kryptovalutamarknaden, vilket gör det enkelt att handla utan att det påverkar priset nämnvärt. Du kan sälja eller köpa Bitcoin till väldigt låg spread normalt, vilket är en stor fördel jämfört med de flesta mindre kryptovalutorna.
5. Stark gemenskap och ekosystem: Bitcoin har en robust och aktiv gemenskap av utvecklare, miners och entusiaster, som bidrar till dess pågående utveckling och antagande.

Slutligen så innebär det att vara den första och största kryptovalutan att den numera är mer stabil och inte alls lika volatil som tidigare. Detta är i alla fall vad som hänt det sista året – minskad volatilitet. Prova själv trading med Bitcoin genom den mest storslagna trading sajten för svenskar.

Ether (ETH)

Ether eller Ethereum som den ofta felaktigt kallas (det är blockkedjan som är Ethereum, valutan heter Ether eller ETH) har varit på alla läppar den sista veckan. Det är nämligen på gång med en ETH ETF – och ett beslut från SEC kan komma idag, tror många. Enligt vissa analytiker som det skrevs om igår så är det 75% sannolikhet att Ether ETF'er godkänns. För övrigt så är denna stora och betydelsefulla kryptovaluta viktigt inte minst för följande anledningar:

1. Funktionalitet för smarta kontrakt: Ethereum blockkedjan introducerade smarta kontrakt, som är självverkande kontrakt med avtalsvillkoren direkt inskrivna i koden. Detta har revolutionerat hur transaktioner och avtal genomförs. Man brukar säga antingen först eller störst, eller bäst – och Ether är både störst och först när det kommer till smarta kontrakt.
2. Mångsidig plattform: Utöver att vara en kryptovaluta fungerar ETH som en plattform för att bygga decentraliserade applikationer (dApps), vilket möjliggör ett brett utbud av användningsområden från finans till spel.
3. Stort utvecklargemenskap: Ether har ett av de största och mest aktiva utvecklargemenskaperna, som ständigt innoverar och förbättrar nätverket.
4. ERC-20-standard: Ethereum nätverkets ERC-20-tokenstandard har underlättat skapandet av tusentals nya tokens och projekt, vilket har främjat ett rikt ekosystem av decentraliserad finans (DeFi), NFTer och många andra applikationer.
5. Löpande uppgraderingar: I och med övergången till Ethereum 2.0 gick nätverket från en Proof of Work (PoW) till en Proof of Stake (PoS) konsensusmekanism, vilket syftar till att förbättra skalbarhet, säkerhet och energieffektivitet. Nätverket jobbar på att få förbättrad säkerhet, förbättrad skalning, bättre användarupplevelse och att göra Ethereum framtidssäkert. Det stora problemet med Ether idag är transakionskostnaderna, som fortfarande är högst av alla de fem stora kryptovalutorna. Detta är också den stora nackdelen med Ethereum blockkedjan och dess huvudsakliga coin – Ether. Trading sker med fördel på Skilling som har låga avgifter och tajt spread.

BNB (BNB)

Tidigare så hette det Binance Coin men numera så har namnet bytts till Build and Build (BNB), för att distansera sig från Binance. Denna kryptovaluta är både snabb och har låga transaktionskostnader, vilket gjort att många gillar handla med BNB. Här är några av punkterna som kännetecknar denna väldigt populära kryptovaluta.

1. Ett verktyg inom Binance-ekosystemet: BNB är djupt integrerat i Binance-ekosystemet och erbjuder användarna fördelar som reducerade handelsavgifter på Binance-marknadsplats, vilket gör det mycket värdefullt för aktiva handlare.
2. Token Burn Mechanism: Binance genomför regelbundet BNB-tokenbränningar, vilket minskar det totala utbudet över tiden och potentiellt ökar värdet på de återstående tokens.
3. Kompatibilitet mellan olika kedjor: BNB driver Binance Smart Chain (BSC), som erbjuder kompatibilitet mellan olika kedjor och stöder ett brett utbud av decentraliserade applikationer.
4. Brett utbud av användningsområden & låga transaktionskostnader: BNB kan användas för en mängd olika ändamål utöver handelsavgifter, inklusive transaktionsavgifter på BSC, staking och till och med resebokningar genom olika partnerskap. Den stora fördelen är att transaktionsavgifterna är väldigt låga och överföringshastigheten är väldigt relativt snabb.
5. Stark varumärkesförening: Att vara associerad med Binance, världens största kryptovalutabörs genom handelsvolym, ger BNB betydande trovärdighet och utbredd adoption.

Solana (SOL)

Solana står för riktigt snabba överföringar och låga transaktionskostnader. Dess användningsområde har stadigt ökat och numera så är SOL en stor kryptovaluta för NFT'er, men även inom DeFi och stablecoins. Partnerskapet med VISA samt att man kan skicka även USDC har gjort att allt fler fått upp ögonen för Solana blockkedjan och dess native kryptovaluta under 2023-24.
1. Hög transaktionshastighet: Solana nätverket och dess kryptovaluta med samma namn är känd för sin höga transaktionshastighet. Solana nätverket kan hantera tusentals transaktioner per sekund (TPS). En av anledningarna till detta är dess unika konsensusmekanism Proof of History (PoH), som inte kräver att man skriver ut lika mycket (och ofta onödig) data som de mer gammalmodiga kedjorna såsom Ethereum och Bitcoin kräver.
2. Låga transaktionskostnader: Transaktioner i Solana-nätverket är mycket kostnadseffektiva, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för användare och utvecklare.
3. Skalbarhet: Solana är utformat för att skala utan att förlita sig på lager-2-lösningar eller sharding, vilket möjliggör sömlös tillväxt när efterfrågan ökar.
4. Snabba blocktider: Solanas snabba blocktider på cirka 400 millisekunder möjliggör snabba transaktionsbekräftelser och minskar latensen.
5. Levande ekosystem: Solana har snabbt byggt ett robust ekosystem med en mängd olika dApps, DeFi-projekt och NFT-plattformar, vilket lockar betydande intresse från utvecklare och investerare. Under det senaste halvåret har det varit flera dagar då Solana överträffat antalet transaktioner som Ethereum genomfört, inte minst pga NFT'er.

Ripple (XRP)

Diskussioner kring stämningsansökan från SEC mot XRP har lett till mycket spekulationer och intresse för nya investerare. Nedan avslöjas lite om vad XRP står för.
1. Snabb transaktionshastighet: XRP-transaktioner bekräftas inom några sekunder, vilket gör den till en av de snabbaste kryptovalutorna för att flytta pengar över gränser.
2. Låga transaktionskostnader: XRP har mycket låga transaktionsavgifter, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för remitteringar och mikrobetalningar.
3. Antagande av företag: XRP är utformad med tanke på finansinstitut och underlättar internationella betalningar och likviditetshantering för banker och betalningsleverantörer. Detta kan bli en stor fördel för XRP på sikt.
4. Skalbarhet: XRP Ledger kan hantera en hög volym transaktioner per sekund (upp till 1 500 TPS), vilket stöder dess användning i storskaliga betalningsnätverk.
5. Miljömässig hållbarhet: XRP:s konsensusalgoritm kräver inte mining, vilket gör den mer energieffektiv jämfört med Proof of Work-baserade kryptovalutor som Bitcoin.

Varför sitta på en av de största?

Alla ovanstående egenskaper har hjälpt varje större kryptovaluta att bli framträdande och behålla en betydande närvaro i det snabbt föränderliga landskapet för digitala tillgångar. Du kan handla 50 av de största kryptovalutorna hos Skilling till väldigt fördelaktiga villkor för svenskar. De hanterar även allt det tråkiga med skatt, automatiskt – så du slipper tänka på hur det ska hanteras själv.

Det är oftast mindre volatilitet för de 5 största kryptovalutorna, speciellt om man jämför med mindre coins och tokens. Detta är dock på både gott och ont. Men fördelen är att det är mer sannolikt att dessa stora drakar håller sig eller går upp i pris, medan de avsevärt mindre kryptovalutorna är mer benägna att helt försvinna eller gå under. Riskmässigt kan man därför förutspå att det är säkrare på 1-2 års sikt att sitta på en av de största snarare än några riktigt små kryptovalutor som fortfarande har mycket kvar att bevisa.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.