fbpx

Markus från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 45 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo

Vi börjar närma oss slutet på året och det är dags att blicka framåt för att se vilka valutor som kommer att vara vinnare under 2018. Det första som vi har lagt märke till är att Euron börjar tappa styrka. Det finns inte mycket mer som kan få den att fortsätta upp.

2017 var onekligen ett bra år för Euron och det kunde man inte tro i början av året. Då trodde många av oss att Euron skulle få det riktigt svårt med val i USA och en fortsatt Brexit oro. Det blev kanske inte så farligt som många trodde. Valet är nu över, Frankrike valde in Emmanuel Macron och Spanien har haft en del oroligheter som nu verkar klinga av.

Även om Euron inte gick på pumpen under 2017 så hittar vi inga direkta triggers för 2018. Det finns nog inte så mycket som ECB kan göra för att stärka Euron under 2018. Inflationen ligger ganska stabilt men vi har fortfarande Brexit oron. Där vet vi inte riktigt hur det kommer att sluta och det kan påverka valutan negativt. Det finns chans att EUR kommer att tappa mot USD och GBP under nästa år.

I motsats till EUR så tror vi att GBP kommer att gå bra under 2018. Inflationen fortsätter upp och valutan ser ut att få en stark utveckling under nästa år. Jag skulle vilja säga att GBP är vår toppvaluta under nästa år. Om man ska ha ett ”bottenvaluta” så kan det nog bli New Zealand Dollar. Man valde nyligen en ny premiärminister i Nya Zeeland och sedan dess har valutan rasat. Den kan nog mycket väl fortsätta ner under 2018. Räntan lär förbli låg ett bra tag till och det lära inte hjälpa valutan.

Olja och guldet ökar i värde när USD tappar

USD har tappat en del den senaste tiden och det har inneburit att många råvaror har gått upp. Valutan har sakta tappat värde vilket ökar intresset för icke-räntebärande tillgångar. Guld har alltid varit en sådan tillgång som investerare har flytt till när det skakat på marknaden. Även oljepriset har fått ett lyft tack vare en svagare dollar.

En del verkar tro att det bland annat beror på att FED kommer att minska sina stödköp efter december. Som trader bör man nog vara lite extra försiktig nu de kommande veckorna och följa utvecklingen.

Guld

forex trading med guldGuld har brutit den nedåtgående trenden som tag fart i september. Nu verkar det vara uppåt som gäller och lyckas vi nå upp lite till så verkar trenden vara bruten. Vi kommer snart att veta om detta bara var en uppåt rekyl eller om trenden verkligen är bruten.

Olja

Även oljepriset har ökat den senaste tiden. Där ser trenden ut att fortsätta upp ett tag till. Vi har varit nere på ganska låga nivåer ett tag och det är inte så konstigt att priset hämtar sig nu. Vi får se vad som händer efter årsskiftet.

Prisökningen på olja nu i slutet av året kan mycket väl fortsätta under 2018. Tyvärr tror jag inte att det kommer att hålla och som helhet så lär 2018 bli ett ganska dåligt år för olja.

Det var våra tankar inför 2018. Tänk på att du gör din egen analys och dina egna beslut. Man kan inte bara lita på vad andra tror. Hoppas ni får ett trevligt nyårsfirande så ses vi nästa år.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.