fbpx

Pelle från Ulricehamn

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 3 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

För cirka ett år sedan skrev vi att 2018 skulle bli ett avgörande år för framtiden av Kryptovalutor. Även om marknaden inte riktigt återhämtade sig från den enorma justering som skedde i mitten av januari 2018, och som har påverkat hela årsresultatet, så är detta ett bra tillfälle att följa upp.

Det var säkert många som gjorde förluster på sina investeringar i kryptovalutor, därför tar vi tillfället i akt att gå igenom hur du kan dra av 70% av dina förluster via skatteavdrag.

Men vi börjar med hur beskattningen av vinster ser ut runt om världen och i Sverige.

Vinstskatt på lyckade investeringar i kryptovalutor

Kryptovalutor har nu normaliserats i våra sinnen som investerare. Trots ett dåligt år utan dess like så har vår mentalitet helt förändrats som investerare. Bitcoin och några andra kryptos har blivit vardagsnamn och antalet aktiva investerare har ökat.Valutahandel med Bitcoin

Olika regeringar har valt att reagera på olika sätt gällande beskattning av vinster, och mycket härstammar från att G20 har börjat ta tag i ämnet på ett mer seriöst sätt.

I Storbritannien var situationen länge att vinster fick klassas som “gambling”, vilket innebar att vinster fick gå helt obeskattade. Detta förändras och idag måste vinster beskattas inom kategorin kapitalvinstskatt, och detta gäller för varje enskild investering.

I Schweiz har man valt att inte reglera marknaden alls då regeringen vill ge de allra bästa möjligheterna för att kunna etablera landet som en världsledande och det mest attraktiva alternativet för Fintechbolag och för blockchain-baserade företag. Det medför sina egna fördelar.

Kikar vi runt i andra delar av världen ser vi blandade regleringar.

Ryssland har t.ex inte ännu tagit ett beslut på hur de ska se på saken i fråga. De applicerar fortfarande en vinstskatt på 13% för alla inkomster från investeringar och försäljningar med kryptovalutor. Däremot i Japan har de applicerat 55% vinstskatt på alla vinnande investeringar, något som just nu ligger på bordet för förändring. Det har klassats som “övrig inkomst”, men det ser ut att förändras inom kort.

USA har använt sig av lite olika regleringar från en delstat till en annan, men strax innan jul kom ett förslag på bordet om att förändra det. En motion vill se till att vissa transaktioner ska helt ses som undantag. Ett sådant exempel finns i delstaten Ohio där staten vill acceptera skatter betalda med Bitcoin från sina medborgare.

Situationen i Sverige

Sverige klassade kryptovalutor i samma kategori som “antikviteter” vilket innebär en vinstskatt på 30%. Förluster, däremot, är avdragsgillt med 70%. Så om du är en av många som har gått back på dina kryptoinvesteringar under 2018 så kan du nytta av detta.

Alla köp och försäljningar av kryptos måste beräknas. Har du gjort flera olika transaktioner så måste varenda transaktion redovisas, Schablonmetoden är inte giltig i detta fall. Det är lite mer arbete på detta viset, men för att dra av 70% av alla förluster är det helt klart värt det. Anlita någon pålitlig revisor så får du nog tillbaks en hel del på nästa års skatteåterbäring.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.