fbpx

Niclas från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 21 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Företag som tillhandahåller handel med finansiella instrument omfattas av en hel del regler och bestämmelser gällande exempelvis behandling av personuppgifter och transparens i verksamheten, i syfte att skydda dig som investerare. Såväl sajter inom valutahandel, men även online trading firmor är skyldiga att skriva ut exakt hur mycket folk förlorar när de handlar via den aktuella plattformen. Detta för att både befintliga och eventuella nya kunder ska göras uppmärksamma på och kunna ta ställning till de ekonomiska risker som online trading innebär. I denna artikel kommer vi på Valutahandel gå igenom bolagen där folk ser ut att lyckas bäst och ta upp några tänkbara anledningar till varför just dessa utmärker sig och verkar ha en högre andel användare som lyckas uppnå lönsamhet med sin trading.

Vilka tradingsajter har bäst siffror enligt EU's regler?

Vi har utgått från de olika mäklarnas uppgifter om vilken andel av kunderna som förlorar procent – alltså den siffra som varje plattform och mäklarsida måste använda för att redovisa hur stor andel av de icke professionella användarna som förlorar pengar på sin handel via dem.

NS Broker logo

NS Broker: Den super transparenta trading-sajten

Modern handelsplattform som tillhandahålls och drivs av NSFX Ltd – ett inom finansbranschen sedan länge väletablerat bolag med säte på Malta. NS Brokers tradingsida är proffsig, har ett ytterst användarvänligt gränssnitt och erbjuder dessutom en generös bredd både vad gäller tillgängliga marknader, antal instrument att handla med samt ett flertal valbara språk för supporttjänsten. För nybörjare erbjuds möjligheten att pröva vingarna med ett enkelt och smidigt demokonto, och när man sedan är igång på riktigt väntar stora möjligheter att ta sin trading till nästa nivå med innovativa MT5-plattformar för både desktop, webbläsare och mobil. NS Broker har på senare tid seglat upp som en ny favorit hos många online traders, och får definitivt anses vara en bubblare proffsig nog att utmana de allra största aktörerna på marknaden. En ytterligare förklaring till sajtens succé – förutom designen, utbudet och kvaliteten – är troligen det faktum att NS Broker lägger stor vikt vid mesta möjliga transparens, i syfte att verkligen försäkra såväl befintliga som potentiella användare om plattformens legitimitet. Förutom att redovisa den obligatoriska customer losing percent, tar NS Broker transparensen ett steg längre och har samtliga likviditetsgaranter (liquidity providers) synliga på sidan – alltså de finansiella aktörer som ställer ut köp- och säljkurserna för de tillgångar som är möjliga att handla på sidan. Stort plus på det, och något som vore önskvärt att fler tog efter. Vill du ha ännu mer detaljer? Ta en titt på vår utförliga recension!

NS Broker (NSB) logo NorgeHur lyckas folk med NS Broker? Sajten redovisar att 54,6 % av icke professionella kunder hos NSFX Limited har förlorat pengar under de senaste 12 månaderna. Det kan låta mycket, men i sammanhanget och ställt i relation till övriga likvärdiga aktörer på marknaden, sticker siffran faktiskt ut som riktigt bra. Exakt vad det beror på går naturligtvis egentligen endast att spekulera om – men transparensen, den användarvänliga plattformen med ECN-teknik som passar såväl nybörjare som proffs och de många valmöjligheterna vad gäller språk, betalningsmetoder, instrument osv kan nog samtliga anses vara bidragande vinnarfaktorer. Passa på att testa trygg, proffsig handel med marknadens mesta och bästa transparens du också, och signa upp dig hos NS Broker redan idag!

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: EUR500
Beskrivning: Trygg trading hos NS Broker. Upplev en ledande sajt inom online trading.

Riskvarning: 61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.


Skilling's gröna logotyp

Skilling: Den skandinaviska firman med snabbast avslut

En svenskgrundad tradingplattform som vunnit en hel del mark på kort tid sedan den startades år 2016. Bolaget bakom Skilling är baserat på Cypern och är licensierade i EU, på Cypern och Storbritannien. Skilling vill med sin supersmidiga, avskalade och snabba plattform revolutionera online trading och göra det enklare och mer lättillgängligt än vad som tidigare varit möjligt. Inloggning sker tryggt och säkert med BankID, möjlighet finns att starta med ett demokonto och handel kan bedrivas på fem olika marknader med över 800 tillgängliga instrument att välja och vraka mellan. I likhet med NS Broker, utmärker sig Skilling i fråga om användarvänlighet och tydlighet – lägg därtill en svårslagen snabbhet i både inloggning, positionering och avslut så är det inte svårt att förstå varför Skilling har ett rykte om sig att vara en av världens just nu bästa och mest innovativa plattformar för online trading. Mer om Skilling finns att läsa här!

Hur lyckas folk med Skilling? Bolagets framgång visar sig inte minst i form av användarnas framgång – med en jämförelsevis låg customer losing percent på i snitt 69%. Testa lyckan på en svenskgrundad kvalitetsplattform för valutahandel och annan online trading – och öppna ett konto hos Skilling nu!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla hos Sveriges snabbaste online tradingmäklare 2020. Kom igång med trading på under 1 minut med BankID!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


eToro logo - 125 pixlar

eToro: Låter dig kopiera framgångsrika traders, helt gratis

Israeliska eToro (fullständig recension hittas här!) är originalet inom social trading och således på många vis en pionjär inom branschen för modern online trading i stort. Bolaget grundades i Tel Aviv, Israel och kunde redan ganska direkt från start gratulera sig själva till snabb tillväxt och en strid ström av nya användare, mycket tack vare lanseringen av just social trading – eller copy trading som det också kallas. Copy trading är en beskrivande benämning då det hela går ut på att man via eToros plattform får möjlighet att se hur framgångsrika och erfarna valutahandlare gör sina trades, och därefter applicera deras strategier på sin egen trading – om man tycker att det går i linje med sin egen investeringsfilosofin och sina egna ekonomiska förutsättningar. Copy trading passar utmärkt att ta till om man t ex känner sig osäker på vad man ska handla, är i början av sin tradingkarrirär och saknar erfarenhet, eller om man bara helt enkelt har kört fast och är i behov av lite ny inspiration. eToros plattform erbjuder möjligheten att sortera och filtrera de traders du vill spana på utifrån parametrar som risknivå, resultat, plats o s v. CFD-handel kan göras på marknader för såväl valuta och krypto, som aktier, råvaror och index – med toppmoderna och innovativa plattformar för både desktop, webbläsare och mobil.

Hur lyckas folk med eToro? Customer losing percent uppgår enligt eToros hemsida till 62% – de landar alltså precis mitt emellan NS Broker och Skilling. En bra siffra, som kanske tyder på att social trading är det nya svarta inom trading, och att folk lyckas bättre om de samtidigt kan socialisera sig och interagera med andra likasinnade på samma plattform. Det är förmodligen inte utan grund som eToro också arbetar för ytterligare utveckling med ännu fler sätt att framgångsrikt fusionera sociala kanaler och online trading. Mervärdet går hem hos kunderna helt enkelt. Kom igång med social trading till förmånliga villkor hos eToro du med!


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Flest andel vinnare. Prova copy-trading med eToro, du också!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Vad baseras procentsiffrorna på och hur räknas de fram?

Bakom reglerna för hur de nätbaserade finansmäklarna ska redovisa antalet förlorande kunder kopplat till CFD-handel, står EMSA – The European Securities and Market Authority. Reglerna syftar förstås till trygga säkra och seriösa plattformar för samtliga användare, men finns också till för att göra traders uppmärksamma på de risker som är förenade med CFD-handel. EMSA är också ansvariga för att utforma de ytterligare reglerna som bl a styr hur stora hävstänger som mäklarna maximalt får erbjuda för respektive instrument, skydd mot övertrasserade konton o s v. Även om möjligheterna är enorma och omkring 2/5 hälften lyckas tjäna pengar på de mest framgångsrika firmorna inom valutahandel, så gäller det vara försiktig. Belåna inte för mycket och satsa hellre på många schyssta små och medelstora vinster, istället för att försöka pricka ett fåtal stora.

Det värde som customer losing percent baseras på räknas fram utifrån ett antal kriterier. Något kortfattat förklarat sammanställer man samtliga aktiva CFD-konton under en 12-månadersperiod, och kikar på hur stor andel av dessa användare som har förlorat pengar. Arbetet bedrivs löpande och en ny sammanställning görs var tredje månad, enligt de regler som EMSA fastställde senast i augusti 2019. En CFD-trader anses enligt beräkningarna ha förlorat pengar om summan av samtliga realiserade och icke realiserade vinster – inklusive för handeln tillhörande kostnader – uppgår till en negativ nivå under den aktuella 12-månadersperioden. Vinter eller förluster från annan trading än CFD räknas inte med.

Avslutningsvis kan det tyckas att en uppvisning av andelen icke professionella traders som förlorar pengar på CFD'er hos en viss mäklare, förvisso egentligen inte säger något om hur man själv skulle lyckas med sin handel på just den plattformen. Men -siffran kan alltjämt fungera som dels en fingervisning för kvaliteten på plattformen, samt som en heads up för att förstå vilka ekonomiska risker man tar med CFD-handel.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.