fbpx

Albert från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 12 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Medan de flesta ekonominördar, börshajar och finanssnillen är väl insatta och har något att säga om de omstridda kryptovalutorna – är intresset ännu ganska svalt hos större delen av jordens allmänna befolkning. Föga förvånande kanske, med tanke på att kryptovalutorna tills alldeles nyligen mest har viftats bort som obetydligt nonsens av de flesta regeringar och centralbanker runt om i världen medan vanlig valutahandel varit det enda rätta. Kunskapen om de spejsade cyberpengar är helt enkelt inte särskilt utbredd hos vare sig allmänheten eller styrande organ, och just däri ligger en av de största utmaningarna för kryptovalutornas vara eller icke vara i framtiden.

Vägen framåt för Bitcoin, Etherum och övriga virtuella valutor har varit allt annat än spikrak. En hel del hinder har stötts på och kanske har de tveksamma inte alla gånger varit helt ute och cyklat när de har hävdat att kryptovalutorna förvisso är ett beundransvärt försök, men knappast något som kommer att slå stort. Nationer med styren av det mer auktoritära slaget, som t.ex. Kina och Ryssland, har betraktat kryptons utveckling med stor skepsis och med det även tagit till ganska rejäla medel för att strypa dess möjligheter att slå sig in på deras respektive marknader. Bland annat gjorde Kina för en tid sedan omfattande försök att angripa kryptovalutornas bakomliggande teknologi, Blockchain, och på så sätt förhindra all åtkomst till krypto på kinesiska nätverk.
valutahandel med bitcoin och kryprovalutor
Men, säg de åsikter som alltid är beständiga. På senare tid har det minsann varit annat ljud i skällan och flera länder har tillkännagivit att de numera inte bara stödjer, utan faktiskt också gör stora satsningar för att inom en snar framtid kunna lansera egna kryptovalutor. Inte helt oväntat hittar vi även Kina på listan över de länder som nu har insett möjligheterna med digital valuta. Det är ingen hemlighet att saker och ting kan ändras mycket snabbt i det kommunistiska landet, såväl invånarna som övriga världen har fått erfara en och annan kovändning i diverse frågor genom åren och så även nu. Och när Kina satsar, satsar de med besked – en lansering är nära förestående och förväntningarna är höga. Somliga spår en succé för Kinas kryptovaluta, som landets centralbank menar ska utgöra ett stöd till yuanen i form av pengar i faktiskt omlopp snarare än att uppmuntra till utökade krediter. Kinas målsättning med kryptovalutan är att göra landets finansiella system ytterligare kontrollerat av staten, alltså i direkt motsats till syftet med de traditionella, decentraliserade kryptovalutorna som ju innebär en strävan efter ett friare globalt ekonomiskt system.

Intresserad av kryptobranschen? Spana då in dessa länder!

Det stora kejsardömet i fjärran öst är emellertid inte ensamma om att driva projekt med egen digital valuta. De är dessutom långt ifrån först. Ett flertal länder befinner sig i intensiva utvecklingsstadier, och några har t.o.m redan hunnit med en lansering. Kina får med andra ord finna sig i att de inte var först på bollen denna gång. Men vilka är länder hittar vi då bland världens kryptovänliga? Vi har tagit fram en lista på sju länder som anser att kryptovalutor är något klart värt att satsa på.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Malta
Den lilla önationen i Medelhavet har tack vare sina mycket fördelaktiga skatteregler kommit att bli ett extremt populärt tillhåll för olika verksamheter inom tradingbranschen. Landet ligger i framkant vad gäller virtuell valuta och skulle nog kunna benämnas det mest kryptovänliga landet i världen just nu. Den maltesiska regeringen har godkänt ett flertal kryptovalutor, och är uttalat positiva till den progressiva utvecklingen. Malta är också värdnation för en årlig konferens som heter Malta Blockchain Summit med just kryptovalutor som tema.
valutahandel med bitcoin och kryprovalutor
Bermuda
Från en önation till en annan – karibiska paradisön Bermuda vill utmana Malta och också profilera sig som inte bara ett strandparadis, utan även ett kryptoparadis. Likt Malta lockar Bermuda många företag till följd av sin generösa skattelagstiftning, och landets styrande är är mycket gott inställda till att fortsätta utvecklingen med kryptovalutor.

Vitryssland
En doldis i öst som inte gör särskilt mycket väsen av sig, men som tror på och stödjer kryptovalutor till 100% genom mycket fördelaktig lagstiftning. T.ex. lyfte regeringen år 2018 all skatt från handel med kryptovalutor, vilket innebär att all business som involverar Bitcoin eller annan digital valuta är skattebefriad fram till år 2023.

Gibraltar
Ännu ett välkänt skatteparadis, och således populärt bland entreprenörer i ett flertal olika branscher. Landet välkomnar kryptohandel och även om man arbetar för att ta fram ett tydligare regelverk kring detta, har landets finansiella institut möjlighet att hantera transaktioner med kryptovalutor redan nu.

Schweiz
Europas finansiella hub och en gång känt som kryptons förlovade land. Schweiz har genomgående haft en positiv och välkomnande inställning till kryptovalutor, och med fördelaktiga lagar och regelverk varit ett centrum för företag i kryptobranschen. Efter ett mindre populärt beslut 2018 som ströp kryptoföretagens möjlighet till samarbete med och support från landets bankväsende, flydde emellertid många av dessa bolag landet och slog sig ned i länder som gynnade krypton mer. Schweiz gjorde kort därpå en pudel och reviderade lagen, dessutom genomfördes ytterligare åtgärder för att gagna krytpohandeln än mer.
valutahandel med bitcoin och kryprovalutor
Ryssland
Det är inte helt omöjligt att vi inom en inte alltför avlägsen framtid får vara med om en lansering av någon slags kryptorubel. Även om Ryssland inte tillhör länderna som verkligen står på barrikaderna gällande krypton, har landets centralbank nyligen uttalat sig om att ett virtuellt alternativ till den ryska rubeln är mycket troligt i framtiden. Det har även talats om rysk krypto baserad på guld, i syfte att ducka för amerikanska sanktioner. Det blir onekligen spännande att följa utvecklingen av detta.

Sverige
Sist men inte minst – vårt eget Sverige. Flera internationella analytiker spår lanseringen av en svensk “e-krona” som mycket nära förestående, och Riksbanken har gjort avslöjanden om vad som verkar vara ganska långt framskridna planer i ämnet. Många experter pekar ut just Sverige som ett ovanligt enkelt och smidigt land för lansering av krypto, detta eftersom vi redan ligger så pass långt fram när det gäller kortbetalningar och utfasningen av kontanter i samhället. Ljusår före både USA, Storbritannien och övriga Europa faktiskt, så kanske en svensk e-krona inte vore en särskilt stor omställning.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Pålitlig valutahandel med CFD från börsnoterat företag.

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.