fbpx

Bert från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren NS Broker för 33 minuter sedan.

» Prova NS Broker du med.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Ett av de mest omtalade områdena i världen är numera Artificiell Intelligens (AI). Men vilka kryptovalutor finns inom detta område? I denna artikel så diskuteras några av de största, men även några uppstickare inom AI i kryptovärlden.

Hänga med och få lite koll på 7 olika AI kryptovalutor att bevaka.

Internet Computer (ICP)

Även om Internet Computer (ICP) gått från 3.22 USD i september 2023 till 19.29 USD i slutet av mars, för att sedan falla tillbaka några procent, så kan den vara värd att hålla koll på. ICP skryter med att de kan nå 80x fler transaktioner per sekund än Ethereum nätverket och har direkt interoperabilitet med alla de största blockkedjorna, inklusive Bitcoin, Ethereum, andra EVMs och snart även Solana, utan att förlita sig på några mellanhänder.

Denna multikedja är stor på DeFi transaktioner, som både har stor potential och viss risk för ytterligare reglering när MICA väl träder i kraft. Genom så kallade “chain-key” signaturer så kan Internet Computer signera inhemska transaktioner på andra blockkedjor utan att använda riskfyllda broar. Detta är något unikt med ICP. Dominic Williams som skribenten stötte på under en blockchain konferens i Barcelona för lite över ett år sedan har på X nyligen beskrivit ICP och hur AI rör sig på en tredje generations blockkedja som ett smart kontrakt i en video.

För övrigt: Det är lite kul att ICP marknadsförs av svenskar som sitter i Portugal, som författaren träffade förra året. För den som är intresserad av teknik så kan du bygga din egen AI assistent ELNA hos ICP.

Trading med kryptovalutor görs med fördel på Skilling, som har ett brett utbud och tillåter handel både med eller utan hävstång.

Near (NEAR)

Ukrainska Illia Polosukhin som är medgrundare av Near (NEAR) flyttade till USA och jobbade på Google där han var chef för ett team inom TensorFlow. Tillsammans med ett gäng andra från Google så skrevs 2017 ett papper som heter Attention is All You Need. Detta papper var också ett diskussionsämne på Nvidia konferensen som hette Transforming AI. Near blockkedjan och dess kryptovaluta med samma namn har haft en del missöden med bland annat ett stablecoin USN som permanent stängdes ner förra året. Men samtidigt så är det en av de snabbaste blockkedjorna som använder en unik skärvningsteknik – den så kallade Nightshade – som möjliggör upp till 100 000 blockkedjestransaktioner per sekund. Från att inte ha varit så kompatibel med flera hårdvaruplånböcker så är Near numera väl fungerande och har bland marknadens lägsta transaktionskostnader. Near Tasks är en tjänst som är på väg att lanseras som är tänkt att låsa upp potentialen med AI med hjälp av mänsklig expertis. För mig låter det mest som en testtjänst, men Near försöker väl få den att låta lite mer AI på grund av bakgrunden från grundaren. Du kan handla handla Near Gate IO.

The Graph (GRT)

The Graph (GRT) är en kryptovaluta och även en produkt med samma namn som ger tillgång till världens blockkedjedata. Kunder som vill visa blockkedjesdata kan komma undan utan att behöva egna servrar för ändamålet och kan förhoppningsvis även spendera mindre genom The Graphs data. Appar kan använda The Graph och skapa subgrafer för att visa upp och använda data med alltifrån DeFi produkter, NFTer, DAO's, spel och rena kryptovalutor. Fler än 40 olika blockkedjor stöds för närvarande och fler är på väg in hela tiden. Man kan börja använda The Graph kostnadsfritt för upp till 100 000 förfrågningar per månad, medan priset går upp till 4 USDT för varje 100 000 ytterligare förfrågningar. I november 2023 så gick The Graph ut med att de kommer stödja AI assisterande frågor, efter att protokollet fått in ytterligare 50 miljoner USD i kapital. I denna bloggpost så förklaras lite mer hur AI kan hjälpa till att förbättra The Graph. För alla tekniknördar så är Firehouse en en ny snabb teknologi utvecklad av The Graph Foundation. Trött på att läsa? Prova då registrera dig på Gate IO som erbjuder handel med GRT till konkurrensutsatt, låg spread.

Render (RNDR)

Render (RNDR) är en token som ursprungligen fanns på 2 olika blockkedjor; Ethereum och Polygon – men som numera kan överföras till Solana nätverket som blir det primära framöver. Render är fokuserat på 3D rendering, inte minst för video. Artister och utvecklare har börjat använda RNDR allt mer sedan 2023. På Render Foundation så finns ett whitepaper ifall du vill lära dig mer. Grundaren Jules Urbach diskuterade om “The Future of Rendering” på Nvidia's AI konferens i mars, 2024. Några av de ämnen som togs upp inkluderar spårning av krypto i realtid, AI, holografiska skärmar och blockkedjor.

Sugen på trading? Prova ett demokonto hos Skilling idag!

Fetch AI (FET)

En av de mest artificiell intelligens fokuserade kryptovalutorna heter Fetch AI. Kryptovalutan är skapad för att hjälpa till med att bygga, utveckla och moneterisera AI appar, integrationer, marknadsplatser och tjänster. Bolaget bakom kryptovalutan hävdar att du kan kan transformera in-house byggda system för att bli AI redo utan att ändra existerande API'er. Några av tjänsterna från bolaget inkluderar AI Engine som kan användas för att hitta relevanta AI agenter, en sök och hitta tjänst, analytiska insikter och webbhosting.

Du kan tradea Fetch AI på Binance.

Aioz Network (AIOZ)

AIOZ nätverket (AIOZ) stödjer snabb, säker och en decentralized framtid. Den hjälper kunder att räkna ut, lagra genom web3 lagringsutrymme samt streama. AIOZ hjälper till att träna AI modeller, lagra dataset, bygga appar, monetisera och bidra till framtiden av AI. Deras egen blockkedja (AIOZ nätverket) har väldigt låga transakerionsavgifter, men ganska låga daliga handelsvolymer än (ex: 10 miljoner USD igår). En majoritet av alla noder från nätverket finns i Europa, tätt följt av Nordamerika. Det finns även en hel del noder i Asien, medan Sydamerika och andra regioner fortfarande är väldigt små för AIOZ nätverket. Deras marknadsplats ämnar göra AI-samarbete mer öppet och tillgängligt för alla. Utvecklingsmässigt så har AIOZ coin gått från 0.012 USD i oktober 2023 till 0.78 USD i skrivande stund.

Vill du gå lång eller kort i AIOZ? Prova själv genom Binance!

Humans AI (HEART)

Humans AI eller HEART heter en AI fokuserad utility token som kör på Ethereum and Osmosis blockchain. De kallar det själv “Humans ecosystem”, men det är alltså inte deras egna blockkedja så egentligen så är namnet lite missvisande. Fokus är dock just människor och AI. Dess token är skapad exklusivt för avancerad AI integration och ska kunna stödja 50 olika blockkedjor. En människa bakom varje AI beslut och “proof of human” (TM), är två av de slogans som används av bolaget. Flera experiment pågår med AI NFT'er genom HEART och snart ska det vara möjligt att skapa digital konst genom artificiell intelligens.

Var finns Humains AI (HEART) att handla? Du kan handla den på Gate IO till relativt låg spread.

Andra AI kryptovalutor att hålla koll på

Förutom ovanstående, så kan det vara intressant att hålla koll på några av veckans största vinnare och förlorare. Låt oss börja med några av förlorarna: Arkham (ARKM) -22%, RSS3 (RSS3) -30%, Delysium (AGI) -27%, TokenFI (TOKEN) -27%, Commune AI (AOMAI) -25%, EnqAI (ENQAI) -37%, Vectorspace AI (VXV) -20% och Bad Idea AI (BAD) -31%.

Bland vinnarna de sista 7 dagarna så återfinns: Spectre AI (SPECTRE) +136%, LimeWire (LMWR) +76%, GNY (GNY) 24%, ArkiTech (ARKI) +19%, Optimuse AI (OPTI) +8% and Bittensor (TAO) +7.5%. Som allt så är det viktigt att du gör en egen utredning och analys innan du går in i någon kryptovalutor. Oftast så är volatiliteten högre för mindre kryptovalutor än för större.

Slutligen så kan Chain GPT (CGPT) vara värd att nämna, inte minst eftersom Valutahandel.se intervjuade Ilan som startat CGPT – men detta var över 1 år tidigare då han drev Safe Meme – ett meme coin som aldrig riktigt tog fart under bear market 2021.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.