Växlingskurserna uppdateras var 5:e minut (senast 2019-06-17 01:45:21). Procentuell (%) förändring jämfört med gårdagens kurs.
USD/SEK 9.48 - 0.03 %
EUR/USD 1.12 + 0.03 %
EUR/GBP 0.89 + 0.01 %
GBP/USD 1.26 + 0.02 %

Följ oss på

Site Logo
USD/SEK 9.48 -0.03 %
EUR/USD 1.12 +0.03 %
EUR/GBP 0.89 +0.01 %
GBP/USD 1.26 +0.02 %
USD/CHF 1 +0.01 %
USD/TRY 5.92 +0.06 %
USD/GBP 0.79 -0.02 %
USD/NOK 8.71 -0.04 %
featured image

Inför denna kommande vecka ser vi en fullproppad ekonomisk kalendervecka som är fyllt till kanten av geopolitiska situationer som kommer att påverka värdet av flera olika valutor och valutapar. I epicentrum står självklart USAs president.

Makroekonomiska faktorer för valutainvesteringar

Vi börjar artikeln med att syna enskilda valutor i klass Majors, alltså USD, EUR och GBP.

EUR: Veckan är fullproppad av stornationernas kommande rapporter. Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien är bara några av länderna som kommer rapportera om inflationen i sina länder. Detta är preliminära rapporter, men det kommer ändå få en stor effekt.

Utöver detta väntar vi även på en BNP rapport från Frankrike, och en rapport gällande konsumentförtroendet samt arbetslösheten i Tyskland. Under hela föregående vecka hittade Euron en allt mer stabil grund att stå på, så vi hoppas på positiva resultat.

USD: Nuförtiden är det alltid full gas när vi pratar om USA och den Amerikanska Dollarn. Det är så mycket att prata om så att det är svårt att välja ämne.

På tisdag väntar vi oss en rapport gällande konsumentförtroendet, och under onsdagen kommer en andra uppskattning om utvecklingen av landets BNP från reservbanken, The Federal Reserve. Utöver detta intensifieras den rättsliga processen av den före detta FBI chefen Robert Mueller.

Valutaparet EUR/USD steg förra veckan upp till $1.16, en stigning med 1.6%.

GBP: Förra veckan var det ett par rapporter som offentliggjordes. Denna vecka är det desto tystare. Vi väntar mest på rapporter gällande den rådande Brexitförhandlingen.

Valutaparet GBP/USD steg förra veckan upp till $1.28, en stigning med 0.76%.
USD sjunker i värde

Geopolitiska faktorer för valutainvesteringar

Vi påbörjar geopolitiska faktorer där vi avsluta makroekonomin, nämligen med England.

England och deras Brexit: Under föregående vecka återupptogs Brexitförhandlingarna, och just nu ser det ut som att alla analyser pekar mot att regeringen verkar luta mot ett “no-deal” avtal.

Under kommande vecka inväntar vi fler rapporter gällande de pågående Brexitförhandlingarna, något som kommer att påverka det Brittiska Pundet, och även alla Brittiska aktier.

USA och Kina: Under förra veckans möten mellan Kinesiska och Amerikanska delegater, lyder resultatet att inget har hänt. Under onsdagen och torsdagen diskuterade nationerna det rådande handelskriget, men ledde endast till att USA implementerade fler importskatter som gäller för drygt ett värde av $16 miljarder kinesiska exporter till USA. Det enda som återstår från förra veckans möten är hur Kina kommer att svara på dessa extraskatter.

Iran: Som bekant har USA även straffat Iran med sanktioner, och landet blir allt mer avskärmat från västvärlden. Stora, internationella, flygbolag som British Airways och Air France planerar att upphöra med alla flyg till Tehran mot slutet av september. Allt under tiden som som oljeexportörerna rapporterar en halverad last under de inledande veckorna i augusti.

Sydafrika: Ja, nu kan vi även lägga till denna ekonomiska stornation till listan. USAs president Trump har börjat skina ljus på rättigheterna för landägare i Sydafrika, och om han väljer att implementera sanktioner kan vi förvänta oss vidare förluster i värdet av ZAR, den Sydafrikanska Randen.


Publicerad:
TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

kontakta oss.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Följ oss på
DMCA.com Protection Status

Copyright© 2010-2019 www.valutahandel.se All Rights Reserved