fbpx

Greger från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 29 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Svenska blockchain-bolaget ChromeaWay lanserade i måndags morse den virtuella valutan Alice på kryptobörsen Binance. Vid dagens slut hade priset rusat med hela 30 000 procent – från 10 cent i startpris till över 30 dollar strax innan stängning. Men som de flesta kryptovalutor, så kom även en efterföljande korrektion på 43% den 15:e mars, samt ytterligare nedgång 20% mellan den 16:e och 17:e mars.

ChromeaWay är det svenska blockkedjeföretaget som grundades 2014 i Stockholm och som på några år har skördat stora framgångar med sin sofistikerade och innovativa teknik för plattformar baserade på just blockkedjor. På meritlistan finns bland annat utvecklingen av det allra första protokollet för att skapa tokens på Bitcoins nätverk – vilket sedermera också använts till emittering av fiatvaluta (euros) tillsammans med LHV Bank samt för crowd funding för olika nystartsprojekt på Funderbeam. Trots flera succéer har ChromeaWay fram tills igår morse dock varit något av en doldis för många som inte är insatta i kryptosfären. Måndagens nyhet om kryptovalutan Alice och den massiva prisrusch som skedde inom loppet av endast en dag har dock satt bolaget på kartan för betydligt fler.

Resan började med Colored Coins

När ChromeaWay startades för sju år sedan var det primära syftet att kommersialisera produkten Colored Coins, vilket var ett open source-projekt skapat av Alex Mizrahi – CTO på ChromeaWay. Colored Coins var det första protokollet i världen att möjliggöra släpp av digitala tillgångar (det vill säga tokens) på Bitcoins nätverk. Det är av många i branschen ansett att den innovativa tekniken bakom Colored Coins de facto expanderade användningsmöjligheterna för blockkedjeteknik långt bortom kryptovalutor.

Parallellt med Colored Coins skapades också den egna blockkedjan Postchain, vars huvudsakliga syfte från början var tänkt som ett stöd för Colored Coins – men som ganska snabbt visade sig vara som klippt och skuren att användas som plattform för privata block chains på företag. Postchain har bland annat sålts in till myndigheter som svenska lantmäteriet samt Landshypotek Bank, LHV Bank, Telia, SBAB och ett flertal andra storföretag. Postchain har också hyllats för sin kompatibilitet med så gott som alla de stora databassystemen som används av företag. Protokollet kräver därmed ingen särskild blockkedje-designer eller liknande, utan kan implementeras enkelt av en SQL-utvecklare. Flexibiliteten är omfattande, liksom nivån på säkerheten och produktens kvalitet.

Sugen på att handla krypto? Hos Capital finns ett brett utbud, en modern plattform och förmånliga villkor.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Prova kryptohandel på en av marknadens mest innovativa och moderna sajter. Börja trada hos Capital redan idag!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.


Fokus på fastigheter, finans och digitala valutor

ChromeaWays lättillgängliga men avancerade blockkedjeteknik är skapad för att kunna användas för olika syften inom en rad olika branscher och industrier. Hittills har tekniken med smarta kontrakt bland annat implementerats av myndigheter och företag för att förenkla kontraktsskrivning och administration vid hus- och markförsäljning, signering av hyreskontrakt samt finansiering av olika gröna projekt och start ups.

Vidare har ChromeaWay också utvecklat e-valutan Cuber, med vilken användare kan föra över euro på Bitcoins nätverk utan att påverkas av den extrema volatilitet som är synonym med just Bitcoin. Tillsammans med företaget Sofitto ligger ChromeaWay också bakom tekniken för den svenska e-kronan, vilken tagits fram på önskemål av Sveriges Riksbank. Blockkedjetekniken för e-kronan går under det fusionerade namnet SofiWay.

Kryptovalutan Alice ett samarbete mellan ChromeaWay och Antler

Den virtuella valutan Alice är efter lanseringen igår alltså den senaste i raden av framgångar för ChromeaWay. Den hajpade kryptovalutan är ett samarbete mellan ChromeaWay och dess helägda spelstudio Antler Interactive, vilken ChromeaWay förvärvade 2019. En hel del marknadsföring har föranlett lanseringen i syfte att driva upp intresset – men en inledning i klass med gårdagens hade nog ingen väntat sig.

Kryptovalutan är kopplad till spelet “My Neighbor Alice”, vilket ännu inte har släppts på marknaden men som enligt Antler är inspirerat av Nintendospelet Animal Crossing. Planen är att spelet ska lanseras inom kort. Tanken är att Alice-valutan ska kunna användas av gamers för att köpa virtuell mark i spelet. Det man sedan bygger på sin mark lagras på ChromeaWays blockkedja Chromia som NFT:er – det vill säga Non Fungible Tokens. Alice har tidigare sålts i två omgångar för totalt 18 miljoner kronor. Pengarna från försäljningarna har använts för att vidareutveckla spelet inför stundande lansering. Enligt ChromeaWay finns i dagsläget omkring 17,5% av de totalt 100 miljoner Alice-coins som skapats ute i omlopp.

Handla Bitcoin, Ethereum, Ripple och andra kryptovalutor hos Stormgain, en crypto trading sajt med enorm hävstång.

Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 1 EUR
Beskrivning: En av kryptomarknadens största och mest betrodda plattformar för trading och exchange. Registrera dig hos Binance för kryptohandel, du också!

Riskvarning: Riskera aldrig pengar du inte har råd att förlora.


Hur ser utsikterna ut för Alice?

Gårdagens lansering på Binance blev en initial succé med den prisrusning som följde och det råder ingen tvekan om att intresset för Alice och ChromeaWay är stort. Enligt företaget själva ser man med spänning framemot att med hjälp av ett spel kunna kombinera ett decentralicerat finansiellt system med nya, innovativa former för demokratiska organisationer. Tanken med hela blockkedjan på vilken Alice är skapad – Chromia – är att bana väg för helt nya typer av användarstyrda applikationer. De smarta kontrakten och den sofistikerade tekniken i blockkedjan har gjort att den av många kryptofans och experter liknats vid Ethereum – fast i mindre skala.

Hur utvecklingen för ChromeaWay, Antler Interactive och Alice kommer att bli i framtiden går ännu bara att spekulera om, men klart är iallafall att intresset på kryptomarknaden är stort och att utsikterna ser lovande ut. Vill du läsa mer om det senaste inom krypto eller om de största och hetaste kryptovalutorna just nu? Spana in fliken Kryptovalutor här på Valutahandel.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.