fbpx

Peter från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 6 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det finns faktiskt gränser för hur dålig en valuta får vara för att handlas online, verkar det som. Argentinas valuta, ARS eller peso som den kallas lokalt, är ett sådant exempel. Medan valutor som USD/EUR, EUR/GBP, USD/SEK eller NOK/SEK, periodvis blir antingen starkare och svagare, så går det mestadels åt ett håll för Argentinas valuta. Ingen valutamäklare, från ett urval på 24 aktörer, vill befatta sig med den argentinska peson. Varför? Här går vi igenom några tänkbara orsaker till att ingen likviditetsleverantör inkluderar ARS i sitt utbud. Låt oss börja med kursutvecklingen de senaste 23 åren.

Peson går oftast ner..

Under 1997 så var 1 argentinsk peso värd 1 usd. Ifall du hade en peso från Argentina så var den lika mycket värd som en amerikansk dollar. Men tiderna ändras.
Buenos Aires i Argentina
Idag så är 1 amerikansk dollar värd 62 peso istället. Den argentinska peson är en valuta som bara har försvagats, i princip varje månad, de sista 10 åren i sträck. Under sommaren 2009 var sista gången som vi fick se en någorlunda uthållig förstärkning av valutan. Då blev peson starkare under 3-4 månaders mot USD. Men det är också undantaget under drygt 23 år.

Som turist så kan det vara trevligt med en billig valuta. Allt är riktigt billigt i Argentina numera. Men som Argentinare eller som trader med Argentinska peson, så finns det bara en slutsats: Att peso hela tiden blir svagare gynnas inte direkt landet.

Från i-land till u-land

Trots att Argentina gått från att vara ett av världens rikaste länder i början av 1900-talet, till att bli ett u-land under början av 2000-talet, så är det fortfarande ett synnerligen säkert land att besöka som turist. Argentina är det enda landet i världens som har gått från att vara i-land till u-land över de sista 100-åren.
El Calafate glaciär
Ett av de stora problemen är att Argentina varit väldigt beroende av export, såsom soyabönor, korn, kött och spannmål. Ett fåtal landägare äger majoriteten av all mark i Argentina, vilket hade behövt delas upp enligt många rapporter. Till ytan så är Argentina är världens 8:e största land med 2 780 400 km2, jämfört med Sveriges 450 295 km2.

Skulder som växer och inte kan betalas

För några dagar sedan så meddelande Argentina att de inte kan betala sin statsskuld och vill använda en 30-dagars nådeperiod för att förhandla nya villkor, rapporterar Wall Street Journal. Ekonomiminister Martín Guzmán sade till Financial Times att landet redan befinner sig i virtuell default. Detta är den 9:e gången som Argentina misslyckas betala sin statsskuld, inte minst för att valutan har försvagats 63 gånger mot dollarn på 23 år.

Alternativ för dig som vill handla valutor med potential

SEK/USD: Den svenska kronan nådde 10.10 mot USD under dagen och många svenskar tror på en ännu svagare krona framöver. Andra tycker snarare att kronan blivit för svag på slutet och borde stärkas istället. Du kan handla SEK mot USD på Skilling till låg spread.
TRY/USD: För carry traders, så kan Turkiets valuta vara ett alternativ eftersom man tjänar ränta på den varje dag. Alternativ, om du inte tror på Turkiets valuta överhuvudtaget så kan du istället satsa på att EUR eller USD ska bli starkare mot TRY. Handla turkiska lira här!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla nästan alla valutor förutom peso hos Skilling. Enkelt och roligt. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.