fbpx

Jonas från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 42 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

En av fjolårets mest omskrivna valutor och en ekonomi som väcker stort intresse även 2020. Turkiets finanser har vuxit rekordartat under 2000-talet, men utsikterna de senaste åren har varit allt annat än ljusa – och valutan klassas just nu som en av världens svagaste. Här beskrivs mer om den turkiska liran (TRY), var den kan handlas och hur det egentligen står till med Turkiets ekonomi. Dessutom visas realtidskurser på millisekunden för EUR till TRY, USD till TRY eller TRY till JPY. Håll till godo!

EUR/TRY  
USD/TRY  

Vad innebär ovanstående live kurser för TRY?

Du börjar alltid bakifrån då du läser ut hur mycket som ska betalas för en valuta. Så i den första livekursen (EUR/TRY) innebär det att du får betala strax över 7 turkiska lira för 1 euro.

I den andra livekursen är det USD/TRY som mäts. I dagsläget krävs det över 6,7 turkiska lira för att växla mot en amerikansk dollar (USD). Prova själv valutahandel med TRY hos Capital, den aktör med störst utbud och lägst spread av alla som finns på svenska.

Turkisk lira valutahandel

Var kan jag handla turkiska lira?

För ren trading eller så kallad valutahandel med turkiska lira har Skilling bäst erbjudande. Du kan nämligen handla både EUR/TRY, USD/TRY samt TRY/JPY där. De har även snabbast avslut för trading och några av marknadens mest konkurrenskraftiga spreads för TRY. Turkisk lira placerar sig lite längre ned på listan över de mest populära valutorna att handla, men de flesta professionella valutamäklarna erbjuder idag TRY i sitt utbud av tradingbara tillgångar. Läs mer om hur du snabbt kan komma igång med valutahandel, och börja trada TRY redan idag.
Mjukstarta med ett demokonto och testa vingarna med låtsaspengar hos Skilling nu!

Turkiets ekonomi under hård press

Turkiets finanser har lidit svidande förluster de senaste åren och såväl statisk över antal arbetslösa, som inflationen och den turkiska valutan har uppvisat dystra siffror. Lirans kraftiga försvagning har dragit till sig en hel del uppmärksamhet runt om i världen, och intresset för TRY på valutamarknaden hettade till rejält under framförallt 2019 – då TRY konstaterades vara en av årets absolut svagaste valutor. Som en åtgärd till att försöka stabilisera den sviktande ekonomin och den skenande inflationen höjdes bl a reporäntan, som under en period år 2019 låg på rekordhöga 24% – i raka motsats till Erdogans egentliga strävan efter en ränta under 10 %-strecket. En bit in på 2020 – och med en ny centralbankschef på plats – är den återigen nere på drygt 8%, men landet har drabbats hårt av Cororna-pandemin, och president Erdogan och hans regering står inför fortsatta utmaningar – såväl ekonomiska som politiska.

Turkiets ekonomiska bekymmer speglar såväl landets infekterade relation till USA – bl a efter en del diplomatisk kohandel de bägge länderna emellan – samt den kraftiga ekonomiska tillväxt som Turkiet haft de senaste åren. En tillväxt som skapat växtvärk, och som i stora drag gynnat medel- och överklass men gjort desto mindre skillnad för de medborgare med lägre inkomst. Ett faktum som givetvis skapat en hel del inhemska motsättningar.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Handla turkiska lira hos Skilling, Sveriges snabbaste online tradingäklare 2020. Kom igång med trading på under 1 minut med BankID!

Riskvarning: 66% av retail kunder förlorar pengar.


Turkiet moské

Utsikter för TRY – år 2020 och framåt

Som ett av de hårdast drabbade länderna i pandemin, har inledningen på 2020 naturligtvis varit tuff för Turkiet, och den ekonomiska ljusning man hade hoppats skulle följa fjolårets motvind lär sannolikt inte komma i år. Turkiets snabba ekonomiska frammarsch under stora delar av 2000-talet (periodvis faktiskt nästan i klass med Kina och Indien) banade vägen för en plats i G20 – en sammanslutning mellan de 20 största ekonomierna i världen – men huruvida landet lyckas behålla sina ekonomiska muskler återstår att se. Inrikespolitiska motsättningar, ett folkligt missnöje mot det alltmer auktoritära styret, växande inkomstklyftor, en hastigt snurrande lånekarusell samt det faktum att landet i princip saknar råvaror för exportinkomster – talar för att Turkiet och den turkiska liran fortsatt har en lång uppförsbacke framför sig.

Ekonomiska indikatorer att hålla koll på

Likt handel med andra valutor gäller det att hålla sig ajour med ett antal olika indikatorer om du avser handla turkiska lira. Politiska beslut som kan komma att påverka valutan, räntebeslut från Turkiets centralbank, arbetslöshetssiffror, inflation och konsumentprisindex är alla viktiga att hålla ett öga på vare sig man siktar på att gå kort eller lång i TRY.

Turkiska ränteläget gynnsamt för carry trading

Tack vare den höga reporäntan är TRY en av de mest populära valutorna för carry trading. Genom att handla den högräntade liran i par med t ex USD eller EUR – som bägge ligger avsevärt lägre i ränta – kan du dra nytta av ränteskillnaderna och gå plus i ränteavkastning för varje dag du håller positionen öppen. Låter det intressant finns ytterligare information om hur du kan använda TRY i din carry trading här på Valutahandel.se.

Vilken live kurs för TRY saknas? Låt oss veta så gör vi vårt bästa för att få med den kursen också!

  Valutahandel med liran: Diss igen? Slut på stödköp?Valutahandel med liran: Diss igen? Slut på stödköp?
  Tisdag, 11 januari 2022 01:53
  Volatiliteten för turkiska liran (TRY) har varit enorm under slutet av 2021 och 2022, men året inleds med något lägre rörelser. Frågan är om den senaste veckans försvagning av liran kommer hålla i sig, eller om det är slut på dissen från traders runt om i världen.

  Under hösten 2021 så föll liran till rekordlåga nivåer...
  Läs hela newsflashen


  Crypto fan tokens kan bannas helt i UK, 2022Crypto fan tokens kan bannas helt i UK, 2022
  Tisdag, 11 januari 2022 00:58
  Annonseringsvakthunden ASA i UK har börjat döma allt hårdare när det kommer till "fotbolls" aka "crypto fan tokens". ASA menar att annonser var oansvariga eftersom de utnyttjade konsumenternas oerfarenhet eller godtrogenhet och trivialiserade investeringar i kryptotillgångar; var vilseledande eftersom de inte kunde illustrera risken med i...
  Läs hela newsflashen


  Skilling förenklar deklarationen: Sammanställs automatisktSkilling förenklar deklarationen: Sammanställs automatiskt
  Måndag, 10 januari 2022 16:50
  Vi på Valutahandel har haft rejält med frågor om deklaration och skatt vid krypto- och valutahandel med CFD'er. Årets första riktigt positiva nyhet kommer från Skilling, som både förenklar och automatiserar allt med deklaration för deras kunder...
  Läs hela newsflashen


Valuta
Land
kr SEK
Svenska
GBP
Storbritannien
$ USD
USA
EURO
Europeiska Unionen
JPY
Japan
C$ CAD
Kanada
Om du också är intresserad av att bli kontaktad av en av våra pålitliga samarbetspartners som kan hjälpa dig att hitta rätt handelsplattform så tveka inte att ange dina kontaktuppgifter nedan.

Jag accepterar villkoren och att mina kontaktuppgifter lagras i enlighet med rådande lagstiftning.

Land
Ränta
Svenska flaggan Sverige
0%
Storbritanniens flagga UK
0.10%
Amerikanska flaggan USA
0-0.25%
Europeiska Unionens flagga EUROPA
0%
Kanadensiska flaggan Kanada
0.25%
Norska flaggan Norge
0.25%

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.