fbpx

Olof från Norrköping

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 43 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Branschveteranen AvaTrade har i över 15 år levererat en stabil tradingplattform för valutahandel på alla nivåer och med stort fokus på såväl säkerhet som bra utbud. Nu har sajten passerat 1 miljon användare och fortsätter att växa så det knakar. På en marknad med många tvivelaktiga aktörer och bristande transparens sticker AvaTrade ut som en synnerligen trovärdig och trygg valutamäklare.

Marknaden för online trading är en marknad med fantastiska möjligheter till bra förtjänster, men också en marknad med många fallgropar och risker att se upp för. Inte minst när det kommer till valutamäklare, där somliga är bra och trygga att handla med, medan andra brister i säkerheten för dig som kund.

För att hjälpa våra läsare att göra bra val av plattformar i en snårig djungel av utbud, försöker teamet på Valutahandel regelbundet att belysa de aktörer som är transparenta och som erbjuder ett tryggt tradingklimat.

Den här gången har det blivit dags att rikta strålkastarna mot AvaTrade – en irländsk onlinemäklare med snart 20 år i branschen och med ett ständigt växande användarantal. Sajten är ännu inte riktigt lika stor som några av dess främsta konkurrenter, men – störst är inte alltid bäst. AvaTrade är ur flera aspekter ett utmärkt val av mäklare.

EU-mäklare med licens i 6 jurisdiktionerkryptovalutor, där någon reglering för själva tillgångarna dessutom inte finns.

Med licens i totalt 6 (!) jurisdiktioner är AvaTrade just nu ohotad klassetta i den här kategorin. Få andra mäklare har, oss veterligen, lika bred reglering i så många olika jurisdiktioner. Utöver en EU-licens via den irländska centralbanken är sajten också reglerad i Australien, Sydafrika, Japan, Dubai och på de Brittiska Jungfruöarna. Sex olika licenser betyder tillsyn från 6 olika marknader, vilket i sin tur betyder mycket god transparens.

För dig som kund innebär detta att du kan känna dig trygg med att AvaTrade är seriösa och att man, trots det merarbete och de kostnader det innebär med licenser i multipla länder, verkligen sätter säkerhet som en hög prioritet.

Tips! Läs mer om vikten av att välja en mäklare med EU-licens.

Unikt verktyg för riskhantering

Som en del i sitt rigorösa säkerhetsarbete lanserade AvaTrade för en tid sedan AvaProtect – ett unikt riskhanteringsverktyg som effektivt hjälper dig att begränsa eventuella förluster. Med AvaProtect kan du skydda specifika positioner mot förluster på upp till 1 miljon dollar. Skyddet köps till mot en låg avgift i samband med att positionen intas och eller sedan inom en av dig förvald tidsram.

Riskhanteringsverktyget finns tillgängligt för alla registrerade användare och kan användas på såväl den mobila plattformen AvaTrade GO, som i webbplattformen.

Attraktiva villkor för kunder på alla nivåer

Jämte säkerhet är bra villkor ytterligare en avgörande faktor för huruvida en valutamäklare är bra eller inte. Dolda avgifter och ofördelaktiga spreads innebär mindre pengar kvar till dig från de förtjänster du gör, vilket naturligtvis är något du vill undvika.

På AvaTrade handlar du med ultralåga spreads på allt från valutor och aktier till krypto, råvaror och index – och kan dessutom hedga på såväl scalping som short selling helt utan begränsningar. Tack vare mycket snabba avslut lämnas också minimalt utrymme för onödigt slippage.

Förutom förmånliga villkor för de kostnader som är direkt kopplade till själva handeln, erbjuder AvaTrade även gratis insättningar och uttag (avgifter från externa betalpartners kan dock tillkomma) och en relativt låg gräns för lägsta insättning – 500 kr. Det enda du behöver vara uppmärksam på är att en inaktivitetsavgift tas ut efter 3 månader utan handel på kontot. Detta är dock inget unikt för AvaTrade utan relativt vanligt förekommande bland mäklare och dessutom enkelt att undvika genom att antingen handla, alternativt stänga ned kontot om du inte kommer trada på ett tag.

Flertalet tradingplattformar ger flexibilitet och valmöjligheter

Med digitaliseringens framfart och de möjligheter som ny teknik erbjuder förväntar sig många kunder idag ett utbud av flera olika tradingplattformar hos den mäklare de handlar via. Man vill kunna handla via mobilen, på webben, genom klassiska plattformar som MT4 och MT5 och gärna även ha möjlighet till effektiv automatiserad handel och copy trading. Allt detta finner du hos AvaTrade.

Trots att det finns ett par andra aktörer som fortfarande är betydligt större än AvaTrade sett till antal användare, har denna irländska trotjänare ett utmärkt utbud av plattformar. Som kund kan du välja mellan att trada på den egna webtradern, vilken inte kräver någon nedladdning, alternativt om du vill köra i desktopformat. Här finns klassiska MT4 och MT5, likväl som AvaTrade GO för mobil valutahandel, AvaOptions för optionshandel i datorn, Ava Social för copy trading samt ZuluTrade och DupliTrade för automatiserad trading.

De många olika tradinfplattformarna gör AvaTrade tilltalande för en bred användarskara med olika preferenser och på olika nivåer. Här finns något för alla – från nybörjare som vill hålla det enkelt, till erfarna traders som önskar avancerade diagram och tools och tidspressade handlare som vill automatisera sin trading med ett stabilt system.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Upptäck valutahandel hos en transparent EU-mäklare med låga priser och bra utbud. Testa AvaTrade!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Växande kundantal talar sitt tydliga språk

Summa summarum är AvaTrade en mäklare som lyckas med den svåra balansgången att leverera både stabilitet och trygghet, samtidigt som man erbjuder vassa tradingmöjligheter, innovativa lösningar och konkurrenskraftiga villkor. Utbudet är inte störst på marknaden, men här finns likväl ett komplett urval av premiumtillgångar som valutor, aktier, kryptovalutor, råvaror och index att trada med instrument som CFD:er och optioner. Kvalitet framför kvantitet går som en röd tråd genom hela plattformen och det budskap man förmedlar till sina kunder.

Idag har AvaTrade strax över 1 miljon användare runt om i världen och kundstocken växer hela tiden. Vill du också bli del av ett globalt tradingcommunity kan du öppna ett gratis demokonto hos AvaTrade här. Med demokontot tradar du med en fiktiv portfölj i en autentisk handelsmiljö för möjligheten att prova på såväl plattformen som dina egna färdigheter under en riskfri period. Därefter kan du, om du vill, enkelt och smidigt gå vidare och öppna ett livekonto.

Önskar du mer information och detaljer om sajten innan du testar? Här hittar du vår utförliga recension av AvaTrade.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.