fbpx

Kristian från Djurgården

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 25 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel med mäklare inom EU kan låta trist och fyrkantigt eftersom reglerna för bland annat belåning och gurkor är betydligt mer strikta inom EU. Vad gäller konsumentskydd råder dock inga tvivel – en EU-licens är överlägset bäst för dig som kund.

Vi på Valutahandel mottager varje månad en mängd klagomål från privata traders som stött på stora problem med utomeuropeiska mäklare som ofta är licensierade endast på Seychellerna, Mauritius, Virgin Islands och andra avlägsna platser som ofta nyttjas som hemvist för tradingplattformar online. Valutamäklare som helt saknar licens inom EU och som inte sällan lockar med väldigt generösa nivåer för belåning, bonusar, snabb registrering utan KYC och så vidare. Inte helt förvånande återfinns flera av dessa på vår varningslista över mäklare man bör se upp med och rentav undvika. Gå inte dit. Du kommer ångra dig. Välj istället en seriös valutamäklare såsom svenska Skilling, som följer reglerna och samtidigt gör det enkelt med KYC för valutahandel genom bankID.

Vi har tidigare skrivit kort om vikten av att välja en mäklare med licens – bland annat i artikeln Vilken betydelse har en licens hos en tradingmäklare? men nedan kikar vi närmare på vilka fördelar som följer med en mäklare med licens inom EU specifikt.

Vad innebär det att en mäklare är reglerad?

Valutamäklare som är reglerade promotas ofta (med rätta) som det bästa och tryggaste valet för trading på nätet. Men vad betyder det egentligen att en mäklare är reglerad? Vilken konkret skillnad gör det för dig som kund på en plattform?

En tradingmäklare som erhållit en licens och således är reglerad står under tillsyn av det finansiella tillsynsorgan som har utfärdat licensen. Detta innebär att mäklaren är skyldig att förhålla sig till ett visst ramverk av regler utformade för att tillhandahålla bästa möjliga trygghet för de som handlar. Licensierade mäklare måste uppfylla vissa krav på genomlysning, finansiell säkerhet, kvalitet på tjänster samt hantering av personuppgifter – vilka aktörer som helt saknar reglering dessvärre mer eller mindre kan strunta i.

Säkerhetsmässigt ska det med andra ord skarpt avrådas från att handla via onlinemäklare som saknar licens helt och hållet. Frestande erbjudanden om “handel utan begränsningar” visar sig dessvärre oftast bli rejält dyrköpta i slutändan.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Prova valutahandel med en av världens mest moderna och innovativa mäklare. Börja trada hos Capital du med!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Vilka är fördelarna med en EU-licens?

Så, en finansiell reglering överlag är alltid att rekommendera – men det finns också vissa licenser som slår högre än andra. Mäklare som är reglerade inom EU lyder under ett betydligt mer strikt regelverk och står också under mer tillsyn än mäklare med en licens utfärdad utanför EU. Som EU-medborgare gör man därför absolut klokast i att välja en sådan plattform.

Fördelarna med en EU-reglerad onlinemäklare innefattar såväl bättre juridiskt skydd som hårdare regler vad gäller exempelvis belåning – det vill säga hävstång. Icke EU-reglerade plattformar lockar ofta med synnerligen generösa hävstångsnivåer på uppemot 1:100, 1:200, 1:500 eller till och med 1:1000. Högre hävstång ger förstås möjlighet att ta ännu större positioner, men med ökade möjligheter följer också högre risker. Med en skyhög hävstång riskerar du också att förlora väsentligt mer om en trade inte går som du hade tänkt dig.

Vidare är man också bättre skyddad om en EU-reglerad mäklare exempelvis skulle gå i konkurs eller om denne inte sköter sig enligt de regler som finns. Du har betydligt större chanser att få dina pengar tillbaka än om du handlar via en mäklare utan licens i EU.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trada valutor, krypto, aktier och mycket mer hos en betrodd och trygg mäklare med EU-licens. Registrera dig hos Skilling redan idag!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Finansiella tillsynsorgan i EU

Maltas tillsynsorgan samt cypriotiska CySEC och brittiska FCA är de främsta när det kommer till europeiska tradinglicenser. FCA har rykte om sig att vara mest strikt, Malta har delvis riktat in sig på licenser för kryptomäklare och CySEC är den flest plattformar har licens hos – men samtliga är att betrakta som en bra kvalitetsstämpel. Såväl tillsammans som var för sig.

Vad hittar man info om licensering?

I våra recensioner klargörs alltid om en mäklare är licensierad och i sådana fall vilken eller vilka licenser som finns. Besöker du mäklarnas hemsidor hittar du som regel information om licenser allra längst ned på sidan, bland villkor och kontaktuppgifter. Ifall du söker en flexibel valuta- och online trading mäklare som har flexibel hävstång och finns på svenska, så kan vi tipsa om eToro, som funnits i över 15 år. Prova själv nu!


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Ledande inom social trading och med marknadens mest flexibla hävstång. Börja trada hos eToro du med!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Vilka bra valutamäklare är EU-licensierade?

+Skilling: Skandinaviskt grundad mäklare som är mycket populär bland svenska traders. Några av marknadens lägsta spreads, en mycket användarvänlig plattform och ett riktigt bra utbud med närmare 1000 instrument – däribland valutor, krypto, aktier och råvaror. Registrera dig hos Skilling med BankID och kom igång med valutahandel snabbt och smidigt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Den högst rankade valutamäklaren hos oss. Prova och upptäck själv!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


+Capital: Global valuta- och CFD-mäklare med en av de modernaste plattformarna på marknaden. Här får du hjälp av innovativ AI-teknik för att identifiera tradingmönster och kan välja mellan ett mycket generöst utbud av olika premiumtillgångar. Capitals sida finns även på svenska. Här kan du öppna ett konto hos Capital.

+eToro: Världens största plattform för social trading och dessutom mäklaren med de mest flexibla hävstångsmöjligheterna av alla. Hos eToro kan du välja bland ett komplett och mycket stort utbud av tillgångar, handla till låga spreads, interagera med andra traders samt anpassa din hävstång helt efter vad som passar dig. Registrera dig hos eToro och testa redan nu.

Önskas fler tips om bra valutamäklare med licens inom EU? Spana in vår topplista över de bästa aktörerna på marknaden just nu.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.