fbpx

Henrik från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 23 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Är du redo att ta klivet in i cryptovärlden och bli en del av världens mest spännande och expansiva marknad? Valutahandel listar de bästa cryptobolagen att handla via – eller investera i – under 2023. Både svenska och utländska. Vilka blir dina nya favoriter?

Cryptomarknaden fortsätter att växa så det knakar och lockar både nya och redan initierade investerare att vara med på resan. Många coins har återhämtat sig bra efter fjolårets ras och hela tiden dyker också nya tillgångar upp. För den som är sugen på att investera finns många attraktiva alternativ att välja bland – dels i fråga om valutor, men också cryptobolag som är listade på börsen.

I den här artikeln har Valutahandel samlat både de värsta skojarna och de bästa svenska och utländska cryptobolagen att hålla koll på under 2023. Några är välbekanta favoriter, vissa är rena hatobjekt – medan andra kanske blir nya spännande alternativ att satsa på.

Bästa svenska cryptobolagen 2023

Den svenska cryptomarknaden är på stark framfart och i dagsläget finns flera riktigt intressanta bolag att kolla in för dig som vill ha exponering mot krypto på börsen – däribland:

Safello Group: Svenskt fintechbolag som sedan starten 2012 har vuxit till en av Sveriges mest kända cryptoplattformar. Safello erbjuder en modern plattform för handel, växling och lagring av cryptovalutor, och har idag över 320 000 registrerade användare. Sajten riktar sig främst till privata investerare. Här finns ett stort antal coins att välja bland, det är enkelt att komma igång och plattformen är reglerad av Fi.

För den som vill ta steget längre och inte bara handla crypto via Safello utan också få exponering mot företaget i sig, finns bolaget listat på börsen. Aktien kan bland annat handlas hos Avanza, under tickern SFL.

Investera i crypto via en svensk väletablerad plattform – öppna ett konto hos Safello här!


Betyg: 8.7/10
Minsta insättning: 500 SEK
Beskrivning: Kryptohandel för alla nivåer – välj bland ett stort utbud av coins. Investera via Safello du med!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Goobit Group: Goobit Group grundades precis som Safello år 2012 och var då först med att introducera tjänster för cryptohandel på den europeiska marknaden. Företaget är specialiserade på trading, växling och förvaring av cryptovalutor och erbjuder sina tjänster till intressenter via plattformen BTCX. Fintechbolaget har även rådgivning inom cryptohandel. Goobit Groups vision är att vara den ledande aktören i Europa för den öppna finansiella revolutionen – det vill säga resan från ett centraliserat till decentraliserat finansiellt system.

Även Goobit är börsnoterat och finns att handla under tickern BTCX hos bland andra Avanza.

Quickbit: Fintechbolag inriktat på betallösningar med cryptovalutor. Quickbbit grundades 2016 och är idag framstående inom teknik som hjälper e-handlare att erbjuda betalmöjligheter i crypto. Quickbit har varit och är en viktig drivande faktor till att introducera alternativa betallösningar på den svenska marknaden. Bolaget börsnoterades på NGM Nordic SME 2019.

CoinShares International: Specialiserade på avancerade fintechlösningar för betallösningar och handelssystem inom crypto. CoinShares International har bland annat ett antal riktigt intressanta ETF:er och index med exponering mot crypto och erbjuder tjänster för finansiell rådgivning, utformning av handelsstrategier samt olika likviditetstjänster. Bolaget grundades 2013 och noterades på Nasdaq First North 2021 (ticker CS).

Arcario: Femte och sista svenska cryptobolaget på listan är Arcario – vilket tidigare hette Arcane Crypto, och före det Vertical Ventures. Arcario är särskilt inriktade på olika typer av handelstjänster för Bitcoin, och har ett stort utbud av digitala lösningar för innovativa handelssystem. Arcario grundades 2018 och på bara 5 år vuxit till ett av de mest lovande cryptobolagen i Europa. I dagsläget har aktien (ticker ARCA) över 15 000 ägare hos Avanza.

Bästa utländska cryptobolagen 2023

Vi vänder blicken utanför Sverige och siktar in oss på utländska bolag inom crypto. Utbudet är enormt och fortsätter hela tiden att utökas i takt med att nya aktörer dyker upp. Valutahandel har valt ut 54bolag som känns extra intressanta under 2023.

Coinbase Global Inc: Världsledande aktör inom plattformar för trading, växling och förvaring av cryptovalutor. Coinbase är ett amerikanskt bolag men tjänsterna finns idag tillgängliga för kunder över hela världen. Största kundgruppen är privata traders och investerare, men även företag kan använda Coinbase. Aktien hittas under tickern COIN.

Tips! Läs vår recension av Coinbase – eller surfa in på sajten och öppna ett tradingkonto hos Coinbase du med.

Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: 50 EUR
Beskrivning: Bli en del av en av världens största cryptosajter – upptäck cryptohandel hos Coinbase.

Riskvarning: Marknaden är volatil. Riskera inte pengar du inte har råd att förlora.


Sos Ltd: Kinesiskt fintechbolag som valt att nischa sig mot digitala tjänster för offentliga verksamheter som vård och räddningstjänst, samt försäkringsbranschen. Tjänsteutbudet inkluderar bland annat digitala lösningar för satellitkommunikation och molnbaserade kommunikationstjänster särskild anpassade för att passa inom sjukvård och räddningstjänst. Hög efterfrågan på tjänsterna finns inom cryptobranschen. Största marknaderna är Nordamerika och Kina och aktien är noterad på NYSE.

Hive Blockchain Technologies: Hive grundades redan 1987 och får därför sägas vara en av pionjärerna inom fintech med inriktning på cryptovalutor. Detta kanadensiska bolag är specialiserade på digital handel med cryptovalutor som ZCash och ETH, och erbjuder bland annat teknik för crypto mining samt brygglösningar mellan cryptomarknaden och de traditionella finansiella marknaderna.

Block Inc: Sist ut bland internationella cryptobolag listar vi Block Inc – ett snabbväxande företag som utvecklar och tillhandahåller betallösningar med stöd för crypto åt företag. Block Inc har förutom en egen verksamhet inriktad på krypto också stora mängder kapital investerat i olika coins. Bolaget grundades 2009 och nådde i fjol en omsättning på över 17 miljarder USD.

Bästa bolagen inom crypto mining

Crypto mining är en viktig del av den decentraliserade valutamarknaden, och här finns många intressanta bolag med lovande framtidsutsikter. Dels för dig som vill få exponering mot cryptomaknaden, dels för dig som är intresserad av mining själv förstås. Nedan listar vi 5 bolag att hålla koll på under återstoden av 2023 såväl som under nästa år.

1. Hut 8 Mining Corp
2. Ebang International Holdings
3. Canaan Inc
4. Nvidia Corp
5. Bit Digital Inc

Samtliga bolag i listan är precis som bästa svenska och utländska cryptobolagen börsnoterade.

Bästa sajterna för cryptohandel

Ingen komplett lista över cryptobolag utan de vassaste aktörerna för trading förstås. På vår cryptosida hittar du en välfylld topplista över bästa cryptomäklare och exchangesajter för crypto, av vilka vi nedan listar topp 12. För mer information och detaljer om respektive sajt – klicka på länkarna i listan för att komma direkt till våra recensioner.

1. Skilling
2. KuCoin
3. Stormgain
4. Safello
5. Binance
6. CEX
7. Kriptomat
8. Poloniex
9. BlockFi
10. Crypto.com
11. Coinbase
12. AvaTrade

Spännande cryptotider väntar på Valutahandel.se

Sugen på fler nyheter och spaningar att nära ett sjudande cryptointresse med? Valutahandel.se steppar upp cryptofokuset ytterligare kommande tid så fortsätt följa oss för rapporteringar, recensioner, marknadsnyheter och det senaste att ha koll på.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.