fbpx

Krister från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 11 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Världens mest kända digitala valuta, Bitcoin, har allt sedan lanseringen 2009 mer eller mindre åkt berg- och dalbana vad gäller värde och kurs. Ett tapp som skulle vara fullskalig katastrof för en vanlig aktie, är ofta vardagsmat för Bitcoin-investerare som vet att en minst lika stor uppgång högst troligen väntar inom bara några dagar. Bitcoins volatilitet är vida (ö)känd, och lyckligtvis är alla seriösa tradingplattformar noggranna med att uppmärksamma sina kunder om de ganska omfattande riskerna som valutahandel med dessa (och många andra) kryptopengar innebär.

Med det sagt, de som investerade i ett antal Bitcoins för några år sedan när kursen var nere på knappt USD 200 – firar nu förmodligen med både skumpa och rysk kaviar eftersom värdet nu kan konstateras ligga på flera, flera tusen USD. För en Bitcoin alltså. För de som väljer att sälja av sitt innehav blir plånboken extra fet, och för de som avser att behålla sina investeringar gäller det att komma ihåg att volatiliteten är ett faktum och att kursen med all sannolikhet kommer åka både upp och ned i fortsättningen också. Frågan är bara hur mycket?

De senaste tre åren har värdet på Bitcoin svängt rejält. Som vanligt alltså, kan man säga. År 2016 kännetecknades av både rejäla ups and downs, och under 2017 nådde Bitcoin sin absolut högsta notering hittills. Men säg den lycka som är långvarig – i synnerhet i världen av kryptovalutor där det mesta är extremt oförutsägbart. Under slutet av 2018 var det nämligen många investerare som darrade rejält av skräck då ett närmast monumentalt ras på hela 83% var ett faktum. Kraschen var oroande, men under 2019 började stora bolag tillslut att fatta seriöst intresse för Bitcoin, och bara under maj månad steg värdet med otroliga 70%. 2017 års toppnotering på över 20 000 USD består, men värdet på en Bitcoin idag 2019 är även det både anmärkningsvärt och imponerande högt. Huruvida framgångståget fortsätter att skena under årets resterande månader samt in under 2020 – det återstår att se.

Varför är Bitcoin så volatilt?

De extrema fluktuationerna i Bitcoins värde är något helt annat än de i jämförelse blygsamma svängningarna man kan se hos t.ex. vanliga aktier och fonder. Denna ikoniska kryptovaluta representerar helt enkelt en marknad som fortfarande är omogen. Den har långt ifrån den stabilitet som krävs för att klassas som något annat än en väldigt riskfylld investering. Bland orsakerna bakom denna extraordinära volatilitet hittar vi bland annat det faktum att Bitcoin i många avseenden är en vattendelare. Medan många entusiaster tror på dess framgång och koncept till fullo, finns det en hel del andra som ännu är rejält tveksamma och fortfarande viftar bort den som en tillfällig fluga dömd att misslyckas fatalt förr eller senare. Bitcoins har med andra ord inte vunnit tillräckligt med mark ännu för att anses accepterat fullt ut som såväl ett legitimt betalmedel som en bra investering. Den stora osäkerheten i kombination med det faktum att Bitcoins värde grundar sig på något högst abstrakt och saknar uppbackning i en materiell tillgång, tar sig i uttryck i stora fluktuationer.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Prova en bättre kryptosajt. Upptäck StormGain, du med.

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


valutahandel onlinehandel botcoin

Kan man blanka Bitcoin?

Jodå, det är möjligt att blanka Bitcoin och göra riktigt lukrativa affärer även när värdet tycks falla som en sten. Flera valutamäklare och investeringsplattformar erbjuder möjligheten att kort-sälja Bitcoin genom såväl direktblankning och marginalhandel som binära optioner, så kallade framtidskontrakt samt prediction markets. Blankning av Bitcoin och andra kryptovalutor innebär stora risker och är inget att rekommendera för den gemene privatinvesteraren, men för den våghalsige finns tveklöst stora pengar att tjäna på att köpa och sälja genom korttidsaffärer. Till de största aktörerna på marknaden för handel med Bitcoin hör sociala eToro, börsnoterade Plus500 samt svenska Skilling – samtliga har i flera av varandra oberoende recensioner omnämnt som de bästa sidorna för att just blanka kryptovalutor.

Vad spår analytiker?

Finansgenier och ansedda analytiker världen över är fortfarande rörande överens om att Bitcoins volatilitet är här för att stanna, och det är helt enkelt bara att spänna fast sig om man vill vara med på åkturen. Bitcoin är ett ungt fenomen både som betalmedel och som ett finansiellt investeringsverktyg. Det framstår som högst sannolikt att såväl skyhöga toppar som avgrundsdjupa dalar är att vänta även under den överskådliga framtiden. Det är ännu ett osäkert instrument som dessutom fortfarande dras med en aning skamfilat rykte om att det skulle vara en bubbla av låtsaspengar på randen att spricka. Men, det går inte att bortse från att det klart och tydligt är fullt möjligt att göra riktigt bra affärer med investeringar i Bitcoin. Synen på digitala valutor börjar så smått att förändras och den oberoende och decentraliserade grunden på vilken de bygger tilltalar allt fler. Såväl äldre generationer som yngre med en ifrågasättande inställning till etablissemanget fattar allt mer intresse för Bitcoin som både betalmedel och en investeringsmöjlighet. Går man i tankarna att köpa några av dessa digitala slantar så kan det vara hög tid att göra slag i saken ganska omgående, trots det just nu höga priset. Analytiker siar nämligen om att värdet kan komma att skjuta i höjden ytterligare i händelse av om Storbritannien lämnar EU utan avtal – en så kallad hård brexit. Tiden för britternas utträde närmar sig med stormsteg, och det blir onekligen spännande att följa hur det kommer att påverka den finansiella marknaden för såväl Bitcoin som andra krypto- och fiatvalutor.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.