fbpx

Olof från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 36 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Förra veckan meddelade världens största förvaltare av finansiella tillgångar att man utökar sin verksamhet med att även erbjuda trading med Bitcoin för institutionella handlare. Enligt somliga analytiker kan priset på Bitcoin stiga rejält som resultat, och potentiellt nå högre än någonsin inom en inte alltför avlägsen framtid.

Fondförvaltaren BlackRock Inc grundades 1988 i New York och är idag en del av moderkoncernen BlackStone Group – en gigant på den globala finansiella marknaden likväl som i det amerikanska näringslivet. Från att enbart ha erbjudit förvaltning av mer traditionella tillgångar, tar nu BlackRock ett kliv in i framtiden. Nyligen tillkännagav man att tjänsteportföljen inom kort kommer att utökas med Bitcoin-trading, och att detta kommer vara exklusivt tillgängligt för bolagets institutionella kunder.

Samarbete med Coinbase Prime

BlackRocks Bitcoin-trading kommer att ske genom Coinbase Prime – en integrerad lösning på just Coinbase, speciellt utvecklad för avancerad kryptotrading. På Coinbase Prime handlar kunder på en avancerad tradingplattform och får tillgång till ett flertal premiuminstrument och verktyg som gör det enkelt att både handla och förvalta sina tillgångar. Såväl på webben, som i mobilen. Kapital förvaras säkert i kalla offline-plånböcker under Coinbase' flagg och såväl insättningar som uttag sköts smidigt.

Kan få priset på Bitcoin att nå rekordnivåer

Ett samarbete mellan två av världens största aktörer på den finansiella marknaden – den ena inom traditionell finans och den andra inom krypto – kan enligt somliga få värdet på Bitcoin att stiga till skyhöga nivåer. Bland de som spår en markant prisökning på BTC när BlackRocks nya tradingtjänst väl lanseras är bland andra experter på The InvestAnswers Channel – en framgångsrik (och inflytelserik) kanal på Youtube med nästan en halv miljon prenumeranter.

Analytiker på The InvestAnswers menar att priset på Bitcoin mycket möjligt kan stiga till omkring $98 000 redan på kort sikt, från de dryga 23 000 USD den ligger på just nu. Som stöd för påståendet lyfter man fram ett endast en minimal investering från BlackRocks sida, där man går in med bara 0,5% av sina förvaltade tillgångar, skulle öka marknadsvärdet på Bitcoin med hela 1,05 triljoner USD – och addera runt $75 000 till priset per enskild Bitcoin. En ökning på 326% från den aktuella nivån idag.

Över 770 000 USD på lång sikt

En prisökning på över 300% i närtid är en minst sagt positiv prognos, men teamet på The InvestAnswers slutar inte där. Långsiktigt menar man att det är fullt möjligt för värdet att klättra mångfaldigt högre än så, potentiellt hela vägen upp till nivåer över $700 000. Som argument till prognosen, vilken rönt mycket uppmärksamhet i kryptokretsar, använder man det faktum att BlackRock har hisnande kapitaltillgångar på över 10 triljoner dollar – och att en investering på endast ett par procent av det kapitalet skulle öka Bitcoins marknadsvärde rejält. Allokerar de 1% av sina tillgångar i Bitcoin skulle detta öka priset på BTC till 150 000 USD, och terminspriset skulle stiga till 173 000 USD. En värdeökning med över 650% från dagens kurs.

Skulle BlackRock allokera 5% av sina totala tillgångar i BTC, kan marknadsvärdet på Bitcoin komma att stiga till 773 000 USD. Här understryker The InvestAnswers emellertid att prognosen är mycket långsiktig och måhända något maximalistik, men man menar likväl att det över ett tidsspann på minst 3-5 år skulle kunna vara fullt möjligt.

I dagsläget, med oroliga tider generellt och en riktigt skakig utveckling för krypto, känns en investering på 5% av bolagets totala tillgångar lite väl aggressivt i förhållande till de förutsättningar som råder. Men på sikt, över flera års tid, är det säkert inte otänkbart att BlackRock väljer att allokera en sådan andel i Bitcoin.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla krypto, valutor, aktier och råvaror med CFD:er till låg spread. Prova eToro!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


En prognos av många

För den som sitter med kapital i Bitcoin idag och har våndats över den extremt dystra utvecklingen under 2022, ingjuter förstås en prognos som den av The InvestAnswers lite välbehövligt hopp. En prisökning till närmare 100 000 USD inom kort, och över 700 000 USD på längre sikt vore otroligt. Huruvida den slår in eller ej återstår att se, men visst finns det en grund för analyserna de gjort. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att denna analys bara är en av många, och att det inte finns några garantier för hur Bitcoins värde kommer att utvecklas framgent.

I likhet med andra kryptovalutor är Bitcoin ett mycket volatilt instrument, vars prisutveckling är både svår och nyckfull att förutspå. Marknaden är osäker och kan, som historiska data visar, svänga både kraftigt och plötsligt.

Handla krypto hos en säker mäklare

BlackRocks nya tjänst för trading med Bitcoin kommer enbart vara tillgänglig för institutionella handlare. Exakt när lanseringen på Coinbase Prime sker är inte helt klart ännu, men handel väntas bli möjligt inom kort.

Vill du trada Bitcoin som privat handlare kan du öppna ett vanligt tradingkonto hos Coinbase, alternativt hos någon annan väletablerade mäklare med hög säkerhet och gott renommé. Många renodlade kryptomäklare saknar reglering inom EU, men vill du ha det extra konsumentskyddet som handel via en EU-reglerad mäklare ger finns flera riktigt bra allroundmäklare att välja bland. Mäklare som dels erbjuder krypto, men som också har generösa utbud av vanliga valutor, aktier, index, råvaror och börshandlade fonder.

För handel med Bitcoin-CFD:er kan Valutahandel bland annat tipsa om skandinaviska Skilling samt copytrading-jätten eToro, hos vilken du kan välja att handla krypto både med och utan hävstång. Även svenska Safello är ett bra alternativ.

Läs gärna mer om respektive mäklare i vår topplista över bästa kryptomäklare – eller öppna ett konto hos Skilling, eToro eller Safello nu på en gång.


Betyg: 8.7/10
Minsta insättning: 500 SEK
Beskrivning: Säker, enkel och smidig kryptohandel på svenska. Testa Safello nu!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.